agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 176 .



despre destin pe scara evoluției
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-02-11  |     | 



Nimeni dintre oamenii de pe pământ nu are scris în Cartea Universului un destin întunecat plin de suferințe de nefericiri pe toată durata vieții, dar totuși aceste aspecte ne sunt date să devenim mai puternici și mai senzitivi totodată.
Fiecare om are destinul în propriile mâini și el hotărăște în primul rând cât de sus îl poate ridica pe Golgota existențială, să îl mențină în lumină.
Fiecare om are o stea în constelația care reprezintă zodia în care s-a născut, este imperios necesar ca omul să fie conectat cu ea și deopotrivă cu divinitatea.
Fiecare om este o continuitatea a cunoașterii în multitudinea de forme existențiale.
Fiecare om are o însemnătate aparte pe pământ și în Univers.
Dumnezeu s-a gândit la toate aspectele destinelor pe scara de evoluție și fiecărui om i-a creat condiții diverse să rezolve problemele cu care se confruntă pe parcursul vieții.
Nu trebuie nimeni să privească cu aer de superioritate pe cei din clasele inferioare, dimpotrivă să privească cu respect și admirație marea masă de oameni lucrători în slujba evoluției.
În fapt clasele joase sunt temelia, baza societății
peste care arhitecții luminii construiesc nivelele superioare, fără temelia solidă nici o construcție nu ar putea rezista în fața dezastrelor a cutremurelor.
Cine ar mătura orașele dacă nu ar fi măturători?
Cine ar construi locuințe dacă nu ar fi muncitori calificați și necalificați?
Cine ar mai lucra pământul dacă nu ar fi țărani agricultori?
Cine ar mai produce cele de trebuință dacă nu ar fi muncitori în uzine și fabrici?
Dacă femeile din clasele inferioare nu au unghiile făcute, nu sunt coafate și date cu ruj nu înseamnă că sunt demodate, înapoiate, modernitatea la sate mai ales ar fi de prisos, ar fi o imagine caricaturală cu o tărăncuță coafată la cosit iarba sau la mulsul vacii.
Frumusețea lor se află mai cu seamă în lumina din ochi și de pe chipul senin împăcat cu soarta.
Cred că ar fi un haos de nedescris dacă toți oamenii ar fi vedete, fotomodele, directori, regi, politicieni, miliardari.
Mândria cu aer de superioritate nu are nimic de-a face cu demnitatea, dimpotrivă este o dovadă de narcisism de admirație de sine exacerbată, exagerată.
Fiecare om își poate îndeplini menirea conform voinței divine, dar se impun câteva condiții; să creadă cu putere în forțele proprii psihice, să își îmbrățișeze destinul, să îl accepte ca pe un dar divin, să trăiască în bună înțelegere și armonie cu semenii și cu natura înconjurătoare, să curețe în permanență mediul din jurul său de energii negative ca să nu pătrundă în organism, în mental.
Așa cum este ajutată o floare să se dezvolte frumos, distrugând permanent bălăriile din jurul ei, tot așa este ajutat și omul de steaua lui, de îngerii veghetori.
Este adevărat că unele stele strălucesc palid la margine de univers sau în locuri mai întunecoase, totuși spiritul fiecărui om la sfârșitul vieții poate deveni o stea în universul în continuă evoluție.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!