agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8620 .



Umor la rotisor - Florin Rotaru
articol [ Carte ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nia ]

2015-10-10  |     | 











A apărut, în sfârșit, volumul mult așteptat de toate soacrele, nevestele, amicele, de toți colegii care-și pierduseră răbdarea cu acest epigramist sadea care lua tot caimacul pe la concursuri – Florin Rotaru.
Vorba aia: mai bine mai târziu decât alandala.
După cum vedeți, este deținătorul unui nume frumos ca o ploaie de toamnă. Și a mai avut parte și de o lansare pe cinste, de poze pe pagina întâi prin ziare, tot tacâmul. Și mai e și mândru de lucrul ăsta.
Volumul, într-o grafică excepțională, este ilustrat de Costel Pătrășcan și a primit cuvântul înainte de la George Corbu. Editor – Valentin Ajder.

Cele 190 de pagini de epigrame și poezii umoristice și-au făcut apariția la Editura Eikon. Colegii de breaslă și amicii nu au fost uitați, se pot regăsi printre șarjele aproape amicale. Eu încă aștept să mă bage și pe mine în seamă. La următorul.
Una peste alta, mă mulțumesc cu volumul primit acum vreo 10 zile și cu dedicația.





Din prefață - À la guerre comme à la guerre
„Ofițerul Florin Rotaru s-a alăturat cohortei de epigramiști autohtoni, ținând să dovedească nu doar că armata e cu noi, epigramiștii, cum a fost în 21-22 decembrie 1989 alături de poporul revoltat, ci și printre noi, efectuând un serviciu social sui generis, căruia îi oferă suportul literar adecvat, „punând la bătaie” armele specifice: satira și umorul.
Apărut în ultimul deceniu, afirmându-se constant prin participarea la concursurile și festivalurile naționale de umor și epigramă unde, cel mai adesea, se numără printre câștigători, primind și un prestigios premiu de creație din partea U.E.R., ele este unul dintre reprezentanții cei mai dotați ai noului val de spadasini inaugurat odată cu noul secol și mileniu. Activând cu succes în Cenaclul Umoriștilor Buzoieni „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim”, el s-a afirmat și în cenaclul virtual agonia.ro. Natural, el se simte atras nu numai de epigramă ci și de alte specii literar-umoristice pe care le frecventează cu deosebit succes, cum se poate constata din rondelurile, fabulele și sonetele de la finalul volumului scrise în registru comic.”

- George Corbu -


 photo florin3_zpsxxdef0j5.jpg


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!