agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 106 .



recenzii
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-07-14  |     | 



prezint două recenzii editate în cartea mea - Tehnici de trezire spirituală, de iluminare.

O carte cu deschidere către alte orizonturi

,, Fiecare carte pare că închide in ea un suflet. Şi, cum o atingi cu ochii şi mintea, sufletul ţi se deschide ca un prieten bun.” – Maxim Gorki
Un titlu ofertant, cu trimitere la documentare și interpretare a acestui proces profund și evident personal, aduce prin intermediul acestei cărți,
aspecte ale transformării conștiinței umane funcție de mai multe aspecte.
Autoarea prezintă în interpretare personală drumul către iluminarea spirituală în condițiile cunoașterii de sine, autodescoperirea, acapararea de cunoștințe vis a vis de ,,trezirea spirituală", conectarea cu existența divină, eliminarea acelor praguri, blocaje emoționale și mentale care împiedică evoluția persoanei și bucuria vieții.
Pentru ,,trezirea spirituală" și iluminare, autoarea prezintă tehnici pentru această realizare. Nu intrăm în detaliu pentru că unele capitole trebuie citite și înțelese așa cum sunt prezentate și dacă există contradicții între scris și convingerile personale ale cititorului, asta înseamnă că s-au deschis discuții interesante.
Ce spune Floare Mihali Petrov despre puterea luminii spirituale?
Iată:
,,Lumina spirituală, solară este cea mai puternică energie existentă în univers, cu toate că ea are o structură subtilă, diafană produce minuni în sufletul și spiritul omului, este cu mult mai puternică decât lumina produsă de tehnologie."
Eu am găsit ceva foarte important spus de Părintele Galeriu.
"Omul nu are doar doi ochi, ci trei. Cu ei percepe trei lumini: ochiul trupesc pentru lumina fizică, ochiul minţii pentru lumina raţională şi ochiul harului, pentru lumina divină. Cine vede cu ochiul acesta din urmă are acces la Adevăr".
Și aș mai adăuga că ,,Lumina Lui Hristos este antidotul miopiei spirituale."
Un aspect foarte important de care trebuie să ținem seama când vorbim despre iluminare spirituală este hrana spirituală.
Dar ce este hrana spirituală?
Autoarea explică succint, dând idei de documentare.
Eu aș completa cu următorul citat care spune tot.
,,Omul nu va trăi numai prin pâine, ci prin fiecare cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4:4). El a apreciat hrana spirituală mai mult decât a apreciat hrana fizică."
Când o persoană este altruistă, o virtute umană foarte importantă cum spune autoarea, atunci trezirea spirituală se poate realiza la cote înalte.
Sunt multe întrebări sugerate de autoare și asta pentru a înțelege mai bine ceea ce este ,,trezirea spirituală și iluminare".
Când trebuie să discutăm despre terapia cu Nirvana, atunci documentarea trebuie făcută foarte strict.
Floare Mihali Petrov spune că ,,Nirvana
înseamnă pătrunderea în interiorul ființei în locul cel mai frumos, unde există iubire deplină, iertare deplină, liniște deplină, unde există armonie între lucruri între sentimente."
Altcineva spunea că ,,Nirvana este un sistem de terapie cu imersare completă în realitatea virtuală. "
Aprofundarea acestui sistem, este făcută de orice persoană care dorește cunoaștere, eventual vindecare și promovarea termenului cu tot ce implică el.
Spun și acum că tot ceea ce aflăm din
Biblie este calea de urmat pentru mântuirea noastră pentru aflarea Adevărului, a Lui Dumnezeu.
Credința și tot ce se deslușește prin rugăciune, găsim în cartea de față, unde autoarea spune cu toată convingerea că:
,,Rugăciunea este modul cel mai eficient de conectare cu Dumnezeu Tatăl Ceresc și cu Universul, cu îngerii veghetori pe care fiecare om trebuie să îi conștientizeze. "
Eu completez cu acest paragraf atât de consistent despre terapie prin rugăciune sau cu rugăciune.
,,Prin rugăciune ne și odihnim sufletele și le oferim hrana duhovnicească necesară pentru a intra în comuniune cu Dumnezeu, așa cum ne învață Sfântul Ioan Scărarul: „rugăciunea este, după însușirea ei, însoțirea și unirea omului cu Dumnezeu, iar după lucrare, susținătoarea lumii”.(Doxologie.ro)
Tehnica meditației transcendentale aduce în fața cititorului o altă idee de căutare și înțelegere a ceea ce este evoluție către iluminarea spirituală a omului.
Un pic mai atenți trebuie să fim la ideea autoarei de a analiza puterea parapsihoenergosugestiei.
Ca o mică paranteză, veți găsi în carte, puțin din viața autoarei, unde se destăinuie cum apropierea de Dumnezeu a fost de mică. Este important de știut și aflat, de unde atâta căutare de-o viață pentru trezire spirituală și iluminare. Ai impresia că pe un tărâm plin de lumină i-a fost viața, deși nu așa i s-a derulat firul ei.
,,Simțurile perfecte duc la trezirea spirituală la dezvoltarea Eului superior, obligă creierul să găsească întotdeauna soluții creatoare și salvatoare. Cu cât experiențele trăite sunt mai grele mai complexe cu atât dezvoltarea creierului poate atinge genialitatea, excelența" spune autoarea.
Dacă avem simțuri paranormale, tu, ca și cititor interesat de acest aspect ești de acord cu cele de mai jos?
Percepția extrasenzorială sau ESP cum se mai numește și care este cunoscută al șaselea simț, este o abilitate paranormală care se referă la receptarea informațiilor ce nu sunt obținute prin simțurile fizice, ci prin intermediul minții.
De precizat că termenul a fost folosit pentru prima dată de botanistul J. B. Rhine de la Universitatea Duke.
El a desemnat așa abilități psihice cum ar fi: intuiția, telepatia, psihometria, clarviziunea, claraudiența, clarsentința, empatia și operarea lor transtemporală ca precogniție sau retrocogniție.

