agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 804 .



Înconjurați de trădători (Finalul) (Al doilea fragment)
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
Șarpele și lupul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Danciu-Vlad ]

2019-09-14  |     | 



...

În vreme ce Raya așteaptă să apară un mutant, sau cel puțin să primească confirmarea că a părăsit Baldaron, Grun finalizează ultimele detalii la tatuajul prințesei și sterilizează echipamentul în timp ce Kaya închide fermoarul de pe umărul jachetei din uniformă. Toate jachetele uniformelor au câte un fermoar pe umărul drept, pentru a ușura dezvăluirea tatuajului, un alt mijloc prin care se recunosc membrii „haitei”. Bărbații au tatuajul în față pe piept în partea dreaptă, iar femeile în spate pe omoplat tot pe partea dreaptă, din motive de puditate. După sterilizarea ustensilelor din trusa de tatuaje, Grun vrea să rezolve o altă problemă, Regina Kloda nu se poate descurca chiar cu toate, iar Saron are nevoie și el de corecții ale erorilor cipului și toți savanții sunt ocupați cu îmbunătățirea camuflajului bazei lor. Kaya îl oprește din a pleca, iar Grun închide ușa și se așează lângă sora lui pentru a-i da detaliile pe care le dorește. Aștepta de mult clipa în care va afla ce s-a-ntâmplat cu mama ei, iar acum are ocazia perfectă, Grun îi poate spune totul.
Kaya: Grun, stai te rog, vreau să vorbesc cu tine!
Grun: O să mai avem timp, dragă soră, acum e nevoie de mine altundeva.
Kaya: Dacă mama a făcut totul doar pentru a mă proteja pe mine, înseamnă că tu nu ai fost un copil dorit, nu-i așa?
În acest moment Grun se oprește, închide ușa camerei, își ia un scaun și se așează în fața prințesei. Pune scaunul cu spătarul spre ea și se așează pe el rezemându-se pe brațe. Nu e foarte elegant când vorbești cu o prințesă, dar acum Kaya este soldat.
Grun: Într-adevăr, viața mea a depins de tine, de dorința mamei ca tu să fii în siguranță, să fii lângă oameni care te iubesc, departe de influența tatei. Credea mereu că Zezar a pierit în acea luptă, doar tu o mai țineai cu picioarele pe pământ, deci pentru a obține încrederea tatei, mama s-a dat pe lângă el, și într-o zi chiar s-a-ntâmplat, a rămas însărcinată cu mine. Contrar a ce ar crede oricine, mama nu a fost niciodată violată și nici de moravuri ușoare, a făcut totul pentru tine, în final a decis că și eu voi servi acestui scop.
Kaya asculta cu interes tot ce avea Grun de zis și abia aștepta partea în care află cum a scăpat el și cum se face că nu a crescut fiind un tiran ca tatăl său. Mai pune și ea câte o întrebare pentru a grăbi puțin povestea sau pentru a mai afla unele detalii.
Kaya: Ai zis că a fost dorința de moarte a mamei ca tu să mă găsești și să mă protejezi, dar cum a murit ea mai exact?
Grun: Mama a făcut multe pentru a te proteja, și într-un final a acceptat existența mea, a decis că eu voi continua ce a început ea, iar asta însemna că și eu trebuia să fiu liber. Mama a obținut în cele din urmă încrederea tatălui meu și a folosit-o pentru a fugii cu mine. În acel moment tu deja știai că Grod nu este tatăl tău și că te folosește, așadar ai fugit cu un grup de rebeli. Mama știa că vei fi în siguranță acolo, mai rămânea doar să se asigure că tata nu mă va găsi niciodată, dar a remarcat absența noastră și a trimis o echipă să ne caute și să ne aducă înapoi, în special pe mine. Ne-au găsit în câteva ore, nu voi uita niciodată acea noapte, mama a fost prinsă prima și striga la mine să fug cât e repede pot și să nu privesc înapoi. Ultimul lucru pe care l-am auzit a fost sunetul unui explozor, pe urmă o tăcere groaznică, moment în care am realizat că unul dintre căutători a împușcat-o. M-am întors în acel loc după câteva ore, cadavrul ei era încă acolo, după aceea toți știu ce s-a-ntâmplat, am ajuns la familia Laxus și m-au crescut ei.
Kaya: Lor le-ai zis toată povestea, nu-i așa?
