agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 74 .



Despre rutina zilnică
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-07-11  |     | 



În mare majoritate, oamenii își duc existența de la o zi la alta conform unei rutine zilnice, de la care nu se abat.
Nu aduc nimic nou, demn de apreciat, de admirat în existența lor, se lasă conduși numai de instinctele primare, necesare existenței, supraviețuirii.
Cititul cel puți treizeci de minute zilnic, poate contribui la îmbunătățirea rutinei, poate contribui la dezvoltarea personală.
La fel de bine și un film plin de mesaje pozitive poate îmbunătăți rutina zilnică, poate contribui la confortul psihic și emoțional.
Cel mai mult contribuie la dezvoltarea personală, admirația și contemplarea în stare de gratitudine.
Fenomenele naturale sunt cele mai semnificative lecții de viață, astfel că observându-le, admirându-le ne putem îmbogății excepțional psihicul, sufletul, spiritul, putem dobândi un echilibru perfect între toate entitățile existente în fizicul nostru.
Omul trebuie să se conștientizeze mult mai mult decât un trup din carne și oase, trebuie să se conștientizeze cu suflet și spirit divin, creat de Dumnezeu cu scopul de a evolua la infinit până la stadiul de iluminare, de îndumnezeire.
Comunicarea zilnică cu oamenii din viața noastră este de asemeni foarte importantă în dezvoltarea personală, oamenii din jurul nostru cu mentalitate și temperament diferit pot completa psihicul nostru, cunoașterea noastră la modul exceptional.
De asemeni rugăciunea zilnică poate genera algoritmi energetici care pot determina evoluția noastră cât se poate de mult, de înalt, de valoros.
Gândind pozitiv atragem asupra noastră energiile pozitive, fenomenele pozitive , oamenii pozitivi care ne pot ajuta să rezolvăm situațiile dificile din viața noastră, care ne pot ajuta să vedem și din alte perspective lumea, viața și chiar pe noi înșine.
Cu o gândire superficială nici simțurile noastre nu sunt active la potențialul maxim, nu pot ieși din rutina zilnică.
Viața multor oameni privită astfel nu se diferențiază de cea a animalelor, pentru că și ele trăiesc conduse de instinct și au formată o rutină zilnică.
În atare situație creierul întră într-o letargie, nu mai dezvoltă în el neuronii cu potențial creator, treptat începe să moară, precum o legumă abandonată.
Pentru ca psihicul și creierul să evolueze are nevoie de stimul inteligenții puternici, altfel rutina zilnică reprezintă stagnarea, plafonarea.
Un psihic plafonat nu poate trăi miracolul existențial, pentru care a primit o nouă șansă la viață, nu poate evolua conform voinței divine, conform alegerii făcută în astral înainte de naștere.
Este important să dăm o mai mare importanță dezvoltării noastre personale, să fim mereu atrași, seduși de fenomenele naturii, ale lumii în care ne ducem traiul.
Pentru ca în viața de apoi să nu avem mari mustrări de conștiință, mari regrete, greu de suportat, obligați să repetăm o viață până când toate lecțiile de evoluție vor fi rezolvate, învățate.
În concluzie, dezvoltarea personală, respectiv evoluția spirituală trebuie să fie preocuparea zilnică pentru ieșirea din rutina cotidiană.








.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!