Este știut că fascinația pentru ESP își are rădăcinile în mișcarea spiritualistă din Marea Britanie și Statele Unite ale secolului al XIX-lea, așa cum este amintită Universitarea din Canterbury din Noua Zeelandă.
De reamintit că, până la sfârșitul secolului al XIX-lea, mulți oamenii de știință s-au alăturat unor societăți de cercetare, de studiere și nu numai a comunicării cu spiritele, iată, ceva interesant, ci și a unei mulțimi de așa-numite fenomene „psihice”, alt punct fierbinte în acest domeniu, inclusiv telepatia și hipnoza (care, spre deosebire de ședințele de spiritism, este acum susținută de știință, fapt destul de curios).
Din acest motiv trebuie să știi cât mai multe despre percepția extrasenzorială și fenomenele paranormale.
Despre iubirea absolută, necondiționată sau îngerii veghetori- îngerii Luminii ori potențialul creierului și de ce nu despre ambiție, voință și determinare, dar și restul, vă propun o întâlnire cu ceea ce este în vederea autoarei ca părere proprie în urma documentării și propunere pentru meditație, analiză.
Eseurile care alternează sunt în măsură să completeze ideile anterioare și următoare, stricând monotonia cărții.
Cartea în acest caz devine mult mai vie.
Am citit o carte despre ,, trezirea spirituală și iluminare", mi-am făcut o idee, am aflat lucruri interesante, m-a trimis autoarea la documentare,
și am aflat că, acest proces de trezire spirituală este unul foarte complex, cu mai multe straturi și destul de diferit pentru fiecare.
Am reținut că în realitate, nu poate fi încadrat în categorii ordonate și prin urmare, este posibil să nu experimentați niciuna dintre multele simptome pozitive ale trezirii spirituale, una dintre acestea sau toate acestea. Căutați-le și verificați-vă, potențialul!
Un univers, o călătorie, o conexiune sau mai multe, o descoperire sau mai multe, toate sunt pentru tine, cititor a unor altfel de cărți.
Dacă după citirea unei cărți, privești altfel viața, îți pui altfel de întrebări, poți deschide alte uși, te uiți în alt mod la oamenii din jurul tău, înseamnă că un ceva special s-a trezit în tine.
O carte este o deschidere către lume, către alte orizonturi.
“Fiecare om care ştie să citească are puterea să crească, să multiplice modurile în care există, să-şi umple viaţa, să şi-o facă semnificativă şi interesantă.” – Aldous Huxley

Lilioara Macovei
Scriitoare, pictoriță
Bacău
Iunie 2024

Ca lumină a contemplației, atingerii, trezirii:
poezia-suferință, eseul emoțional, teosofi a

iluminării...

