agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3522 .



Certitudine
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
existentiala

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [hyp1 ]

2004-03-17  |     | 



Nori negri... și vânt. Un scârțâit prelung și sinistru, urmat de un mârâit amenințător. O formă albă plutește în grabă peste sol, luminată în treacăt de razele piezișe ale lunii. Visez? ...coșmar. O durere ascuțită îmi sfâșie umărul. Durere? ...nu se poate.
Și-mi amintesc - sunt robot. Dar eu nu pot... nu puteam să visez; nu simțeam durerea.
Încet îmi revin și reconstitui: platforma întunecată de pe care plec; ...ușa glisează... pătrund - ba nu, ies. Cunosc senzații noi... identific - vânt, flori de cireș... miresme... un țârâit de greiere, natura.
Iarba se lipește curios de tălpi; apoi... nisip... faleza și marea. Stânci luminate roșiatic de soarele ce apune.
Și deodată templul... templul de cristal, strălucind ca un cărbune încins. Mă îndrept fascinat. Dar... prăpastie... cascada, și în sfârșit puntea. Pășesc nesigur... se leagănă.
Un pas... doi, și în final templul se arată în grandoarea lui.
Dar puntea e lungă... și jos cascade... și stânci.
Apoi golul... căderea: succesiuni de imagini, de frânturi incoerente... și lumina... care izvorăște; mai albă, mai puternică - și mai pură. Mă învăluie și simt... durere - atât de plăcută și de sfâșietoare.
Nu puteam să mor pentru că nu trăiam - ansamblu de sârme - dar am încetat să exist pentru a fi... a simți... și sunt spirit. În stânga - negura și sunete macabre ce mă fac să mă retrag în mine; în dreapta - curcubeul și lumina... o muzică diafană...mi-e frică să nu murdăresc albul; în mijloc - EU... și hotărăsc: a treia cale - înapoi, spre PÃMÂNT!
Cobor - fulger - și mă regăsesc: între două stânci cu umărul zdrobit. Mă privesc - ROBOT. Mă las să picur încet în mine... cu frică. Și negura... ceața. Nori negri... Un scârțâit prelung și sinistru, urmat de un mârâit amenințător... O formă albă... luna, apoi durerea. Durerea?
... deci trăiesc;
SUNT. EXIST.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!