agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7344 .



Perle de rouă
articol [ Evenimente ]
Magdalena Dale la primul volum

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [alchimina ]

2007-04-11  |     | 




Azi, într-un cadru mai curînd intim, cu ocazia ședinței lunare a cenaclului Societății Române de Haiku, Magdalena Dale a oferit celor prezenți cîte un exemplar din placheta ei de tanka recent tipărită.

Intitulat Perle de rouă (Dew Pearls), volumul are un format miniatural, jumătate A4, și conține 9x9 (se vede că e vorba de un multiplu magic) poeme grupate în secțiuni tematice. Imaginea de pe copertă este tot opera Magdei, iar toată prelucrarea și tehnoredactarea se datorează soțului dumneaei, gata oricînd să-și pună abilitățile tehnice în slujba unei arte delicate.

Pe fiecare pagină este înscris un singur poem și traducerea sa în limba engleză. Volumul are ambiția de a scoate creația în spiritul poeziei nipone din provincialismul unei limbi cu arie mică de circulație. Și de a dovedi că autorii români își pot transpune singuri poemele în limba devenită azi aproape universală.

Din cele nouă grupaje tematice, patru sînt dedicate anotimpurilor, iar celelalte mării și dorului, muzicii și timpului, culminînd cu pasiunea recunoscută pentru lună.

Cîteva cuvinte despre autor și despre texte au rostit Vasile Moldovan, președintele SRH, și Paula Romanescu, autoarea prefeței.

Emoționată de eveniment, Magda a mulțumit colegilor de cenaclu pe care-i consideră adevăratul stimulent pentru evoluția sa și mai ales pentru cotitura pe care a făcut-o alegînd tanka.

Bucuria tuturor a fost augmentată cu șampanie și pișcoturi.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!