agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 29 .



Despre antropozofie
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-10-03  |     | 



În perspectiva neomodernistă a filozofiei, antropozofia se preocupă de dezlegarea enigmelor sufletului, a spiritului a lumii invizibile în ansamblul umanității.
Eu sunt de părere ca antropozofia dezvoltă elaborat LOGOSUL DIVIN IN DIVERSITATE CULTURALĂ CONFORM BAZELOR TRADIȚIONALE
ale religiilor și îl aplică coerent în toate demersurile sistematice ale societății.
Ca termen "academic" explicat în dex- antropozofia este o doctrina religioasă mistică, ce îl înlocuiește pe Dumnezeu cu omul conceput ca esență divină, accesibilă numai inițiaților... din fr.anthroposophie, astfel explicat termenul permite automat percepția de îndumnezeire într-un proces de evoluție umanist pacifist iluminist.
În trecut din lipsa sistemului de învățământ au fost mai putini gânditori, privilegiu de lux spiritual atins doar de cei bogați, doar cei cu posibilități de susținere in diferite școli.
În ultimul secol cel puțin in România școala este gratuită, au fost profesionalizați toți oamenii din societate la vremea/vârsta optimă pregătirilor, nu vreau sa fiu limitată dar o profesiune oricât ar fi de superioară fără școala sufletului îmi indică o robotizare, ori școala sufletului se obține din cărțile de referință iluministă, din frecventarea artelor, din cercetare si studiu cu pasiune în domeniul artistic , totalmente spiritual, dar mai ales prin conectarea oamenilor cu Sfânta Treime, respectiv cu Tatăl ceresc Dumnezeu.
În România sunt milioane de copii care nu au avut o carte de povești, de beletristică, de specialitate în plus față de manualele școlare.
Sunt sute de mii de copii care nu au gustat o ciocolată în viața lor, care au ascultat și învățat despre viață din poveștile părinților semi educați. sunt sute de mii de copii care au murit pentru că părinții nu și-au permis un vaccin, un medicament pentru tratarea la timp a unor maladii infantile, actualmente sunt zeci de mii de copii suferinzi de boli grave care fac față agresivelor boli cu ajutorul actelor caritabile a unor organizații caritabile din străinătate din spectrul crucii roșii mondiale.
Sunt milioane de sărmani bătrâni care abia își târăsc zilele după zeci de ani de muncă, nu își permit căldura pe timpul iernii, confortul decent al alimentației al medicației ... pentru că statul nu ii poate răsplăti cum se cuvine- pentru ca statul ordinar românesc distribuie banii unor instituții ineficiente care nu asigură pe termen mediu si lung nimic. sunt prea multe structuri de "administrare" a sărăciei, fapt strigător la cer, însumat tot administrativul național este un monstru obez care consumă energiile naționale lăsând o majoritate în lipsuri majore... ne va costa mult din perspectiva continuității ca neam, ca societate cosmopolită. pe termen scurt îmbuibă elemente ariviste, o politică vagă ineficientă care face din viața românească un calvar, o biserică nevrednică, care suge si ea din amărâtul potențial românesc
Revenind la conotațiile termenului de antropozofie, oare nu este întreaga religie mistică- adică ascunsa majoritar, parțial expusă prin ritualuri și retorici diferențiate de la o zi la alta de la o comunitate la alta. interesele bisericii în special și până în detalii sunt mascate ca esență semantică simbolistică, dar emfatice la suprafață
Adevărații iluminați precum apostolii antichității au luat drumurile umanității în comunitățile cele mai îndepărtate iî postura de misionari învățând oameni să se dezvolte să întreprindă meșteșuguri, să descopere tehnici de prelucrare a resurselor pământului.
Antropozofii de azi sunt în afara bisericilor, învață dinamic consecvent umanitatea să își dezvolte tehnici de organizare a muncii conform descoperirii resurselor și potențialului sufletesc și spiritual.... energiile terestre precum si energiile cerești văzute și simțite de oamenii sunt a tuturor la îndemâna tuturor in distribuție egală razele soarelui crește culturile pământului pentru toți
Știința s-a dezvoltat formidabil de mult, sunt peste 2 miliarde de inițiați în toate domeniile științifice, indiferent de religie ILUMINAȚII pe bazele scientiste din întreaga lume sunt antropozofi, în primul rând se află neuro știința ce dezleagă misterele sufletului ba mai mult le ordonează le asigură calificativele pe baza unor investigații în urma unor studii elaborate și a practicării cu responsabilitate a învățăturilor sacre.
Antropozofia este știința superioară care conferă inițiaților demnitate fericire, siguranță maximă, antropozofia mântuiește omenirea o dezleagă de dogme de prejudecăți primitive. se pune necondiționat în slujba umanității, a divinității, reprezintă HIPERCONȘTIINȚA UNIVERSULUI
Teologii numiți și teocrați, se împart în foarte multe categorii , catolici, ortodocși, penticostali, adventiști , etc , deși teoretic ar trebui să îi anime pe toți aceleași deziderate de al reprezenta pe DUMNEZEU și pe Hristos.
Biserica nu face miracole, dar îi adună pe oameni la slujbe de împăcare, de iertare, de deconectare de la grijile cotidiene, le insuflă enoriașilor speranță, pace sufletească dar nimic mai mult.
Biserica în toate timpurile aflată alături de vârfurile puterii în poziție de "veghetoare" precum și în interesul de dominare a societății , nu mișcă un deget pentru scoaterea celor nevoiași din sărăcie, din suferință. , este suficient de bogată pentru a face acte caritabile, pentru a construi case celor sărmani, pentru a construi școli și spitale în localitățile care duc lipsă de aceste beneficii sociale.
Sunt suficiente biserici în țară, totuși an de an răsar altele precum ciupercile după ploaie, este mai mare nevoie de școli și spitale decât de biserici, dar patriarhia nu renunță la pofta ei de dominare și posesiune
Biserica trebuie totuși privită ca și Casă a lui Dumnezeu, în care duhul sfânt se pogoară pentru mântuirea celor plini de păcate.
Antropozofia se ridică deasupra oceanului cunoașterii precum uleiul deasupra apei, ca metaforă admit că ulei este mirul- elementul vehiculat în ritualurile teologice.
Reprezentanții bisericii ar trebui să reprezinte inteligența superioară, întrucât încă din facultatea de teologie studiază învățăturile lui Hristos, ale apostolilor, ale sfinților, adevărații reprezentanți ai antropozofiei, care au lăsat în urma existenței lor valoroase scrieri, opere spirituale. Teologii ar trebui în zilele noastre ale modernității să reprezinte hiperconștiința sacră , să se pună cu adevărat în slujba societății, să îi ridice nivelul de trai material și spiritual, dar o mare parte dintre ai sunt farisei, își urmăresc propriile interese de îmbogățire.
Fapt de necontestat, sunt importante vorbele teologilor preluate din cărțile sfinte, dar consider că sunt mult mai importante faptele, mai reprezentative, din păcate la majoritatea reprezentanților bisericii, faptele sunt mici, foarte mici și puține.





.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!