agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 68 .



Despre acceptare și asumare
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-07-12  |     | 



Este foarte important ca omul să se simtă special, acceptând destinul primit de la divinitate, chiar dacă nu atinge frumusețea perfectă, inteligența perfectă.
Este importantă recunoașterea și acceptarea defectelor fizice și psihice, asumarea faptului că viața este un lung șir de experiențe, de lecții de viață pe care trebuie să le rezolvăm cu succes, care să ne dezvolte psihic, emoțional și spiritual.
Nimeni nu este perfect, spun marii Maeștrii spirituali, totuși există în lume oameni cu adevărat frumoși, cu inteligență genială, pe care este indicat să îi luăm ca exemplu de evoluție fizică și psihică.
Este adevărat că cel mai mult oamenii învață din greșelile proprii, că prin perseverență pot regla defecțiunile , își pot modela caracterul și comportamentul conform unui tipar dorit, oamenii cu mare discernământ învață și din greșelile și eșecurile semenilor cu care viețuiesc.
Câtă vreme omul nu își recunoaște greșelile, defecțiunile, nu poate lucra la perfecționarea lui.
Totuși sunt cinci pași importanți în lucrul cu sinele pentru a atinge perfecțiunea – aceștia sunt ; inteligență perfectă, sănătate perfectă, echilibru perfect, greutate perfectă, imagine perfectă.
Conștientizând că divinitatea și universul lucrează pentru noi putem începe perfecționarea ființei noastre lăuntrice.
Dacă am greșit față de noi dar și față de semenii din viața noastră este recomandat să ne cerem iertare, să ne iertăm propria ființă pentru ignoranță, pentru neștiință, pentru ca să putem continua lucrul cu sinele, cu conștiința noastră superioară, pentru că fără eliberarea de vină de rușine nici un proiect nu poate fi acceptabil, durabil, valoros.
Cu cât suntem mai asumați cu noi în această viață cu atât mai mult putem atinge desăvârșirea spirituală și fizică în viața viitoare, sau chiar în această viață până la sfârșitul ei.
Sunt foarte mulți oamenii care au îmbătrânit frumos păstrându-și echilibrul fizic, psihic și emoțional chiar și la senectute.
O gândire pozitivă cu un comportament exemplar, reprezintă sănătate psihică și fizică, emoțională și spirituală.
Câtă vreme conștiința unui om nu este liberă, curată, nu poate avea succes cu proiectele viitoare de evoluție.
Greșelile, respectiv păcatele împiedică conștiința să lucreze la noile proiecte, sunt situații când pentru aceste aspecte negative există circumstanțe atenuante, fapt care permite elucidarea, asumarea și acceptarea lor cu ușurință.
Conștiința unui om poate fi zilnic antrenată numai cu aspecte pozitive, numai cu o credință puternică în ea și în divinitate.
Trebuie ca omul să accepte faptul că viața este compusă și din aspecte negative și din aspecte pozitive și cu bune și cu rele și cu frumos și cu urât și cu miracol și cu dezastru. Omul are liberul arbitru să aleagă din toate fenomenele vieții și ale lumii numai ceea ce i se potrivește, numai ceea ce îl împlinește și îl face fericit.
Câteva minute în fiecare zi să fim cinstiți cu conștiința noastră să ne asumăm defecțiunile, greșelile, păcatele, să le recunoaștem la rugăciune în fața divinității pentru a putea primi iertarea, pentru a ne elibera de aceste poveri negative.
Un om cu conștiința încărcată este pe jumătate mort, pe jumătate locuit de demoni, spun apostolii în Sfânta Scriptură.
Când un om are nevoie de ajutor în realizarea unor proiecte, universul și divinitatea nu spun NU categoric, definitiv ci spun NU ACUM, însemnând faptul că omul respectiv nu este pregătit pentru acel succes, pentru acel favor, însemnând faptul că mai trebuie lucrat cu sinele, cu sufletul cu spiritul până la înțelegerea și acceptarea totală a fenomenelor vieții.
Conexiunile create cu universul și divinitate trebuie să fie sincere, fără interese murdare, ascunse, bazate pe credință totală, bazate pe ambiție, pe perseverență, pe dăruire, pe acceptare și asumare.
Este foarte important ca omul să acorde timp semnificativ relațiilor de prietenie și colegiale pentru că ele pot constitui în mare parte suportul pentru realizarea visurilor, a planurilor de dezvoltare personală.
Este important ca omul să își asume rolul în familie, la serviciu, în societate pentru că doar așa se poate simți omul potrivit la locul potrivit, doar așa poate avea mulțumire și fericire deplină.
Din păcate sunt foarte mulți oameni total nefericiți, nu se pot împăca cu destinul lor, iar acceptarea lui este o problemă imposibil de rezolvat din lipsă acută de înțelegere, cu alte cuvinte sunt oameni învinși în lupta cu greutățile și nevoile vieții, nici nu luptă pentru o schimbare a vieții mizere, în mare parte sunt asistații sociali, care trăiesc din mila statului de pe o zi pe alta.
Cu acest aspect negativ se confruntă chiar și țările cele mai dezvoltate, datorită faptului că acceptat migranți care nu s-au integrat în sistemul de muncă, dar și din cauză că o parte din populație se complace într-o situație la limita supraviețuirii, situație în care statul își asumă rolul de ai ocroti și de a le sigura minimum de trai.




.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!