agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4708 .



Anunț
articol [ Evenimente ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [grupex_2007srl ]

2021-12-12  |     | 



Fac asta de prea multă vreme. Poate am obosit. Poate e loc și pentru alții. Poate am ajuns la concluzia că a scrie un vers nu este la fel de luminos cu a îngriji o magnolie. Cu a îngriji un piersic. Sau un cireș. Sau o inimă. Sau invers, dracu știe!
Cred că e prea multă singurătate pe acest site. Și nu e a voastră. Cred că e prea multă liniște. Și nu e a voastră. Cred că e prea multă politețe. Și nu e a voastră. Cred că este prea multă suficiență. Și nu e a voastră.
Da, am obosit. Fac asta de prea mult timp. Singur. În plus, știu că nu sunt perfect. Că de multe ori am judecat greșit un text. Sau un autor. Sau și un text, dar și un autor, concomitent.
Însă, în mod cert, asta am încercat să asigur cu preponderență: liniște. Ca autorii, cu mai multe sau mai puține reușite, să-și acorde un minim respect. În lumea literară, desigur, orgoliile sunt de dimensiuni catastrofale. Geniile sunt precum dudele, în iunie, înainte de năvălitul graurilor. Celelalte genii, cele deviante, au fost politicos invitate să-și caute un alt loc de manifestare. Unul care acceptă urdori. Lături. Gunoaie.
Nu știu dacă am făcut bine. Voi judecați. Și e fix problema voastră. Nici nu îmi prea pasă. Am încercat ca autorii să nu se simtă amenințați. Hăituiți. Batjocoriți. Nu știu cât de mult am reușit să fac asta. Cum spuneam: voi judecați. E fix problema voastră!
Ceea ce vreau să vă spun, în fond, e că încerc să am mai mult timp pentru mine din timpul care mi-a mai rămas. Și cred că este o decizie corectă. Și cred că o înțelegeți.
Activitatea profesională îmi mănâncă mare parte din zile. Din nopți. De mii de ani mă trezesc la 4:00. Vreți și voi să vedeți cum e? Vreți?! Nu aveți decât să faceți asta! Veniți, asumați-vă rolul de moderator, corector, judecător sau ce mama dracului face pe-aici un editor. Eu vreau să am timp de nervii mei! Vreau timpul meu, ăla în care pot să o ador, în liniște, pe Malena. Sau ce tot mai fac eu, atunci când vreau să levitez! Când pot levita!
Dacă aveți nivel 120, dacă nu faceți parte din găști, dacă aveți nervii tari și puteți înghiți și mizerii, fără să reacționați, dacă nu vă credeți la fel de importanți precum berea la halbă, expirată de minim două săptămâni, vă aștept. Îi voi recomanda proprietarului acestui site câteva nume. Același lucru îl puteți face chiar voi.
Cu mulțumiri,
Marin BADEA

Sărbători cu pace! Un An Nou cu împliniri!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!