agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7470 .



DIN CARNETUL DE ÎNSEMNÃRI
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Daniil_Harms ]

2003-01-25  |     |  Înscris în bibliotecă de alexandru pop



Bătrânul se scărpina cu ambele mâini. Acolo unde nu putea să ajungă cu amândouă mâinile, bătrânul se scărpina cu una singură, dar de aceea repede-repede. În același timp, clipea iute din ochi.
*
Din coșul locomotivei ieșeau aburi, sau așa-numitul fum. Și următoarea pasăre, trecând în zbor prin acest fum, a ieșit din el despuiată și coșcovită.
*
Hvilișcevski mânca răchițele, străduindu-se să nu se schimonosească la față. El se aștepta ca toată lumea să spună: ce putere de voință! Dar nimeni n-a spus nimic.
*
Se auzea limpede cum câinele adulmecă la ușă. Hvilișcevski a strâns în pumn periuța de dinți și și-a holbat ochii, ca să audă mai bine. „Dacă potaia dă buzna, - s-a gândit Hvilișcevski, - o lovesc cu mânerul ăsta de os drept în tâmplă!”.
*
...Din cutie au ieșit un fel de bășicuțe. Hvilișcevski s-a strecurat pe vârfuri din cameră și, încet-încet, a închis ușa în urma lui. „Lua-o-ar dracu! – și-a spus Hvilișcevski. – Nu mă interesează ce-i în ea. Chiar așa! Lua-o-ar dracu!”.
*
Un om gras a descoperit o metodă de slăbire. Și a slăbit. La el au început să se prezinte diverse doamne și să-l întrebe, cum anume de i-a reușit asta, adică de a slăbit. Dar omul care a slăbit răspundea acestor doamne că bărbaților le șade bine să slăbească, iar că doamnelor nu le șade bine, că, mă rog frumos, doamnele trebuie să fie plinuțe. Și el avea dreptate din plin.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!