Ar putea fi o Carte a sinelui... Sau poate chiar un
manual al trezirii sinelui... Căci, doar parcurgând fi lă cu
fi lă etapele de treziri punctate de autoare vei putea înțelege
ceea ce este dincolo de misterul poetic de ieri, materializat
din încercări, treceri, etape de viață, în spiritualitatea unei
transcedentări din sine... Este o oare trezire ce a irumpt
drastic din cunoaștere, din intersecția vieții cu un destin
eliberator, și de dureri, dar și, prin acestea, al altor și altor
forțe de cunoaștere, de lumină aducând în sine iluminarea,
deschiderea, percepția, trezirea de sine, poetic, al sinelui
meditativ spiritualizată, sau este, în fapt, continuitatea
unui proces în pași?... Aparent, pași mărunți, ca redare, dar
fi ecare având, născând din acest a avea, o profunzime pe
o altă și altă lungime al sinelui, o altă scală a cunoașterii.
Este greu de spus... Căci ar însemna o putință a propriei
deschideri a sinelui cititorului, nu prin empatia fi inței
lecturii, ci prin cunoașterea cel puțin egală autoarei. Or, noi,
ca fi ințe, suntem diferiți, nu doar prin structură materială,
organică, biologică, ci, la nivelul unui asemenea palier, prin
cea a cunoașterii, a experienței, a încercărilor, înțelegerii,
prin meditație, prin relevării dinspre sine spre exterior.
Trezirea sinelui autoarei s-a revelat, nu atât în etape
întru-un același segment, adesea unul singur relevant

6 Floare Mihali Petrov - Tehnici de trezire spirituală, de iluminare
și posibil a fi accesat într-o viață de om, am putea spune
obișnuită, ci printr-un întreg mănunchi dat de greutățile
vieții, nedreptățile, bucuriile, dezamăgirile, prăbușirile,
îndreptările, încercările și împovărările, despovărările, ca
primi pași spre desfereacarea accesului la propriul sine. Dar
a căpătat o formă de materializarea a cunoașterii ca propria
iluminare prin scris. Prin poezia-suferință, prin eseul
emoțional, prin teosofi e... Iar ceea ce putem vedea în acest
nou volum al Floarei Mihali Petrov, ca un manual, dar nu
al stării de sine al autoarei, ci irumperi deja astral-celeste,
și „a vedea”, nu doar a citi, pentru că profunzimea aproape
eterică, dincolo de simpla dimensiune și dimensionarea pe
axele obișnuite ale revelației, suferinței, înțelegerii, toate
metastazate în suferință pentru o vindecare în astral, sunt
alte și alte, nu crâmpeie, ci scântei de sclipire spiritualizate
culese de autoare din bolta sinelui, ca proiecții prin lentila
sinelui adusă la nivelul de înțelegere al deja propriilor cititori,
aduși la un alt nivel de absorbție prin cărțile anterioare, sau
de primă empatie al acelora ce deschid întâia oară nu doar
unul dintre volumele autoarei, ci, deja, însăși părți în serie
de dezidire a sinelui spre cunoașterea din bucăți, din stivele
anterioare de suferință, din bolțile de înțelegere divină prin
contemplarea propriei suferinței drept cale de vindecare.
A ei, dar și a noastră, fi rește după acei pași pe care doar
divinitatea ni poate trasa pe drumul deschiderii, înțelegerii,
iluminării. Poate nu atât ca o creionare de sine a propriului
„manual” de deschidere a sinelui, de luminare spirituală, de
contemplare a divinului, de absorbție a lui și de identifi care, ca părticica infimă din fără de sfârșitul sinelui, și al lumii de aici, și al lumilor cunoaștere ce transcend spre celestul de
iluminare dat de atingerea divinului.
În conturarea acestui „manual” al trezirii sinelui,
autoarea urmează într-un fel și materialul
Floare Mihali Petrov - Tehnici de trezire spirituală, de iluminare care pare să se fi desprins: cunoașterea, simțirea, înțelegerea primară...
Ca nevoi de bază ale luminării aidoma, ca pași, celui ai
materialului. Cu a nevoilor de bază, primare, dar acum cu
o hrană, nu doar pentru spirit, când și când, ci primordial
a sinelui – prin absorbția luminii, la început ca exercițiu
de contemplare, de admirație, apoi de însăși contopire cu
astrul dătător de viață, aici, oriunde și pururea, „hrană”
prin contemplarea ca prană de dimineață, de seară, oricând
când razele-i sunt blânde, reflectându-se ca hrană în planul
emoțional, prin întâia sa treaptă, cea a devenirii personalității umane. Iar ferestrele de deschidere ale cărții continuă... Și fac legătura și cu numeroasele medalioane poetice, în sine o carte, înconjurând ca un halou și explicitând – chiar de nu era nevoie, căci lumina nu are nevoie de explicații pentru a fi văzută, a fi contemplată, absorbită, a fi trezire, Floare Mihali Petrov punctând prin calde linii poetice, aceste etape de trezire. Acum scriind dară nu doar despre lumină, ci prin însăși lumină... Prin viu, despre viu...

Cezar Adonis Mihalache,
Scriitor
2024





.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!