agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1228 .



asa cum sunt eu(IV)
proză [ ]
continuare

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [teoboss ]

2003-06-16  |     | 



In sfarsit a murit! Ce fericire! Exista insa o problema... Toata averea ei mi-a ramas mie... si nu pot sa mi-o insusesc decat daca iau bacalaureatul. Pai asta e culmea! Adica sa ma apuc in ultima saptamana sa invat ce n-am invatat niciodata:carte! Eu nu am reusit sa invat nici macar tabla impartirii la unu(1) si trebuie sa invat acum sa iau bac-ul!?! Mai bine il cumpar. Zis si facut! Ma duc la directorul scolii si vorbesc problema cu dansul, binenteles luandu-l pe ocolite:
-Domnule director, pot sa "aranjez" si eu bac-ul? il intreb intr-un sfarsit dupa ce l-am ocolit destul atunci cand incerca sa dea noroc cu mine.
-Da, mi-a raspuns uitandu-se ciudat la mine vazand ca tot fug de el.Dar sa nu spui la nimeni!
Binenteles ca nu am spus, dar m-a enervat rau un profesor din comisie care mi-a spus ca nu am nici o sansa sa iau bac-ul, la care i-am raspuns politicos:
-Si pe cat tii pariu ca l-am "aranjat" cu directorul?
Dupa acest eveniment, nu stiu de ce, dar directorul si cativa profesori au intrat la inchisoare, si nesimtitii de politai m-au
acuzatpe nedrept ca am cumparat profesorii pentru a lua bac-ul, drept urmare nu mi-au dat diploma. Am facut scandal si am promis ca o sa-i dau in vileag pe cei implicati in aceasta marsavie de care eu habar nu aveam si astfel am primit diploma pe deplin meritata inapoi.
Dupa citirea testamentului, vazand ca sunt unicul mostenitor, am plecat la casa raposatei mele prietene sa-mi ridic drepturile. Am luat frumos pisica, papagalul si trei cartite (averea pe care am mostenit-o) si le-am dus acasa pentru a avea grija de ele, asa cum am promis.Problema era alta: pisicii nu prea ii placea sa stea in colivie, iar papagalului nu prea ii placea sa stea legat.Cat despre cartite, nu reuseam in ruptul capului sa le fac sa manance. Am incercat sa le dau cu pipeta lapte, carne, paine, dar nimic. Nu voiau in ruptul capului sa manance.Si daca ati stii cat m-am chinuit sa bag carne in pipeta...Cu pisica a fost mai simplu: dupa ce i-am dat drumul din colivie, a plecat singura sa-si gaseasca de mancare si spre surprinderea mea, si-a gasit.Papagalul din pacate a plecat dar a lasat amintire cateva pene pisicii...Imi pare rau de el dar cine stie ce manca si dupa cat m-am chinuit cu cartitele, nu-mi mai trebuie...Oricum va dau un sfat:nu va luati cartite ca animale de casa.
Acum ca am luat bacul, m-am gandit sa ma inscriu si la o facultate.Nu a fost prea greu dar viata de student e cam grea...(va urma)

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!