agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5025 .



Institutul Blecher
comunităţi [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [taras el bulba ]

2009-11-20  |     | 




Institutul Blecher vă invită duminică, 22 noiembrie 2009, la ora 14.30, în Dharma Bar, str. Blănari, nr. 9, sect. 3, la întâlnirea cu poeții Mugur GROSU și STOIAN G. Bogdan (SGB).


A șaptea ediție a Institutului Blecher propune întâlnirea dintre doi poeți foarte diferiți: Mugur Grosu și Stoian G. Bogdan. Volumul cu care a debutat Grosu acum opt ani marca o desprindere de poeticile care au dominat anii ’90 și venea să confirme căutările grupului format la Constanța, în “Cenaclul de Marți”. Între timp, el a mai publicat trei cărți în care a experimentat câteva formule ingenioase. SGB a debutat în 2009 la Cartea Românească, iar volumul său, “Chipurile”, a primit deja numeroase confirmări, fiind tratat de unii comentatori ca o mică revelație în poezia ultimilor ani.


Mugur Grosu (n. 1973, Constanța) a debutat în 2001 cu volumul de versuri “Haltera cu zurgălăi” pentru care a primit Premiul pentru debut al revistei “Tomis” și al Uniunii Scriitorilor, filiala Constanța. Membru, împreună cu Gili Mocanu, Mircea Þuglea, George Vasilievici, Sorin Dinco, al Grupului de la Constanța (avându-și în începuturile în “Cenaclul de Marți” condus de Marin Mincu). Și-a legat numele de Asociația ASALT și de “frăția” Hotel Chiustenge. Grosu a mai publicat volumele experimentale “sms / ei respiră și fac dragoste ca și fluturii” (2006) și “press / troleul 43 s-a spânzurat cu cordonul de la capot” (2007) și un volum de publicistică, “Măcelărie” (2006).

Stoian G. Bogdan (n. 1983, Comănești) a debutat cu placheta “Chipurile”, ca urmare a câștigării concursului de manuscrise organizat de USR. Puține volume de debut din ultimii ani au mai primit atâta atenție precum “Chipurile” din partea unei lumi literare destul de amorțite. Recent, cartea a primit un prim premiu important, “Iustin Panța”, la Sibiu. Ambițios, SGB amenință acum să treacă la proză, unde scrie cu ușurință și umor, confecționând texte scurte în care se recunoaște atmosfera din poemele sale (care au cucerit destui cititori într-un timp destul de scurt), dar și o ușurătate de belfer, o superficialitate cronică, de haimana îndrăgostită de sine și obișnuită cu diverse provocări “băiețești”.


Organizator: Claudiu Komartin.


Ce bine ar fi fost să înlocuiesc eu paiața cea mică și veselă! Între cărți și mingi, înconjurat de obiecte curate, așezate corect pe o coală de hârtie albastră. Pac! Pac! Pac! Ce bine, ce bine e-n vitrină! Pac! Pac! Pac! (Max Blecher)


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!