agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1803 .



Lecturarea cărții : "IEȘIÞI DIN EA, POPORUL MEU !”
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2010-12-25  |     | 



"IEȘIÞI DIN EA, POPORUL MEU !"

"Și am auzit un glas din cer, zicând: Ieșiți din ea,
poporul Meu, ca să nu vă faceți părtași la păcatele
ei și să nu fiți loviți de pedepsele sortite ei" (Apoc. Cap. 18 -4).

Prefața
................... Cartea este un Roman Religios și prin caracterul său de model pedagogic, pentru orice persoană și orice familie și prin conținutul ei și cugetările eroinei, poate fi pedagogică și pentru conducătorii țării, de la toate nivelele, și pentru patroni, și oameni bogați și chiar specialiști, ca medici ș.a.m.d...........

2. ROMANUL ACESTA RELIGIOS este după aprecierea mea și original și unic în toată istoria tuturor timpurilor, care nu va putea fi egalat niciodată.
3. El este pe langă altele, mereu actual, prin conținutul său Dumnezeiesc, prin cele ce relatează, despre apropierea emoționantă și tulburătoare a lui Dumnezeu Domnul Hristos, până la înălțimea omului.
4. El este, aș zice eu, unic în istoria neamului omenesc, prin minunata și negrăita lucrare a lui Dumnezeu ATOTȘTIUTOR DINAINTE, chiar în vremea noastră contemporană, a ales, a călăuzit, a povățuit, a învățat, a înțelepțit, a îmbogățit și actualizat perioada atât de lungă de timp, de răbdare Dumnezeiască nepricepută și neprețuită de noi.
5. El are o importanță și o valoare de necuprins în cuvinte, națională, românească, arătând căt de mult ne iubeste Dumnezeu pe noi românii........................
Ieromonah
NiIL Efrim, Mănăstirea Mărcuș-Covasna.