Grun: Nu de la început, nu știam dacă mă vor accepta știind că vor fi mereu în vizorul tatălui meu. Ei m-au ajutat să o înmormântez pe mama cum se cuvine, și fiind regina lor au avut justificarea ideală în fața lui Grod. Cineva a găsit cadavrul ei, i-a anunțat, iar ei au acționat. Când au fost întrebați „Cine v-a zis” ei au dat un nume fals.
Kaya: Mulți se întreabă „Cum de nu semeni cu Grod”, doar se zice că așchia nu sare departe de trunchi.
Grun: De sărit, nu sare, dar la care trunchi ne referim?
Kaya: Cum adică?
Grun: Dacă vrei să dezbatem teme filozofice nu uita că sunt un om. Am nevoie de o mamă și un tată pentru a mă naște, așadar două trunchiuri, iar eu am fost întotdeauna mai atașat de mama decât de tata. Chiar și dacă ar fi fost altfel, o așchie poate fi luată și îndepărtată de oricare trunchi.
Kaya: În cele din urmă ți-ai îndeplinit misiunea, sunt în siguranță, cum de mă ajuți în continuare după toate prin câte ai trecut?
Grun: Suntem, la urma urmei, frați. Chiar dacă nu avem același tată, suntem născuți de aceeași mamă, iar acum ne mai avem doar unul pe celălalt. Crede-mă, va veni o vreme în care vom zâmbi din nou și vom râde de trecut, de faptul că ne-am șicanat atât de mult la antrenamente și de faptul că aproape era să spăl toalete un an de zile din cauza ta.
Kaya: În acel moment chiar aș fi vrut să văd asta, să scap de antrenamentele tale istovitoare.
Grun: Acum te-ai întors la ele, surioară. Acum ești soldat, nu vei avea privilegii în haită doar pentru că suntem frați sau pentru că mătușa ta este mareșalul grupării. Vrei grade mai mari, va trebuii să le câștigi, eu am grad înalt pentru că sunt membru fondator, la fel și Sagor și Alura.
Kaya: Nici nu mă așteptam la asta, ai fost doar baron la curtea tatălui meu, cred că meriți ceva mai mult.
Grun: Sună ca și cum începi să ai încredere în mine, surioară.
Kaya: În orice caz, ai dreptate, avem aceeași mamă, iar acum ne mai avem doar unul pe celălalt.
Grun: În plus eu m-am pregătit pentru un loc în camera lorzilor, doar că tatăl tău nu avea încredere în mine, iar acum din lorzi aleși de el au mai rămas doar niște cadavre mai scurte cu un cap.
Kaya: Eu nu voi face greșeala pe care a făcut-o el, dar până atunci va trebui să luptăm cu Raya, prietena care m-a înșelat de la bun început.
Grun: O chestie amuzantă, surioară, mai am puțin și îmi amintesc și eu numele celui care mi-a făcut același lucru. Și pe mine m-au înșelat unii prieteni, amândoi am trecut printr-un calvar și am vrea să se termine și să ne putem relaxa într-o zi, avem mai multe în comun decât ai crede.
Grun și-a încheiat dezvăluirile, iar Kaya este mulțumită să știe că are pe cineva aproape și că cel puțin Saron era un prieten adevărat. În momentul în care Grun a deschis ușa și a plecat, Kaya s-a ridicat și ea și la urmat. Într-un fel simțea că una dintre problemele pe care Grun trebuia să le rezolve era o eroare în infrastructura bionică a lui Saron și voia să-i fie aproape, întrucât el era printre puținii oameni care i-au rămas loiali și în viață. S-a simțit bine alături de el, probabil chiar au început să se placă, ar fi urât din partea ei să nu-i fie aproape. Prințesa soldat chiar avea dreptate, Saron stătea pe o bancă în sala de așteptare, așadar s-a așezat lângă el și au început să-și vorbească unul altuia, începând chiar cu povestea despre cum el a fost găsit de Sagor și cum Grun a făcut o brățară de 3 tone din ușa unui buncăr. Râd copios când își dezvăluie erorile pe care le-au avut infrastructurile lor bionice, și ce erori încă are Saron pentru că infrastructura sa bionică este una rudimentară. Pe vremea lui Grod nu se făceau infrastructuri bionice de bună calitate tocmai pentru a descuraja folosirea lor, erau utile, în schimb, pentru ținerea populației sub control, metalul lor putea fi oricând smuls în mod violent de către tiran, la fel cum a făcut