agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 52 .



Despre oportunități
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-07-19  |     | 



În această eră a luminii cunoașterii, a rațiunii superioare universul și divinitatea le oferă oamenilor multe oportunități de realizare, de afirmare, de dezvoltare personală și pe plan profesional și pe plan spiritual.
Oportunitățile se întâlnesc la tot pasul, trebuie identificate experimentate conform nivelului de percepție al fiecărui om.
Cu cât omul are o conduită morală ridicată, excepțională, cu atât de mult se poate bucura de oportunități speciale.
Omul lipsit de cultură și educație nu poate aprecia oportunitățile care i se oferă de divinitate și univers, de lumea evoluată, ca atare rămâne blocat în cercul problemelor existențiale, neavând posibilitatea să iasă la lumină, să cunoască progresul.
Oportunitățile sunt orizonturi multiple, multiforme în care omul își poate manifesta calitățile dobândite și cele primite ca zestre cerească.
Este importantă perspectiva din care poate fi privită o oportunitate, deciziile, alegerile sunt cele care pot crea oportunități incredibile.
Este nevoie de curaj, de optimism, de ambiție, de credință pentru ca oportunitățile să poată fi materializate, valorificate, să determine succesul, fericirea, integritatea spirituală.
Indiscutabil oamenii optimiști fructifică efectiv toate oportunitățile care apar în viața lor, pentru ca să își poată pune în aplicare ideile, principiile, valorile spirituale.
Oportunitatea vine la pachet cu încrederea, cu asumarea, cu motivația, cu multă muncă, cu disciplină, cu viziuni mari, cu dorința de a depăși limitele psihologice, pentru a determina dezvoltarea personală, respectiv evoluția în plan material și spiritual.
Cu alte cuvinte omul animat de ambiție și voință își poate crea propriile oportunități, pentru a avea un echilibru psihologic considerabil, pentru confortul maxim material și spiritual.
Oamenii pozitivi care văd întotdeauna partea plină a paharului sunt capabili să depășească să soluționeze corect toate problemele existențiale, să le considere lecții de viață din care să extragă orice oportunitate de realizare, de progres
Este important modul în care omul percepe realitatea din jurul lui, respectiv oportunitatea în perspectiva evoluției materiale și spirituale, categoric omul care și-a învins fricile, obstacolele, greutățile, poate fi considerat un învingător și nu o victimă ratată.
Din păcate foarte mulți oameni au devenit victime ale propriilor greșeli, eșecuri, au căzut în capcanele grupărilor infracționale, fără posibilitatea de a se redresa, de a se regăsi ca potențial creator și salvator, inovator înnoitor, ca atare oportunitățile trec pe lângă ei fără să poată fi fructificate, valorificate.
Marii gânditori ai lumii au afirmat în consens că norocul și-l face omul cu mâna lui, prin alegerile lui.
Ca o ultimă concluzie nici o oportunitate nu trebuie scăpată, neglijată, ignorată, pentru că poate avea menirea să schimbe radical cursul vieții și destinul unui om mobilizat să evolueze, profesional, social, material și spiritual.




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!