agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 46 .



despre trezirea spirituală
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-06-03  |     | 



Trezirea spirituală se poate repeta în diferite etape ale vieții până când ea devine completă, complexă., salvatoare, creatoare, înnoitoare.

Reprezintă eliberarea de frici, de întuneric, de ură, de invidie, de avariție, de robia karmică în special.

Este un rezultat al credinței corecte în divinitate dar și în forțele proprii. Este cea mai însemnată formă de descoperire a Eului superior, care este omolog al mântuitorului Iisus Hristos.

Trezirea spirituală înseamnă că omul se decide dintr-o dată să se schimbe total, să devină mai bun, mai iertător cu cei ce i-au greșit, în special să își ierte lui greșelile, păcatele, ( ironiile, cinismul, ignoranța, aroganța, neascultarea poruncilor divine, nerespectarea legilor universului) , să devină mai tolerant, mai altruist, mai iubitor, să dezvolte în el iubirea necondiționată, absolută, în concordanță cu voința divinității, a universului, să descopere rolul său în familie, în societate în lumea asta mare, să creeze cu forțele proprii sufletești și psihice, principii sănătoase, o scară de valori pe care să urce până la cel mai înalt nivel posibil în planul evoluției terestre.

Voința și credința, motivația și determinarea, sunt virtuțile care generează trezirea spirituală, fără ele omul nu poate avea o trăire în lumină, nu poate avea libertatea de gândire și de acțiune, rămâne blocat în întuneric, nu poate fi fericit, împlinit, treptat sufletul îl părăsește iar trupul se îmbolnăvește fatal.

Trezirea spirituală se petrece în clipa în care omul se conectează cu lumina divină, se conectează deopotrivă cu divinitatea pe canalul subtil creat în sinele interior, este o trăire specială dobândită în timpul rugăciunii , a liniștii și a armoniei interioare.

Omul care rătăcește haotic prin întunericul existențial nu se poate bucura de miracolul trezirii, se sălbăticește, se îndepărtează total de divinitate, este pasibil să fie devorat de infern și sufletul său dar și spiritul său, este pasibil să fie locuit de demoni.

.O rugăciune spusă cu toată puterea psihicului reprezintă o chemare a spiritelor divine în ajutor, situație în care cu siguranță omul este ascultat, salvat din necazul apăsător.

Iisus Hristos spune în cartea sfântă- bate și ți se va deschide, cere și ți se va da . nu este nevoie decât de hotărâre pentru a alege soluția cea mai corectă și mai dreaptă, potrivită pentru sinele lui, pentru ca omul să poată învinge stihiile existențiale prezente pretutindeni în lume.

Doresc nespus de mult ca această expunere a mea să fie un mare ajutor celor care vor să devină ființe de lumină, să devină o imensă , constantă bucurie pentru familie, pentru societate pentru Divinitate pentru Univers.











































.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!