cu Zezar la început. Toate acestea duc la o singură concluzie logică: Saron are nevoie de o nouă infrastructură bionică. În timp ce așteptau să-i vină rândul lui Saron, cei doi tineri au timp să observe și alți mutanți, unii au mutații chiar mai grave și mai evidente decât cea a lui Grun, o pereche de mâini în plus, o coadă reptiliană sau chiar două capete pe umeri. În comparație cu ei, Diphalia a lui Grun este o nimica toată, ușor de ascuns, și etic de altfel, singura modalitate de a o vedea fiind ca acesta să fie gol pușcă. Acei mutanți nu au nicio șansă în Baldaron, sau altundeva, sunt mereu arătați cu degetul și luați în râs, și din păcate pentru ei urmașii lor au șansa de a avea aceleași mutații. Și mai trist este că toți acei mutanți sunt copii și adolescenți, urmași ai unor mutanți cu mutații mai puțin severe. Conform unui studiu, reproducerea între 2 mutanți duce la o probabilitate mai mare ca urmașul lor să aibă o mutație mai severă ca a lor, mai mare însemnând între 80% și 89%, iar urmașul unui părinte mutant și al celuilalt părinte normal va fi tot un mutant, deoarece gena mutantă este genă dominantă și cea normală este genă recesivă, dar probabilitatea ca mutația sa să fie una severă scade simțitor, mai exact aceasta este cuprinsă în intervalul 10% până la 21%. Asta este doar probabilitatea unei mutații severe și vizibile, mutații va avea oricum. Din fericire pentru ei, geneticienii au descoperit o metodă de a transforma o mutație de o asemenea anvergură în masă corporală, adică în loc de membre suplimentare, în câteva zile cel afectat va avea fie mai multă grăsime în organism, care poate fi eliminată și astfel să arate normal, fie mai mulți mușchi și un aspect mai aproape de normal ca înainte. Vine, în cele din urmă, și rândul lui Saron. Acesta intră în camera de operație cu zâmbetul pe buze, s-a distrat cu prietena sa, iar operația are 99,98% șanse de reușită. Între timp cercetătorii Rayei au finalizat proiectul lor și l-au testat cu succes, acum scutul bionic al fiecăruia dintre cei care o urmează este peste tot în jurul corpului, ca o cămașă, flexibil și rezistent la șocuri, singurul lucru care poate trece prin el este aerul atmosferic respirabil, pentru că are și filtru de gaze. O astfel de putere necesită multă energie, deci trebuie încărcată constant în timpul folosirii. Pentru această problemă soluția descoperită de cercetători include lansarea unor sateliți pe orbită, doar atât au aflat spionii haitei, funcția acelor sateliți este neclară. În baza haitei, Saron tocmai iese din camera de operații cu noua sa infrastructură bionică, iar camera de așteptare este acum goală. Saron îi spune prietenei sale, prințesa Kaya, că regina Kloda, mătușa ei, vrea să o vadă, iar aceasta intră fără să stea pe gânduri și o vede pe iubita ei mătușă spălându-se pe mâini după operație. Amândouă privesc una spre cealaltă cu lacrimi în ochi și se iau în brațe pentru a jeli moartea lui Zezar.
Kaya: Nici măcar nu am avut timp să încerc să-l salvez, și l-am condamnat pe singurul om care putea face asta! Mă simt vinovată pentru asta și mi-e rușine, am ruinat totul după ce tu și Grun ați sacrificat atâtea pentru a-l salva!
Kloda: Nu te blama singură pentru asta! Poate ar fi ajutat dacă i-aș fi spus adevărul în legătură cu Grun. Poate l-aș fi făcut să înțeleagă că nu toți mutanții sunt la fel. Să nu uităm că a fost un om bun și a ajutat multă lume!
Kaya: Îi datorăm o înmormântare cum se cuvine, dar mai întâi, ce crezi că va face Grun la următoarea înfruntare cu trădătoarea de Raya?
Kloda: Grun este un om bun, draga mea, seamănă mult cu Kalisa, va mai încerca o dată metoda soluționării amiabile, abia dacă asta eșuează va trece la acțiune.
Kaya: Nu! Raya e a mea! Va pierii de mâna mea!
Kloda: Nu-ți umple sufletul de răutate, draga mea! Asta nu-ți va aduce decât suferință pe termen lung.
