agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2517 .



SECRETELE APEI
proză [ ]
Dosarul misterelor - articol

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Robert777 ]

2008-11-14  |     | 



Ce secrete ar putea ascunde apa?!... O întrebare firească pe care, cu siguranță, și-o pot pune mulți. Până la urmă, arhicunoscutul H2O nu pare capabil să fie un lucru prea misterios. Cu toate acestea, cercetările ultimilor ani asupra aparent banalei ape au evidențiat lucruri uimitoare, bulversante, care au revoluționat viziunea științifică asupra lumii în general și ne-au dat o cheie importantă cu ajutorul căreia, în particular, putem învăța cum să ne trasformăm mai repede viața în bine.
Primul savant ale cărui cercetări asupra apei au uimit atât lumea științifică, cât și pe omul fără o formație profesională de acest gen, a fost japonezul Masaru Emoto. Plecând de la premiza că apa este prezentă peste tot în natură și că la nivelul corpului uman deține o pondere de aproximativ 80%, cunoscând, de asemenea, faptul că toate substanțele din natură sunt influențate mai mult sau mai puțin de mediul în care există dar și de psihicul uman (conform fizicii cuantice), a inițiat o serie de experiențe ale căror rezultate au fost absolut uimitoare!
Esența experiențelor inițiate de Masaru Emoto este următoarea: a supus eșantioane cu apă unor influențe psihice, în mod repetat (a reluat aceeași experiență chiar de sute de ori), a luat după aceea câteva picături din acestea, le-a înghețat și le-a examinat cu un microscop dotat cu dispozitive fotografice. Fotografiile care au rezultat în urma acestor experiențe au evidențiat fără nici un dubiu că psihicul uman poate determina schimbări importante în structura moleculară a apei. Iar cum noi suntem în cea mai mare parte formați din apă, putem înțelege cu ușurință, odată cu revelarea acestor rezultate, în ce fel ne putem influența pe noi înșine sau în ce fel îi putem influența pe ceilalți prin modul nostru dominant de gândire.
Iată câteva experiențe: într-una din ele, Emoto a luat apă din barajul Fujiwara, un loc destul de poluat, și a fotografiat-o. Rezultatul – o formațiune moleculară verzuie, neplăcută, cu aparența unui sos. După aceea, la o oră distanță, a luat apă din același loc dar numai după ce un grup de japonezi au fost convinși să se roage și să transmită o influență psihică benefică apei din locul indicat. Rezultatul a fost stupefiant: deși s-a luat apă din același loc, de data aceasta a apărut o formațiune cristalină de un argintiu foarte frumos, cu ramificații în șase colțuri. Desigur, experiența a fost repetată de sute de ori și în 99% din cazuri rezultatul a fost același!
Încurajat de rezultatele obținute, Emoto s-a gândit că și alt tip de influențe psihice ar putea fi obiectivate. Inspirat de popularitatea recentă a terapiei prin muzică, a vrut să vadă ce fel de efecte provoacă muzica asupra apei. În consecință, a așezat recipiente cu apă distilată între două difuzoare, a pus muzică de factură diferită, de fiecare dată pentru câteva ore, apoi a fotografiat moleculele apei supuse la înghețare. Uimitor: dacă în cazul muzicii lui Bach, Beethoven sau al unui dans popular japonez au apărut pe fotografii formațiuni cristaline frumoase, cu colțuri asemenea fulgilor de nea, în cazul muzicii heavy metal a apărut o formă spartă, în culori murdare dând impresia unui lucru violentat, distrus...
Într-un alt tip de experiențe, Masaru Emoto și asistenții săi au verificat chiar și efectele pe care le-ar putea avea un simplu cuvânt asupra apei. Astfel, au lipit pe recipiente cu apă distilată bilețele cu anumite cuvinte, cu fața către interiorul sticlei, ca și cum apa ar fi fost invitată să le “citească”. După ce acestea au fost ținute peste noapte, în dimineața următoare s-a trecut la procedura obișnuită – s-au înghețat molecule din recipiente și s-au fotografiat. Fotografiile au adus noi expresii de uimire. Apa a fost influențată chiar și în această situație. Dacă în cazul lui “mulțumesc” sau “iubire și recunoștință” au apărut cristale încântătoare, în formă de medalioane în șase colțuri, în cazul expresiei “Mă faci să sufăr. O să te omor!” a apărut o imagine dizarmonioasă, maronie, cu bule...
Ultima experiență pe care v-o prezint și care este una dintre cele mai bulversante, este următoarea: continuând seria de impregnări ale apei folosind cuvinte scrise pe bilețele, s-au lipit pe recipiente cu apă distilată numele a două persoane cunoscute, decedate între timp. A doua zi s-au fotografiat molecule din aceste recipiente... Șocant! Apa a fost influențată în mod clar și foarte diferit. Numele celor două persoane decedate folosite în această experiență au fost Maica Tereza și Adolf Hitler. Într-una dintre fotografii a apărut forma luminoasă a unui cristal alb cu mijlocul ușor rozaliu, iar în cealaltă, o pată brun spre negru care parcă lăsa să se vadă un cerc de lumină roșiatică ce sugera flăcările iadului... Nu cred că este cazul să precizez care fotografie aparținea unuia și care celuilalt, pentru că este evident! Concluzia incredibilă care se desprinde din această experiență este aceea că numele unei persoane, chiar decedate, datorită asocierii lui cu sentimente de iubire și speranță sau de ură și teamă, se încarcă energetic și rămâne mai departe încărcat, generând fenomene obiective de rezonanță cu mediul cu care interacționează. Din această experiență putem înțelege destul de ușor că nu este indiferent ce fel de imagini ne postăm pe pereți, că nu este totuna că avem lipită la capul patului imaginea unui câmp cu flori sau pe cea a lui Marlin Manson, de exemplu. Pentru că, indiferent dacă vrem sau nu, dacă știm sau nu, ea ne va influența în mod obiectiv!
Odată cu prezentarea acestor experiențe științifice, înțelegem că “banala apă” este mai misterioasă decât ne-am fi închipuit, că ea se impregnează cu energiile cu care interacționează, transmițându-le mai departe, și că psihicul uman este o forță care nu trebuie ignorată în nici un fel; pentru că tot ce gândim are însemnătate, pentru că fricile sau convingerile pozitive atrag evenimente în acord cu acestea, pentru că avem cu adevărat puterea și responsabilitatea să ne construim în mod conștient realitatea, așa cum o dorim!

PS – carțile lui Masaru Emoto s-au publicat și în România.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!