agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 163 .



despre Iluminism și Creștinism
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-02-22  |     | 



Cercetătorii filosofici ai secolul 20 au afirmat că Imanuel Kant este creatorul curentului filosofic Iluminismul, care conform teoriei Lui Kant spune că orice formă de cunoaștere se produce aprioric experiențelor.
Evident că întâi se produce gândul (realitate metafizică) și mai apoi se pune în aplicare, devine realitate materială, fizică.
Cu alte cuvinte iluminismul este o formă de anticipare de previziune extrasenzorială a ceea ce se poate întâmpla ulterior.
Sunt total de acord că Iluminismul este forma de credință
care fără tăgadă îl duce pe om pe înalta culme a cunoașterii vieții a destinului a spiritului a sufletului, este calea cea mai dreaptă și mai scurtă care facilitează întâlnirea cu divinitatea, calea cea mai sigură de comunicare cu Dumnezeu.
După o analiză aprofundată am ajuns la convingerea că Iisus Hristos a adus iluminismul pentru umanitate cu aproape două mii de ani înaintea lui Imanuel Kant.
Isus Hristos a știut ce se va petrece cu el, a știut cu mult înainte că va fi trădat, răstignit pe cruce și că a treia zi va învia.
A propovăduit învățăturile creștine( în curentul filosofic Creștinismul și implicit Iluminismul, încă din copilărie învățând oamenii să creadă în Tatăl Ceresc Dumnezeu, i-a îndemnat să se roage rugăciunea fiind soluția cea mai pură de purificare, de iluminare.
A prevăzut cu mare precizie viitorul umanității astfel că i-a dictat sfântului Ioan evenimentele apocalipsei menționate în Noul Testament
A specificat că va reveni pe pământ la sfârșitul veacurilor apocaliptice.
A lăsat umanității principiile de bază ale filosofiei evoluționiste și ale renașterii, mai precis multe soluții de vindecare a sufletului și a trupului.
Faptele lui Hristos menționează în Noul testament vindecarea cu puterea minții iluminate a schilozilor, a orbilor, a ologilor, a produs miracolul învierii lui Lazăr după trei zile în care a stat în grota mortuară.
A produs minuni făcând din lut păsări vii, transformând apa în vin, potolind furtuna pe mare cu puterea gândului, a umplut bărcile ucenicilor pescari cu pește, a înmulțit o pâine și un pește în mii de exemplare să se hrănească toată lumea care îl urma peste tot să îi asculte învățăturile. Iisus a anticipat și demonstrat pentru umanitate curentele filosofice cele mai valoroase a cunoașterii divinității, a spiritualității universale, Iluminismul, Creștinismul, Impresionismul, Renascentismul, Evoluționismul.
Pe toate le-a aplicat prin faptele lui menționate de apostoli în evanghelii, în Cartea Cărților, din care s-au inspirat toți filosofii veacurilor toți gânditorii lumii din istoria umanității.
Spiritul hristic este viu, prezent atotputernic,
atotcunoscător, îi face pe toți cei credincioși care urmează învățăturile lui înțelepte sfinte să se ilumineze conform voinței Lui Dumnezeu.
Primăvara este anotimpul renașterii naturii umane, vegetale și animale, este anotimpul care reprezintă Învierea lui Hristos.
Revenirea Lui Hristos pe pământ este foarte aproape, a promis ca va reveni și cuvântul lui este literă de lege dumnezeiască, universală.
Până atunci să ne rugăm să medităm zilnic, să gândim pozitiv continuu, și prin faptele noastre să arătăm divinității că suntem demni de iubirea Lui Hristos, pregătiți de iluminare.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!