Kaya: Dar, nu e corect! Nu o pot lăsa să scape basma curată dacă alege să se retragă, doar nu e nebună să lupte cu Grun, va fi sfâșiată în bucăți. Aș vrea doar să știu de ce face asta, nu-i va aduce părinții înapoi.
Kloda: Stai liniștită, Kaya, draga mea! Sunt sigură că va vrea să lupte cu Grun, are câteva trucuri noi în mânecă. Ea a ales șarpele, draga mea nepoată, este o viperă dacă mă întrebi pe mine, Grun este un lup. Te-ai întrebat vreodată de unde vine denumirea grupării noastre?
Kaya: De fapt, da. „Haita lupilor de fier” sună cam ciudat pentru o grupare militară a mutanților.
Kloda: Totul a început cu Grun, el a avut un vis și l-a împărtășit cu noi, iar noi l-am transformat în realitate. O casă pentru cei diferiți, care trebuia de altfel să le apere interesul și să-i ajute să prospere și să evolueze. Grun a desenat pentru prima dată simbolul lupului luptând cu șarpele având un singur și simplu gând: loialitatea înfruntă trădarea. Lupii trăiesc în haite și se ajută reciproc, doar așa supraviețuiesc pe termen lung, lupul este însemnul loialității, iar șarpele al trădării conform zicalei „Am crescut un șarpe la sân.” Ba mai mult, uneori chiar se mănâncă între ei. Fierul dă un plus de tărie, să arate că loialitatea noastră unul față de altul este cel puțin la fel de solidă ca el.
Kaya: Și tatuajul? Grun spunea că nu e făcut degeaba.
Kloda: Nu, draga mea, nu e degeaba. Este un mijloc defensiv secundar, ne protejează de spioni deoarece conține compuși chimici speciali și nano-boți care pot fi detectați de drona de securitate după scanarea retinei. Vrei să vezi ce fac acei compuși, draga mea? Arată-mi tatuajul tău!
Kaya îi face pe plac mătușii sale și își satisface curiozitatea tot odată, desface fermoarul de pe umăr și își expune tatuajul, iar Kloda face la fel și se apropie de ea. Ce a urmat a clarificat totul, tatuajele lor au început să strălucească. Kaya a fost impresionată de asta, este o defensivă genială și foarte creativă.
Kloda: Îți place? Doar Grun cunoaște amestecul, și eu desigur.
Kaya: Grozav! Foarte creativ, și util, nimeni nu s-ar gândi la asta.
Kaya și Kloda trebuie să treacă cumva peste durerea pierderii unui membru al familiei atât de iubit și de apreciat atât de ei, cât și de restul poporului. Tot ce mai trebuie să facă acum este să-i găsească corpul și să-l înmormânteze lângă iubita lui soție. În vederea înfruntării cu Raya, Grun formează și conduce o echipă de atac nu foarte numeroasă, dar puternică: Sagor, Kaya, Alura și Saron. De cum ies din ascunzătoare sunt localizați de sistemul de căutare, iar Raya îi așteaptă. Saron, Kaya și Sagor folosesc geo-saltul pentru a ajunge la palat și îi iau și pe Grun și Alura cu ei. Grun, nemaifiind bionic, nu mai poate folosi acea putere, iar armura purtată de Alura nu are acea funcție. Tinerii încep să caute indicii cu privire la locul în care ar fi putut duce cadavrele, dar sunt prinși de Raya și de armata ei în flagrant. Grun încearcă metoda soluționării amiabile, așa cum a presupus Kloda, iar Raya refuză și începe lupta, așa cum a presupus tot Kloda. Cu primele atacuri Grun își dă seama că ceva e putred la mijloc, câmpurile lor de forță bionice s-au activat în jurul lor, dar trebuia să-și piardă forma și să scadă în intensitate, în schimb ele își mențin ambele caracteristici. Cei 5 „lupi” sunt nevoiți să recurgă la o altă strategie: Ținta lor principală este Grun, așadar Saron și Kaya îl ating și folosesc geo-saltul pentru a ajunge într-un deșert în care nu au nimic de distrus înafară de niște fire de electricitate și niște insecte și șerpi, iar Alura și Sagor rămân la palat să caute indicii. Raya