agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 8431 .



Portret 7
articol [ Creatie ]
Andrea Vâță Dienes Colecţia: Portret în ulei de măsline

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2004-11-02  |     | 



O femeie care sare garduri, pentru a deschide poarta unui bărbat, deși poarta nu este încuiată pe dinlăuntru, categoric nu este o conversie „per accidens”.
Mie logica îmi spune să nu-mi placă să corespondez cu femeile, iar bio-logica, încă și mai mult, cum că să nu scriu despre ele, dar Andrea Vâță Dienes e altceva decât arată, logica și bio-logica. Prin urmare ea poate să fie un subiect de studiu aplicat, asta și pentru că Bempo Advertising a câștigat pitch-ul Bucium pentru „Spumant Dienes Mușcat” la care, potrivit agenției, au mai participat alte 7 agenții de publicitate.”
Cu titlu de informație suplimentară adaug că: în urma licitației, agenția a asigurat producătorului servicii de strategie, creație și media; și că, în perioada următoare, Bempo va crea și va promova imaginea produsului Spumant Dienes Mușcat printr-o campanie care urmărește comunicarea atributelor acestuia și creșterea cotei de piață.
Spumantul produs de Dienes are la bază stilul Mușcat a la Cluj, șampanizarea realizându-se prin fermentație naturală.
Dienes produce spumantul din memorie, primul sortiment fiind obținut împreună cu Ion Ionescu de la Brad, deși se mai arătaseră și alți amatori, încă din timpul domniei lui Ștefan cel Mare.
În prezent, portofoliul Dienes cuprinde vinuri spumante și spumoase, vinurile de calitate (vinuri superioare și vinuri cu denumire de origine controlată), vinurile de vinotecă, distilatele naturale, distilatele de țuicotecă și vinuri de consum curent.
Încă dinaintea campaniei ăsteia publicitare, Dienes a fost de părere că sosise timpul, ca pe baza oferirii unor premii mari și a stabilirii unor obiective stimulative, să se ajungă la abordarea frontală și soluționarea unor probleme majore ale umanității: "… care ar putea extinde în mod dramatic ambițiile civilizației noastre".
Concret, acum, se au în vedere asemenea domenii cum sunt: sănătatea, informația și tehnologia comunicațiilor, sursele alternative de energie ca mijloc de prezervare a mediului înconjurător și unele ramuri științifice noi, cum ar fi nanotehnologia.
"Rezultatul va fi, afirma de curând Dienes, spre binele întregii omeniri".
La numai trei zile după anunțarea înființării premiilor, parveniseră fundației Dienes, care le acordă (D-Prize Foundation), sute de propuneri. Printre acestea se numără:
* găsirea leacului maladiilor până în prezent incurabile;
* inteligența artificială;
* teleportarea;
* crearea unor dispozitive la scară moleculară;
* fuziunea nucleară la rece;
* crearea unui sistem virtual credibil;
* realizarea obiectivelor Mileniului Dezvoltării, anunțate la summitul Mileniului desfășurat în anul 2000, când Andrea era încă și mai tânără.
De fapt, legat de această din urmă propunere, era vorba, în primul rând, de eradicarea foametei la scara întregii planete.
În vederea cercetărilor, pentru atingerea unor astfel de obiective, sunt alocate sume uriașe, scopul premiilor fiind, însă, tocmai acela de a da un impuls suplimentar eforturilor globale. Organizații particulare renumite contribuie din plin la fondurile din care vor fi finanțate aceste premii. Propunerile pot veni din partea oricui: institut științific, departament de cercetare, persoane individuale.
Rețeaua asta mondială de tehnologie este un uriaș think-tank virtual.
În fiecare an se acordă premii pentru realizări remarcabile; anul acesta a fost premiat prototipul unei retine artificiale pe bază de siliciu, încorporând un microcip care funcționează cu ajutorul luminii solare - microcipul are doi milimetri în diametru, este mai subțire decât un fir de păr și conține 5.000 de microfotodiode - scopul fiind de a ajuta pe Florian Silișteanu (care e suferind de retinitis pigmentosa) și pe mine, care sunt suferind de faptul că i-am împrumutat acestuia ochelarii mei, cu care el a plecat la Cluj, eu rămânând să bâjbâi prin București, împreună cu cel puțin 1,5 milioane de persoane, unele din lumea întreagă, multe dintre ele copii și tineri adulți.
Dacă eram în locul Dienesei, acordam Premiul individual pentru altceva, de exemplu pentru realizări în domeniul spațial, pentru punerea la punct a unei noi tehnologii în construcția de sateliți, să spunem.
Știu ei, de ce!

ilustrație: Andreea și Liviu Nanu

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!