* * *

În conținutul acestei cărți, descoperi contemplarea, comunicarea de suflet, până la unirea Poporului Român, cu Dumnezeu. Privind Icoana, de pe copertă, descoperi exact Mesajul cuprins în conținutul cărții. Icoana ilustrează pe Dumnezeu, în două ipostaze: Iisus-Omul, coborând pe pământ, se vede, cum culege o singură floare din multele flori de pe tot globul pământesc. Surprinzător, pe cea mai mică dintre ele, pe aceea care pare a fi într-o lumină destul de umilă și disprețuită, așa cum pare a fii, în fața tărilor din UE... Această floare pe care o rupe Iisus, simbolizează "mai întâi" o singură ființă, pe "Sofia", (o cunoașteți mai bine, citind cartea), apoi o familie, pe cei doi, “Radu și Sofia”. La fel de bine, simbolizează o Þară... ROMÂNIA. Iisus aservind-o ca model de trăire sufletească, înaintea tuturor popoarelor lumii.
Iată, pe floare, Iisus o ridică să-i savureze mirosul, pe Sofia, o ajută să ajungă la starea înălțării sufletești, prin purificarea păcatelor ei, prin mari și grele încercări, până acolo unde află drumul care duce spre desăvârșire. Până acolo unde, Sofia ajunge să-L vadă și să audă graiul Celui Preaînalt Dumnezeu. Capătând înțelepciunea cerească, totodată, înțelege și scopul ce-l avea Dumnezeu cu ea, pentru a transmite poporului ei MESAJUL DIVIN :
"Ascultă planurile Mele, uite ce am de gând să fac; « Pământ Nou și Lume nouă! Uite cum va arăta Pământul ! Uite cum va arăta lumea, pe acel Pământ".
Ca într-o segvență dintr-un film, Dumnezeu îi arată frumuseți de negrăit, de necuprins cu mintea omenească. Mai mult, Dumnezeu, Dumnezeul ce Cerurile Cerurilor nu pot a-L cuprinde, întinde spre pământ Mâna Sa. Mâna părea foarte mare ! Cu un sigur deget ar fi făcut Pământul și toate stelele, fărâmițe, apoi să le repună iar pe axa lor, fiecare învârtindu-se Alfa și Omega, în forma viabilă de cum au fost create de la Începuturi.
Sofia vede, un Dumnezeu Preamărit, Preaslăvit și atât de mare, cuprinzând tot Răsăritul, stând pe nori albi, numai până în talie. Uluitor, uimitor de frumos și strălucitor, necuprins cu mintea și de nedescris în cuvinte ! Era OM ! Purta o pelerină, roșu-purpurie ca sângele. Avea față de om, numai că pe noi ne-a urâțit exagerat de mult păcatul ! Avea în jurul Său, mii de Sfinți. A vorbit românește. Și Sfinții erau strălucitori, înfrumusețați de Dumnezeu cu o frumusețe de nedescris, dar cu mult mai desăvârșit arăta, Creatorul, Tatăl Ceresc. Sfinții, abia îi veneau lui Dumnezeu, din talie și până la umăr, fiind și ei înalți, stând deoparte și alta lui Dumnezeu, acoperind tot Răsăritul. Un tablou mirific ! Nu poate mâna unui pictor, să picteze aceste mari Taine ale Cerului și nici graiurile noastre a lăuda slava Puterilor Cerești !
Dumnezeu întinde Mâna Sa din Cer. Întâlnind mâna lui Radu, se face mică asemeni unei mâini de om, strângându-se una pe alta, spre a încheia cu Radu, un LEGÃMÂNT SFÂNT. Întreabă pe Sfântul, din dreapta Sa: "El a fost despărțit vreo dată ?..." I s-a răspuns cu ceva întârziere : "Nu !... S-au mai certat, dar, n-a ținut mânie !... "
(Acum, că ați auzit acestea, nu vă mai grăbiți la tribunal, călcând jurământul sfânt pe care l-ați încheiat cu soțul sau soția voastră, la ceremonia religioasă).
În această paranteză sunt multe de scris, dar rămâne să le înțelegeți citind cartea, "dacă vreți" dacă nu vreți e ca și cum i-ați întoarce spatele lui Dumnezeu.
Mulți mi-au mărturisit acestea : "Avem Biblia, nu ne mai interesează altă carte!" Le-am răspuns: Deși aveți Biblia, iată, întunericul spiritual, arătat de Domnul nostru Iisus Hristos, de ce predomină întreaga omenire?...
Toate cărțile religioase, sunt foarte bune, dar urcă de la om la Dumnezeu. Această carte, după Sfânta Scriptură, coboară de la Dumnezeu, la om !!... Și va trebui tot omul, toată zidirea să conștientizeze acest MESAJ DIVIN. E obligat să audă acestea, apoi e liber să-și croiască singur calea, la liberă alegere; la bine, binele însemnând a ne asemăna cu Dumnezeu sau... "spre haosul întunericului cel mai din afară, din latura cea de la Miazănoapte, care duce spre scrâjnirea dinților, focul cel nestins, viermii cei neadormiți din tartar", așa cum a descris Iisus Hristos, iadul...
În carte, Domnul nostru Iisus arată Taine mult mai multe, dar cu siguranță trebuie menționată și aceasta. Þinând pe Sofia de mână, împreună, dau înconjur globului pământesc, urmând ca ea să vadă toate țările lumii, toate neamurile pământului. Vede cum toată omenirea, de la o margine a pământului la alta, orbecăind acoperită într-o ceață densă, un întuneric, numai în Romania vede o oază de soare, ce lumina cu putere într-un munte, arătându-se sus într-un vârf foarte înalt, o poiană cu verdeață, flori și copaci. Domnul nostru Iisus nu-i vorbește nimic, abia la despărțire îi pune condiții : "Să scrii o carte, s-o intitulezi: IEȘIÞI DIN EA, POPORUL MEU !"
Ca imediat după aceea, fără să știe această Taină, o îndeamnă, spunându-i tot acelaș lucru și cel plecat în odihna de veci, (veșnica lui pomenire, lângă Tronul lui Dumnezeu) P.S. Episcop Roman Ialomițeanul.
Nu la multă vreme, după această vedenie, tot Domnul nostru Iisus, din nou, îi dezvăluie, Sofiei, Noul Ierusalim. Frumoasa Cetate ridicată într-o splendoare de strălucire, pe un vârf de munte, plin cu Mirese uluitor de frumoase, într-o imagine sublimă, de nedescris.
Domnul nostru Iisus, ieșea din cămara Sa de nuntă ca un frumos Mire, gata pregătit la « Cina Nunții Mielului ». Duhul, care plutea nevăzut, dar simțit ca un curent, pe deasupra tuturor, anunța cum Mirele Iisus, va ieșii din cămara Sa și va alege pe cea mai înțeleaptă dintre Mirese. O află pe Sofia, îi dăruiește o rochie albă, de mireasă, o îmbrățișează, atingându-i obrazul și pe o parte și pe cealaltă a obrazului Său, și îi spune, că dintre toate Miresele, ea va căpăta "ÎNÞELEPCIUNEA". Mai întâi le puseră tuturor, condiții Cine are rochia de miresă curată, fără nicio pată? A doua condiție : Cine nu și-a vândut sufletul lui satana? Prin această vedenie, Iisus Hristos ne oferă șansa de a ne salva de forțele răului, care prin false ademeniri, ne oferă strălucirile acestui Pământ, ca să ne arunce în derută.
Minunile sunt nenumărate în cuprinsul cărții, dar, se cere să mai conștientizez poporul meu și cu aceasta cea mai de pe urmă, minune plină de mister.
Pe 11 Noembrie 2005, la orele 11 dimineața, pe Cerul României noastre, s-a deschis UȘA Apocaliptică :
"Cel ce are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor.
Iar îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i: Acestea zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce are cheia lui David, Cel ce deschide și nimeni nu va închide și închide și nimeni nu va deschide:
Știu faptele tale; iată, am lăsat înaintea ta o ușă deschisă, pe care nimeni nu poate să o închidă, fiindcă, deși ai putere mică, tu ai păzit cuvântul Meu și nu ai tăgăduit numele Meu.
Iată, îți dau din sinagoga satanei, dintre cei care se zic pe sine că sunt iudei și nu sunt, ci mint; iată, îi voi face să vină și să se închine înaintea picioarelor tale și vor cunoaște că te-am iubit.
Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele, și Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ.
Vin curând; ține ce ai, ca nimeni să nu ia cununa ta.
Pe cel ce biruiește îl voi face stâlp în templul Dumnezeului Meu și afară nu va mai ieși și voi scrie pe el numele Dumnezeului Meu și numele cetății Dumnezeului Meu, - al noului Ierusalim, care se pogoară din cer, de la Dumnezeul Meu - și numele Meu cel nou ". (Apoc.3; 7- 12) .

