agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8942 .



Paradisul distrus
proză [ ]
Stiintifico-fantastica

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2006-10-19  |     | 



Oamenii au descoperit Paradisul visat de ei pe o planetă locuită de o rasă asemănătoare lor, numită Planeta Albă după solul alb care acoperea suprafața ei.
Au invadat acea planetă, iar ființele care formau acea rasă au devenit sclavii oamenilor.
Cuceritorii au creat o Minte Virtuală la care au fost conectați băștinașii.
Mintea Virtuală le controla voința, gândurile și stările sufletești printr-un câmp puternic de unde cerebrale emise artificial sub formă de impulsuri electrice subatomice.
Băștinașii care și-au creat Paradisul propriu ca un fel de falanster al egalității, iubirii, devotamentului și întrajutorării, s-au văzut deposedați de acesta de către lăcomia și egoismul oamenilor.Oamenii de pe Terra , folosind o tehnologie superioară, au reușit să supună rasa autohtonă și i-au închis într-o închisoare mentală cu ajutorul Minții Virtuale.
Băștinașii de pe Planeta Albă au conceput un plan pentru a se elibera de invadatori.
Înainte de a crea Paradisul, Planeta Albă era împărțită în zone eterogene , în care trăiau separat normali și paranormali, deștepți și proști, curajoși și lași, bogați și săraci.Mintea Unică paranormală la care erau legați toți și care avea asemănări cu Mintea Virtuală creată de tehnologia oamenilor, fiind distrusă de un cataclism , umanoizii autohtoni au anulat diferențele de aptitudini, statut social, înzestrare genetică sau complex de inferioritate, creând un organism social omogen și armonios.Acum ei încearcă să se scuture de oprimare.
Paranormalii, ajutați de clasa deștepților, s-au strâns împreună și și-au concentrat gândurile într-un Spot luminos de rațiune vie, încercând să construiască la nivel mental Mintea Unică paranormală distrusă de cataclism.Înainte fiind instrumentul oprimării, acum Mintea Unică putea deveni salvatoarea rasei băștinașe.După mai multe încercări eșuate, au reușit până la urmă să recreeze Mintea Unică paranormală.
Lupta care s-a dat între Mintea Unică paranormală și Mintea Virtuală concepută de oameni, s-a soldat cu mii de victime printre paranormalii care n-au supraviețuit, arzându-și creierele.
Planeta Albă era devastată de focuri imense create de Mintea Virtuală și care pârjoleau totul.Cu ultimele sale zvârcoliri, Mintea Virtuală a prefăcut Paradisul într-un iad, aducând Apocalipsa pe această planetă : pe unii umanoizi i-a închis în sfere de foc virtual, pe alții în cuburi de gheață.
Și totuși, până la urmă, Mintea Unică paranormală a învins, distrugând memoria și conștiința Minții Virtuale.Rasa autohtonă s-a eliberat de tirania Minții Virtuale și i-a alungat pe invadatori.
Locuitorii Planetei Albe au reînceput construirea Paradisului distrus de tehnologia oamenilor, care, orbiți de lăcomie și invidie, în loc să încerce o conviețuire pașnică și armonioasă cu băștinașii, au vrut totul și au pierdut.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!