agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7028 .



Urma sau blazonul muzicii rock de calitate din România
articol [ Evenimente ]
cronica de concert, 8 octombrie 2005

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nane ]

2005-10-11  |     | 



Muzica rock a fost și este unul din acele curente muzicale ale cărui standarde în ce privește calitatea rămîn neschimbate indiferent de trecerea timpului.

Cât despre țara noastră, anii petrecuți sub comunism au făcut să iasă la suprafață muzică de cea mai bună calitate.
Timpul a trecut și scena romînească a început să fie invadată de numeroase trupe ce apăreau precum ciupercile dupa ploaie. Iar selecția era și încă este inexistenta.

Însă, după cum se știe, talentul iese mereu la suprafață. Bine, și cu puțin noroc.
Astăzi, Urma.

Image hosted by Photobucket.com

Prima data cînd am auzit de băieții de la Urma a fost pe data de 19 martie 2005, la un concert susținut în clubul Baza Militara. Prima impresie a fost aceea că am nimerit la un concert de excepție al vreunei trupe din străinătate. Atît sound-ul cît și limba în care cîntă, îți crează iluzia că ai nimerit oriunde altundeva dar nu la concertul unei formații românești.

Mai apoi, pe 22 iunie, piața Universității, cu ocazia concertului susținut de ziua celor cu handicap locomotor, unde au concertat alături de trupa Kumm- despre această, altădată-. De atunci am început să mă interesez din ce în ce mai mult de ei.

Și iată-i pe 8 octombrie în clubul Viking, la lansarea celui de al doilea album, „Anger as a gift”, album ce conține 14 piese, în stilul celor de pe Nomand Rhymes, lansat pe 10 Decembrie 2004.
De ce furie? Iată ce declară membrii trupei : “Intr-o lume aparent defecta se pot inca manufactura lucruri frumoase. Iar furia cauzata de lipsa de normalitate existenta in jur poate constitui ingredientul major al unui lucru bun. Care nu critica, ci schimba. Prin exemplu. Ca alternativa”

Image hosted by Photobucket.com

Stilul?Stilul celor de la Urma nu se poate încadra într-un anumit gen.
Este rock, ok, însă are parte de numeroase influențe. Printre ele ar fi, jazz, muzica sârbeasca, promovată de Goran Bregovici și multe altele.
Cei de la Urma sunt niște atipici, niște rebeli și cred că tocmai de aceea muzica lor prinde așa de bine la public. Temele abordate în cîntece sunt și ele din cele mai diverse și invită la introspecție.

Image hosted by Photobucket.com

De ce Urma? Pentru că, așa cum se arată pe site ul lor, www.urma.ro, “tot ceea ce contează este urma pe care o lasă muzica” lor în mintea celor ce îi ascultă.
Iar urmele, sunt greu de șters, mai ales dacă sunt urme adînci.

Așadar, eu vă sfătuiesc să le luați Urma.....veți fi surprinși de ceea ce veți descoperi și anume o trupă de oameni profesioniști, care știe ce înseamnă muzica de bună calitate și cîntă din plăcere.

Urma sunt: Mani Gutau, Dani Byron, Csergo Dominic, Sorin Erhan și Felix Moldovean, cel mai recent membru al formației.


Image hosted by Photobucket.com



N.M.P

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!