agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1928 .



Televiziune
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Babbba ]

2005-06-30  |     | 



Să mă relaxez...
Începe emisiunea mea favorită : "De trei ori femeie".
De ce e favorită?...păi, stați să vă explic:
De felul meu...sunt cinic. Mă bucur de nenorocirea altora, ori, în cazul de față, nu puteau să aleagă un nume de emisiune mai prost: alungă deopotrivă atât femeile "normale", care, invidioase pe succesul "celor la cub", n-or să se uite "de oftică", iar bărbaților, credeți-mă, le ajunge câte una la puterea întâia. Deci, o emisiune pentru cinici, masochiști, sau poate pentru cei ce-și doresc niscaiva implanturi cu silicon, sau eventual, o schimbare de sex...măcar...din curiozitate. În plus, mă gândesc cu satisfacție, ce pățesc de trei ori bărbații obligați să suporte de trei ori femeile, care și neridicate la multiplicatele slăvi, au grijă cu vre-un târnăcop mic și sexi, să se asorteze...preventiv. Cum, la ce preventiv?
la groapa care ne-o sapă zilnic...din dragoste. Stop!...am zis că sunt cinic, nu și misogin.
Ca trăgător de cizme, prin diferite televiziuni, cubistele se-mpiedică destul de des de mine p-acolo. E și normal, fiind mic...nu prea te vezi.
Una, într-o zi, nu dau nume că mă spune cubistului...sau mă rog...cubiștilor ei, că și mașina din care se dăduse jos era plină de cubici, după ce m-a privit ca pe-o insectă, mi-a aruncat din implanturile rujate:
-Dragule, ia alea din portbagaj și-adu-mi-le...și ia zi: unde e machiaju'?...
Ce dracu' să mai macheze măi frate, că era spoită de ziceai că-i fațadă de bloc. În fine...i-am adus cocoșat valizele...de țoale bineințeles, că-i picase dulapu-n portbagaj, nu știuse săraca,( "sanchi", că era a patra oară la emisiune,) ce culoare are decorul, și vroia să fie "asortată"...De unde?.., cubista avea fițe pe de trei, ca la poker, că de...de-aia e cubistă: s-arate!...și-am dus-o la "făcătoria de marchize". Mare scandal am avut până acolo, că-i lovisem din greșeală o "Samsonițică" de tocul de la ușă, cu mențiunea că băgăjelu' costa mai mult decât salariu meu pe doi ani. Mai mult, "idioții" de mașiniști, nu-i puseseră o mochetă pe jos , să nu-și murdărească pantofii de 3587 de parai (strigați ca la licitație - mă mir că uitase cenții-)... să audă și cameramanii care-și făceau ultimile verificari prin zonă.
Mai trec vreo 2 ore...așa e-n televiziune: mai o probă tehnică, cadre, lumini, etc, și se-aude regizorul de platou:
-5 minuteeee...
Iese și cubista de la machiaj...direct pom de iarnă...merge mai "skent"...cred și eu: cu-atâta smalț și "bulgarisme" pe ea, i-o fi greu și ei...și ne-ndreptăm în liniște spre platou.
De ce în liniște?...trebuie să fie totul cât mai solemn și mai impozant. Toată lumea e instruită să joace o piesă intitulată "clientul nostru....stăpânul nostru", sau cum vreți să-i mai luam cubistei banii și-a șasea oară?...sau ce?....credeați cumva că șevaletul și culorile în cubism sunt "free of charge"???...Neeee...minutu' de difuzare e la fel de scump și dacă faci reclamă la pasta de dinți și la un cur pictat.
-Începem! 5...4...3....2...1....
-Bună seara doamnelor și domnilor, avem deosebita plăcere de a avea invitat în mijlocul nostru pe celebra...
Între timp, undeva într-un birou, țârâie un telefon:
-Ssssstt, bă...e directoru'
-Ia zi Mache, cum stăm cu chiria la locație?
-Păi, șefu', cu ce scoatem azi suntem la zi și cu luminile.
-Bine bă! săptămâna viitoare cine e?
-Stați să mă uit pe listă...

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!