agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3121 .



ce oră o fi în america
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilian ]

2010-02-16  |     | 



tot mai des dimineața cînd urc dealul de la episcopie inima înțeapă ca viespile care tăbărîseră pe bunică-miu. dar nu l-au răpus atunci așa că n-o să mă răpună nici pe mine.

despre taică-miu știu doar că era un bărbat bine. cînd zîmbea semăna cu val kilmer. în rest nimic. medicul său psihiatru s-a pensionat. s-a mutat într-o vilă la bușteni și de atunci am pierdut orice idee de tată.

bună ziua domnule senator. îmi puteți spune ce s-a discutat la conferința județeană extraordinară de vineri? păi s-au stabilit reprezentanții județului la congresul național și candidații pentru biroul național permanent. mulțumesc. te pup emiliane ai grijă cum scrii.

mda. mioriță laie laie bucălaie dacă-i întîlni vreun domn senator tu să-i spui curat că m-am însurat în londra pe o vreme ploioasă cu o femeie pe jumătate regină iar invitațiile au fost făcute de banksy.

bună ziua domnule antrenor. felicitări pentru victoria din deplasare nu se aștepta nimeni. da nu se aștepta nimeni mai ales că am pierdut meciul din tur. acum ne așteaptă cel mai greu meci. cel cu oltchim. contăm pe sprijinul suporterilor care sperăm să fie prezenți în număr cît mai mare la sala polivalentă.

uneori îți vine să lași totul baltă. să-ți împarți hainele săracilor și să cutreieri lumea sprijinit de un toiag. dar tu nu ești fericitul ieremia dumnezeu nu ți se arată în vis iar credință ai numai noaptea. cînd te rogi ca din șifonier să nu iasă dracii cu furca.și nici senzația mîinilor de parafină nu dispare.

"în noaptea de sîmbătă spre duminică la căminul cultural din sagna a izbucnit un conflict spontan între doi frați din localitate și un alt tînăr. acesta din urmă a solicitat ambulanța pentru îngrijiri medicale. ajunse la fața locului cadrele medicale au fost luat la bătaie de către cei doi frați pe motiv că nu li se acordă și lor îngrijiri medicale. unul din agresori a luat o țeavă metalică și a spart două geamuri ale autosanitarei".
bon. și eu vreau să sparg ceva. poate suporturile pentru lumînări și pixuri pe care le-am primit de la femeile care nu mai sînt. poate geamurile de termopan ale camerei să las în felul ăsta să intre în mine toate străzile și să proclam o zi oarecare ziua țestelor deschise.

ar fi chiar amuzant o zi a țestelor deschise. să vezi cum se bulucesc bunicii mămicile tăticii în gîndurile tale copiii se rătăcesc în săli imense de tăcere iar prin difuzoarele amplasate pe holuri să răsune muzica ta preferată întreruptă din cînd în cînd de anunțuri ca "vă rugăm nu scăpați înghețata pe jos".

știu ale cui sînt toate mașinile din curtea spitalului. pathfinder-ul cu numărul de înmatriculare s.m.l e de la serviciul de medicină legală. opelul cu numărul p.r.i e al unui medic ginecolog ce și-a botezat fiica prințesa. corola cu numărul v.i.u e a șefului secției chirurgie. n-am reușit să devin avocat așa cum voia maică-mea. taică-miu nu știu ce voia. am ajuns în schimb ghicitor în plăcuțe de înmatriculare.

e senin și pustiu. sirenele au tăcut. ești doar o victimă încarcerată în patul contorsionat. poate vor veni paramedicii și te vor ține de vorbă în timp ce fierăstrăul electric sfîșie patul. te vor ține de vorbă cum că ești un tînăr capabil ai oase puternice și putere mare de regenerare.

oare ce oră o fi în america?






.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!