Sofia capătă și mai multă înțelepciune. Aude și înțelege și mai bine adevăratul scop ce îl are Dumnezeu, Poporul Său Ales, ajutându-l să urce pe drumul desăvârșirii sufletești, devenind MODEL de credință și comportament pentru mântuirea și salvarea de la calea cea larga a pieirii, și pe toate celelalte popoare, semințiile și tot neamul.
Iată, România devine floarea, ce Dumnezeu îi savurază mirosul, ridicând-o la mare cinste. Cum ?.. Și ea, asemenea florii cea cu o atitudine modestă, smerită, chiar cea mai umilă dintre țări, și ca și Sofia, umbrită de acelaș destin, nu se poate stabili în dreapta credință, decât numai prin grele încercări și ispitele ce i le hărăzește Dumnezeu, spre o prespălare sufletească. Incercările prin care a trecut până acum și va mai trece, România crede că le poate depăși, cerând sprijinul și ajutorul pământesc (UE) dar, care, Dumnezeu îi mărturisește EȘIÞI DIN EA, POPORUL MEU !
Poporul devine din ce în ce tot mai neputincios, alunecând chiar în cel mai de groază adânc, iadul, dacă Protecția Divină, nu l-ar acoperii și nu l-ar susține. Și totuși, Dumnezeu ne lasă, nevoindu-ne și noi a-L striga cu disperare, simțind, că numai EL ne poate veni în ajutor. (Se și vede în prezent acest lucru, prin cât mai mulți pelerini, an de an, care se îndreaptă, datorită acestei Chemări Divine, spre Moaștele Sfinților noștri Părinți). Nici poporul nu ar fi înțeles cât de adevărate sunt Tainele Domnului, nu ar fi înțeles nici Misterul acestui MESAJ, dacă n-ar fi cercat de Dumnezeu, așa cum a mers și Sofia, sub crucea grea după Iisus, până la coborâșurile morții. Crucea este foarte grea, dar numai astfel, ne va duce pe toți la glorificarea lui Dumnezeu.
Datorită acestei Uși, deschise si asemămându-se unui al doilea Soare, care s-a văzut de către mai mulți martori, și privită un sfert de ceas pe Cerul României noastre, Sofia devine și mai înțeleaptă și mai stăpână pe convingerile ei. La prima înfățișare, strălucea la fel ca soarele de puternic, aflâdu-se ca la o prăjină mai spre Răsărit de Soare. În loc de globul solar, avea o adevărată Ușă mare, în mijlocul razelor, ilustra culorile curcubelului. La cateva minute, a apărut o Cruce ca de stele. Apoi, imediat a apărut o Icoană, (alb- negru). Icoana ilustra un Păstor cu turma Sa de oi :
" Eu sunt Păstorul cel bun și cunosc pe ale Mele și ale Mele Mă cunosc pe Mine.
Precum Mă cunoaște Tatăl și Eu cunosc pe Tatăl. Și sufletul Îmi pun pentru oi.
Am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu și va fi o turmă și un păstor.
Pentru aceasta Mă iubește Tatăl, fiindcă Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau.
Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau. Această poruncă am primit-o de la Tatăl Meu.
Iarăși s-a făcut dezbinare între iudei, pentru cuvintele acestea.
Și mulți dintre ei ziceau: Are demon și este nebun. De ce să-L ascultați?(Ioan; 10- 14, 20).
După ce se va trâmbița acest MESAJ, prin toată România, se va răspândi și printre toate neamurile, limbile, națiile, pe tot globul pământesc. Toate sunt chemate la acestă UȘÃ, dar, Iisus punânâd iar condiții :
"Cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă-răbdare, îngăduindu-vă unii pe alții în iubire,
Silindu-vă să păziți UNITATEA DUHULUI, întru legătura păcii.
Este un trup și un Duh, precum și chemați ați fost la O SINGURÃ nădejde a chemării voastre;
Este un Domn, O CREDINÞÃ, UN BOTEZ ,
Un Dumnezeu și Tatăl tuturor, Care este peste toate și prin toate și întru toți". (Efes. ; 4-1,6).