și armata ei îi urmează pe cei trei, dar în palat încă mai sunt gărzi, deci Sagor și Alura tot vor trebui să lupte. Nimic prea greu pentru ei, dar lupta cu Raya este cu totul altceva. Grun nu mai are viteza sa bionică, deci încasează sute, chiar mii de lovituri de la Raya, iar ea este protejată de acel câmp de forță. Este evident că ceva îi amplifică puterile Rayei și armatei sale, dar ce? Singura explicație era încărcarea energetică a câmpului de forță prin satelit, deci sateliții lansați sunt generatoare de câmp de forță. Kaya trebuie să-și folosească cipul bionic primit de la fratele ei pentru a dezactiva sateliții și a-i reprograma prin tehnopatie, dar are nevoie de protecție pentru asta. Saron o va proteja, iar Grun va încerca să-l scape și el de câteva bătăi de cap. Acesta folosește controlul metalului pentru a modela brățara din oțel comprimat într-un dom de protecție pentru Kaya, cu găuri pe alocuri pentru a putea respira, și atacă în forță folosind valuri de nisip și lavă. Pe cealaltă parte Saron îi ține la distanță cât de mult poate cu vederea sa termică și construcții din lumină solidă. Unele atacuri ating domul, dar din fericire Kaya nu este atinsă și se poate concentra. Raya își formează 7 săbii din lumină solidă și atacă în viteză. Pe Grun plouă cu atacuri, iar ea este complet invulnerabilă la orice atac. Grun este înjunghiat în sute de locuri, dar în cele din urmă ia formă metalică și ripostează. În câteva minute Kaya reușește să inverseze efectul câmpului și să dezactiveze sateliții, iar asta o lasă pe Raya expusă, la fel și pe ceilalți. Saron este obosit după tot efortul depus pentru a o proteja pe Kaya, dar a meritat, acum prințesa îi ia locul și Grun îl acoperă pe el cu domul de oțel. Grun ridică un val imens de lavă, iar soldații Dansatoarei Lamelor, știindu-se neprotejați, fug pentru a-și salva viețile, doar lidera lor mai luptă. Înainte de căderea valului, Raya activează tunul Termo-meteor și îl folosește pentru a trage spre locația lor. Vrea să scape cu geo-saltul, dar aplicația de suprascriere a Kayei iî blochează cipul bionic și o ține pe loc. Atacul a fost deja inițiat, dar Grun distruge meteorul din rază cu o pocnitură din degete, iar Kaya absoarbe energia razei și o trimite spre Raya ... sau asta ar vrea, dar nu poate datorită momentelor frumoase petrecute alături de ea, și trage pe lângă, întorcând spatele și plecând după aceea. Raya profită de ocazie și atacă cât de repede poate, atingând un conductor electric doborât, își reactivează cipul bionic și își formează din nou săbiile din lumină solidă. Având din nou puterile bionice, Raya folosește viteza sa bionică pentru a da putere de penetrare suplimentară mișcării sale. După o lovitură în plin, Raya ajunge în fața prințesei și privește spre săbiile ei, toate sunt distruse, iar pe Kaya a apărut din senin o armură protectoare metalică extrem de rezistentă. Inițial credea că Grun a acționat rapid și a transformat domul metalic în acea armură, dar domul era încă în locul în care l-a lăsat, iar Saron tocmai iese de sub el, gata de luptă, în schimb Grun nu mai este nicăieri. Aparatul său de detecție a mutanților indică acum faptul că semnalul lui Grun vine din direcția prințesei, așadar a realizat ce se petrece: Grun Salazar a devenit, literalmente, armura protectoare a Kayei. Și-a contorsionat propria formă metalică într-o armură masivă de titan în jurul surorii sale în doar câteva zecimi de secundă.
Raya: Drăguț truc, acum pot să mă scap de voi amândoi în același timp.
Kaya: Grun?! Nu știam că poți să faci asta!
Grun: Țin să vă amintesc tuturora că tatăl meu nu se compară cu mine!
