agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 244 .



despre aventurismul spiritual
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-03-16  |     | 



În conștiința fiecărui om se află spiritul de aventură, dar și dorința ascunsă de a rămâne toată viața copil.
Necunoscutul îi atrage pe oameni ca un magnet uriaș, ne aventurăm în necunoscut cu speranța să descoperim comorile
spirituale, universale, cu intenția vădită de a dezlega misterele existențiale.
Foarte mulți oameni trăiesc periculos, într-o libertate pierdută de sub control, cad frecvent, se ridică greu, se lovesc de zidurile care le țin închise inițiativele, visurile, bucuriile.
Fiecare experiment psihic și fizic întărește credința în Univers, în forța creatoare, pregătește spiritul pentru ce va urma în evoluția omului actual.
În fiecare moment suntem solicitați să rezolvăm câte o lecție de viață cu puterea inteligenței emoționale, chiar și misterele devin realități în conștiința noastră.
Suntem toată viața copiii universului, ne permite să-i explorăm sistemele, să-i absorbim energiile, creatoare, salvatoare.
Spiritul aventurier nu se teme de provocările vieții, indiferent de dificultățile lor trece prin ele mereu mai întărit în convingerile sale.
Fiecare om are o amprentă unică pe care o lasă pretutindeni pe unde se aventurează, porțile terestre și universale sunt deschise permanent pentru toți, minuni ne așteaptă să le însușim, misterele așteaptă să le descifrăm, în ele se află potențialul novator al spiritului nostru.
Dacă întâlnim blocaje ele sunt create de gândirea proprie negativă, neinițiată.
Mentalul fiecărui om produce gânduri, emoții în funcție de noțiunile pe care le asimilează din universul cunoașterii diversificat.
În jurul nostru sunt atâtea splendori care emană multiplă vrajă, nu înțeleg de ce unii oameni au o gândire josnică, total negativă, devastatoare în suflet și spirit.
Inconștienți, se lipsesc singuri de noianul de bucurii pe care le oferă natura înconjurătoare, se privează singuri de libertatea aventurării prin universul cunoașterii.
Toată viața asimilăm învățături, care se pot materializa în diferite lucruri necesare existenței pe pământ, numai gândirea negativă îi oprește pe unii oameni să cucerească universul cunoașterii spirituale, care este tot timpul la dispoziția umanității cu soluții pentru realizări și performanțe existențiale.
Schimbul de experiențe cu oamenii din jur este benefic pentru dezvoltarea spiritului, nu trebuie să renunțăm la căutările valorilor universale, nu trebuie să lăsăm nimic să ne împiedice în cucerirea universului spiritual.
să ne aventurăm așadar cu spiritul cu sufletul pretutindeni unde universul și divinitatea aplică teoriile evoluționiste, revoluționare.
Ar fi păcat să nu fructificăm fiecare secundă de viață- supremul dar oferit de Dumnezeu și Univers, ar fi păcat să trăim în zadar ignorând oportunitățile care ne pot umple spiritele sufletele cu iubire divină, cu lumină creatoare, cu fericire totală, absolută.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!