Iar eu, în ceea ce mă privește, cu timp și fără timp, vă îndemn să citiți cartea, să afați mai cu deamănuntul toate Tainele scrise în ea. Pentru că, prin una UȘÃ pe care pot intra toate neamurile pământului, în Împărăția Cerurilor, este UNA Credință Ortodoxă.
"De acum vă spun vouă, înainte de a fi aceasta, ca să credeți, când se va îndeplini, că Eu sunt.
Adevărat, adevărat zic vouă: Cel care primește pe cel pe care-l voi trimite Eu, pe Mine Mă primește; iar cine Mă primește pe Mine, primește pe Cel ce M-a trimis pe Mine".(Ioan ;13-19,20)

Așa cum este manipulată lumea de astăzi, floarea, Sofia nu este înțeleasă de nimeni. Nici floarea România, nu va fi înțeleasă de celelalte țări, semănând îndoială, cum că, ar fi nedrept, o așa chircită floare (țară), să se ridice drept model de viață duhovnicesască, îndemnând la desăvârșire pe cele puternice.
Și lui Iisus i s-a reproșat: "Are demon și este nebun", dar lucrurile se pare că se vor aranja de la sine, în curând. Scriptura spune și despre aceasta : "Voi ridica pe cele slabe să facă de rușine pe cele puternice".
Sofia este protejată de Dumnezeu, încă din pântecele mamei ei, iată, România, trece prin aceleași încercări. Se vede că nu poate câștiga gloria, în acestă dezbatere în confruntarea cu alte popoare, și chiar ajunge să devină disprețuită, denigrată, ca un popor de țigani leneși care omoară și violează pentru câțiva euro (știrile tv.). Este urâtă, dar nu, și de Dumnezeu. EL n-o va lipsi de Protecția Divină, bineînțeles întrunind condițiile impuse de Dumnezeu, a ieșii din întunericul spiritual, a se purifica de păcate. Iar celor ce nu va urma singura cale strâmtă și îngustă, pe care o dezvăluie Dumnezeu, poporului român, rămânând pe mai departe cu inimile împietrite, vor rătăci departe de Împărăția Cerurilor.
Nimeni să nu nesocotească, Graiul Celui Puternic și Sfânt.
Domnul Dumnezeu va avea grijă de cei ce ascultă de Glasul Său. Niciodată nu vor fi lipsiți de Protecția Divinității. Cere și ți se va da. Iisus va da vouă toate câte veți cere.
A doua ipostază din Icoana de pe coperta cărții, ilustrează pe Iisus-Dumnezeu. El stă dincolo de ziduri. Se obsearvă, dacă priviți atenți, cum întinde Mâna Sa dincoace de UȘÃ, semn că noi trebuie neapărat să facem pași către EL, Iisus-Dumnezeu, ne va prinde de mană și ne va ajuta în toate câte vom lucra, dupăVoia Sa.

Cartea sfârșește: "Deci și voi fiți gata, că, în ceasul în care nu gândiți, Fiul Omului va veni !" (Luca 12 ; 40). Iar ceea ce zic vouă este : PRIVEGHEAÞI ȘI VÃ RUGAÞI .