Lupta se reia, Saron și Raya se atacă reciproc în viteză, cu săbii din lumină solidă. Raya are mai multă experiență în lupta cu săbii, Saron nu poate câștiga, dar acum Kaya este gata să acționeze. Are nevoie doar de o lovitură, așadar își folosește viteza bionică pentru a ține pasul cu Raya, se protejează de atacuri cu ajutorul armurii în care s-a transformat Grun și lovește folosindu-și propria forță bionică dată de cipul pe care i l-a dat fratele ei, dar și forța fizică biologică a lui Grun. Loviturile se nimeresc pumn în pumn, Raya este aruncată cât colo, iar Kaya și Grun doar alunecă puțin în spate. Loviturile de pumn au fost mână dreaptă în mână dreaptă, iar acum Raya are toate oasele mâinii zdrobite și majoritatea componentelor bionice ale antebrațului distruse, dar Dansatoarea lamelor nu renunță la luptă. Deși nu mai poate folosi o parte din infrastructura bionică, este încă determinată să-l omoare pe Grun. Atacă din nou, dar Kaya și Grun sunt încă uniți, atacul nu are niciun efect. Acum Grun preia controlul și întinde mâna stângă către pieptul Rayei, pregătind o altă lovitură de la 10 cm, de data aceasta cu forță dublă, iar Dansatoarea lamelor este aruncată aproape 100 de metri până într-o stâncă pe lângă care trece o linie de electricitate de înaltă tensiune. O așchie de piatră doboară un conductor electric, care cade la 2 metri de Raya. Saron, Grun și Kaya se apropie de acel loc, Grun revenind încet la forma de om și lăsând-o pe Kaya să decidă soarta învinsei.
Kaya: Uită-te la tine, ce ai fost și ce ai ajuns! Eram cele mai bune prietene, acum vrei să mă omori.
Raya: La început ținta mea a fost Grod, pe urmă toți mutanții creați de el și clonele în care și-au transferat conștiința pentru a-și salva viețile mizerabile. După căderea lui nu căutam prieteni, căutam aliați și aveam nevoie de un lider de stat care să aprobe vânarea celor rămași, tatăl tău a fost acela, dar era și el o clonă, un alt monstru. Te-am lăsat să trăiești pentru că tu ești om și pentru că Baldaron are nevoie de un lider care să-i apere interesele, iar interesul poporului este să scape de mutanții care i-au distrus pe cei dragi lor și să prevină repetarea istoriei.
Kaya: Nu aș vrea să am viața ta tristă și lipsită de onoare! De dragul vremurilor bune te voi lăsa să trăiești, dar asta nu va depinde doar de mine. Cât de mult îți dorești să trăiești?
Raya: Doar cât să-i văd pe toți ciudații alterați distruși!
Grun: Dragă, asta nu se va întâmpla! Nu toți sunt vinovați, iar cei care erau sunt morți de mult. Nici eu nu suport criminalii, fie ei oameni normali sau mutanți. Personal le-am săpat groapa.
Raya: Crede-mă pe cuvânt, Kaya, degeaba sunteți frați din aceeași mamă, poate nu azi, mâine sau peste un an, dar într-o zi va vrea tronul tău, se va crede un zeu printre muritori pentru că mutanții îmbătrânesc mult mai încet decât normalii, vei vedea!
În timp ce își întoarce spatele și pleacă, urmată de Saron, prințesa îi face fostei sale prietene o ultimă propunere și o lasă în grija lui Grun.
Kaya: Lasă-mă pe mine să-mi fac griji pentru asta, mi-aș face mai multe griji pentru mine dacă aș fi în locul tău!
Raya știe că nu va fi iertată pentru ce a făcut, indiferent de ce ar zice prințesa. Probabil va pune o răscumpărare pe capul ei într-o zi, așadar nu mai are rost să-și dorească să trăiască, dar cel puțin îl va lua pe Grun cu ea în lumea de apoi, sau va muri încercând. Își concentrează toată energia în laserul vederii termice și țintește capul lui Grun, dar acesta devine din nou o entitate metalică și supraviețuiește, iar Raya își încetează atacul crezând că este suficient. Din praful ridicat în aer de intensitatea atacului iese Grun, fără nicio urmă de daună provocată de atac, ia o bucată de oțel, cam cât palma mâinii, din domul metalic folosit pentru a-i proteja pe Saron și Kaya, prin controlul metalului, și o modelează prin aceeași tehnică într-o seringă pe care o folosește pentru a lua o mostră de sânge dintr-o venă a gâtului Rayei.
Grun: Poate într-o zi va ieși ceva bun din existența ta. Ți-ai irosit talentul pentru a te răzbuna, dar poate una dintre clonele tale îl va folosi mai bine.
