agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 30 .



Despre motivație și determinare
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-06-26  |     | 



Motivația cât și determinarea sunt stimuli ai procesului de gândire, foarte importanți în atingerea unor obiective, în realizarea unor proiecte, dar mai ales sunt importanți în cucerirea unui spațiu în societate.
Omul găsește acești stimuli atât în lumea lui interioară cât și în lumea exterioară.
Omul modern, lucid și rațional face salturi în dezvoltarea personală, cu aceste calități, motivația și determinarea, dar și cu un sistem de valori și principii.
Oamenii perfect raționali nu se dau bătuți în fața dificultăților, le tratează cu calm și echilibru psihic și emotional.
Perseverența ca și răbdarea este o latură a înțelepciunii, a inteligenței superioare.
Motivația este un concept fundamental în psihologie și, în genere, în științele despre om, exprimând faptul că la baza conduitei umane se află întotdeauna un ansamblu de mobiluri – trebuințe, tendințe, afecte, interese, intenții, idealuri, care susțin realizarea anumitor acțiuni, obiective, atitudini.
Motivația îl determină pe om să ia decizii , să stabilească obiective, ținte, idealuri, visuri.
Omul fără motivație va avea numai eșecuri, dezamăgiri și regrete în viață, va fi neîmplinit, nefericit.
Motivația este vocea puternică interioară, care îl îndeamnă pe om să creadă în potențialul său, să pășească înainte privind în perspectivă cu multe realizări.
Motivația este forța puternică ce determină creșterea și dezvoltarea personală, cu ajutorul căreia omul poate pune în acțiune toate provocările, toate oportunitățile, forța care nu se lasă înfrântă de greutăți și obstacole.
Omul lucid, rational, motivat și determinat poate descoperi toate dimensiunile ascunse al vieții, la el nu se exprimă sintagma- nu se poate, ci totul este posibil.
Motivația îl determină pe om să se scufunde în adâncimile interioare pentru a descoperi perlele spirituale, comorile oferite la naștere de univers și divinitate.
Motivația puternică îl determină pe om să facă la nevoie chiar și schimbări radicale pentru a avea progres spiritual, pentru o dezvoltare personală perfectă, da motivația este o cale importantă de schimbare, de stabilire a unor relații, cu ajutorul cărora să aibă performanțe și succes pe toate planurile existențiale.
Este plină dimensiunea cunoașterii de lucrări motivaționale, inspiraționale, trebuie doar să ne dorim să le obținem, să le reproducem, să dobândim o bogăție materială și spirituală remarcabilă.





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!