În Numele lui Iisus Hristos, ADEVARUL din carte este incontestabil, este un bun al Poporului nostru, este un NOU LEGÃMÂNT între noi, Poporul Român și Dumnezeu ». Este cel mai valoros TEZAUR al României. Numai acest MESAJ, schimbă destinul acestei ÞÃRI. Poporul Român va trebui, foarte curând, să treacă la o naștere din nou.
Domnilor și Doamnelor, iubiți Frați Români, și dacă ar ploua cu galbeni, peste țara noastră, nu vă aplecați a-i culege, considerându-i pe aceștia, gunoaie pământești. Ce este demn și de glorificat este numai Numele Celui Preaînalt, Tatăl Ceresc, Sfânta Treime, Maica Domnului, Împărăteasa Cerului și cu toate Puterile Cerești !!...
Biblia (Apocalipsa) te va ajuta să găsești răspunsul corect și să ei urgent o decizie. Iisus Dumnezeu, astăzi, îți oferă o șansă și așteaptă un răspuns de la tine. Răspunsul pe care il dai acum, e marea șansă a vieții tale, de a câștiga eternitatea. Sau... dacă vei rămâne pe mai departe tot cu inima împietrită, ignorând această Chemare, atunci, poți deveni ca vrășmaș lui Dumnezeu.
Dacă ești ateu, grăbește de ați însuși puteri divine să poți pluti și tu pe ape! Încearcă de vezi, poți certa demonii! Încearcă să poți hrăni 5000 de oameni, afară de femei și copii, cu 5 pâini și 2 pești, și dovedește-ți ție că ai putere peste MOARTE?!!...

Cartea aceasta este dovada unui proiect inteligent..stabilit de Cel de Sus, Creatorul Lumii, pentru Poporul nostru ! Este un miros de bună-mireasmă, cules de dincolo de perdeaua ce nu lasă ochii noștri de lut, să pătrundă. Este un MESAJ venit din Patria Nemuririi. Este cel mai valoros tezaur al acestui popor, primit moștenire de la Iisus Hristos, ca un simbol al păcii, un LEGÃMÂNT între noi Poporul Român și Dumnezeu. Simbol al dragostei Lui față de noi, a noastră față de El și a unora față de alții, renăscuți ca popor MODEL înaintea tuturor popoarelor lumii, și fiecare dintre noi să-și conștientizeze pe cei dragi ai săi și pe tot aproapele.
Omenirea merge în declin... România are alt destin. El trebuie să fie acela care să facă primul pas spre Dumnezeu, și să ajute toate popoarele lumii să-nțeleagă, că suntem chemați la una singură Credință-Ortodoxa, unul Trup, unul Botez- Ortodox, unul Dumnezeu, Sfanta Treime! +AMIN+.


Cele 10 dorinți pentru anul 2011.

1. Fie ca în scurgerea zillelor acestui An, acest Popor Român să aibă parte de un An binecuvântat de Dumnezeu.
2. Fie ca Sfânta Treime să-i ajute a recăpăta podoaba frumuseții și a îțelepciunii și de a intra în așezarea deplină a comuniunii cu Dumnezeu.
3. Fie Anul acesta, momentul ca să poată căpăta puterea de a merge pe drumul său, în pace și liniște, reușind biruință asupra vrășmașilor potrivnici.
4. Fie ca Anul acesta, să fie momentul, când Marea Lucrare a Duhului Sfânt, prin puritate, castitate și îndepărtarea de patimi demonicești, să-l ajute a-și împlini menirea pe care o are ca Popor Ales, binecuvântații Sfintei Treimi.
5. Fie ca Mesajul Divin să-l îndrume ca o făclie de lumină înaintea neamurilor, spre Chemarea atât de înaltă la care este chemat.
6. Fie ca Lucrarea Duhului lui Dumnezeu să-i trimită lui, Marii Îndrumători și Învățători înțelepți care să pună bazele unui sector educațional ca să poată înțelege adevăratul scop al vieții pe pământ, adevăratul sens al trecerii lui prin lumea aceasta.
7. Fie ca în acest An, să vină ziua trezirii duhovnicești din întunericul-spiritual ce domină întreaga omenire, lansând punți divine, relații pozitive cu întreaga omenire.
8. Fie ca în scurgerea acestui An, toate ereziile, să redevină la unul TRUP, una Familia, Dreapta Credință Sabornicească și Apostolească Biserică, împletind în deplină comunitate, iubirea cu ascultarea de Dumnezeu.
9. Fie ca acest Popor, cu prețul plătit prin suferință și durere, să-l ajute în urcușul duhovnicesc, spre a da Lumină tuturor neamurilor pământului.
10. Fie ca Tainele Cerului să desvăluie Poporului Român, zguduitoarele evenimente ce vor apare în zilele venirii lui Iisus ca Domn și Judecător, din cumpăna anilor grei, când otrava antihriștilor începe al arunca în haosul înfierării pe mâna dreaptă, cu ștampila 666.

Așa să ne ajute Dumnezeu. +AMIN+.


.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!