O armată de servitoare care arată ca ea?! Raya nu poate permite așa ceva, motiv pentru care este pedeapsa ideală pentru ea. Grun întoarce spatele și pleacă, lăsând-o să-și dea ultima suflare în pace, dar Dansatoarea lamelor nu renunță, își concentrează din nou energia rămasă în lasere și îl țintește. De data aceasta Grun ripostează, ridică de jos un cablu electric și prinde de partea neizolată, infrastructura sa bionică defectă mai este utilă la ceva, și anume să genereze câmpuri electro-magnetice care-i amplifică puterea, astfel atrage spre locația sa un asteroid și pleacă îndurând razele termice ale Rayei. Asteroidul devine meteor la intrarea în atmosferă și în câteva momente o zdrobește pe Raya, ajungând meteorit, iar Grun pleacă exclamând în gând „Câtă risipă de potențial!” Saron și Kaya au fost martorii întregii scene, de la depărtare, și nu-l pot învinui pe Grun pentru ea, în fond Raya a încercat până în ultima clipă să-l omoare, acest scop a fost mai important pentru ea chiar și decât viața ei. Cei trei tineri se reunesc și se țin de mâini pentru a folosi geo-saltul, ca acesta să îl ia și pe Grun, și se întorc la palat, unde Sagor și Alura au aflat ce s-a-ntâmplat cu cadavrele lorzilor și al regelui Zezar. Cei doi stăteau lângă niște plăci de beton groase de 50 cm stivuite unele peste altele.
Grun: Ce ați rezolvat, și ce-i cu toate aceste plăci de beton aici?
Alura: Încearcă să „vezi” ce se află în ele, dragule!
Grun lovește pavajul cu piciorul drept și închide ochii, în câteva fracțiuni de secundă se imprimă în mintea sa imaginea incoloră a ce se află în acele plăci de beton și le spune tuturor cu dezgust și dispreț pentru cei care au făcut asta.
Grun: Asta e îngrozitor, au zidit în găurile făcute de mine cu Raya cadavrele lorzilor și pe cel al lui Zezar!
Grun îndepărtează tot betonul lăsând la vedere cadavrele, iar gardienii prezenți acolo, care sunt de partea prințesei, le ridică și le așează în sicrie pentru a fi înmormântați cum se cuvine. Ajunși la cimitir, Zezar este înmormântat lângă iubita sa soție, iar Kaya și Grun îi jelesc pe amândoi pentru ca suferința lor se nu-i afecteze mai târziu. Lorzii și ceilalți morți sunt puși în morminte fiecare lângă cei din familiile lor așa cum cere tradiția, iar după slujbă urmează ceremonia de încoronare a prințesei Kaya ca noua regină din Baldaron, și de asemenea primul ei decret, unul care stârnește unele controverse, dar necesar atât pentru normali cât și pentru mutanți:
Kaya: Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ce ați făcut ca această zi să fie una specială, sunt sigură că părinții, frații și prietenii noștri se odihnesc în pace acum, iar eu vreau să fac un anunț, un prim decret regal: Începând chiar de acum, eu și fratele meu vom împărți tronul regatului, eu voi conduce partea normală a populației, iar el partea mutantă, nicio decizie importantă nu va fi luată fără acordul celelalte părți, deoarece de azi nu vom mai fi separați de aspect și capacități, și nici judecați după acțiunile părinților noștri! Acestea fiind zise, Trăiască regele Grun Salazar!
Grun: Ești sigură de asta, surioară?
Kaya: Nu am fost niciodată mai sigură de un lucru, frate! Nu vreau să ajung ca tata, am nevoie de tine să mă ții cu picioarele pe pământ, iar tu de mine pentru a fi cât mai uman cu putință.
Grun: Ai devenit regina de care Baldaron are nevoie, surioară, va fi o onoare să conduc alături de tine. Încă ceva, totuși, aș vrea să fi prezentă la nunta mea, am cerut-o pe Alura și vreau să fi prezentă în ziua mea specială!
Kaya: Doar dacă vei veni și tu la nunta mea! Saron mi-a pus marea întrebare, iar eu am zis da!
Grun: Se poate altfel?!
La câteva luni de la ceremonie au avut loc și nunțile, acum Baldaron este singurul regat din lume condus de două familii regale. Pacea și prosperitatea s-au întors într-un paradis care a trebuit să treacă prin suferințe amare pentru a fi mai bun decât era, dar acum au învățat toți că o problemă poate apărea de oriunde, și s-au pregătit temeinic pentru a înfrunta viitoare posibile amenințări, dar până atunci pacea și înțelegerea vor fi la putere. -IV-


Sfârșitul seriei



Ca notă finală: Vor exista și evenimente de genul „Crossover” în care unele personaje vor mai apărea.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!