agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2184 .



Cautarea iubirii
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Statescu Vlad ]

2005-11-15  |     | 



Unde crezi că mai găsești o a doua viață ? Minciuni ! Asta e singura ! Trăiește căci nu o să mai ai ocazia, muritor orb ! Nu te încrede în ce spun ceilalți ! Sunt mai răi decât tine ! Nu te lăsa umilit de cei ce vor să te înjosească când de fapt ei sunt mai jos decât tine ! Iubește pe cine merită ! Iar tu ești singurul care merită să fie iubit cu toată puterea sufletului. Ai o viață…. Doar o viață și nu o lăsa și pe aceasta să fie condusă de alții, căci ținta ta în viață este să iubești, să fii iubit și trăiești. Găsește ființa ce are puterea să te înțelegă și să te protejeze. Fă ceea ce consideri că este bine, ceea ce este benefic pentru sufletul tău rănit de trufia lumii. Tu ești cel mai important în viața ta alături de spiritul pereche și nu merită să-ți apleci gândul spre oamenii fără suflet , fără sentimente și rațiune. Lumea e indiferentă și trufașă și va continua oricum , cu tine sau fără tine. Iubirea este de neînvins, iubirea este unică, trăirea este aceea care îți arată că exiști. Demonstrează că spiritul uman este nemuritor, un suflet neatins de răutatea pământescă, un spirit al naturii pure.
Singurul stăpăn al acestui univers fizic este doar timpul. Un element de neînduplecat chiar în fața morții sau a creației. Dragostea este singura care învinge timpul, acel demon al morții dar deopotrivă al vieții. Oare cum ar fi viața fără ca timpul să existe ? Aparent intresantă, dar poate prea plictisitoare. Nimeni și nimic nu se poate pune în calea timpului, cu excepția sentimentelor care nu cunosc granițe, rase , religii sau limbi. Sentimentele cunosc doar suflete, cunosc doar natura veșnică. Iubirea , element al eternității și timpul un factor al efemerului dar care va dăinuii pentru totdeauna peste omenire. Nimeni nu a putut definii iubirea, cum nimeni nu a putut descrie sufletul sau timpul. Toate sunt elemnte ale metafizicului , ale însuși universului .
Găsirea spiritului singuratic, a sufletului rătăcitor prin lume, contopirea naturii pure cu sufletul rănit dar dornic să iubească, toate presupun un control psihic desăvârșit. Cunoașterea lumii la nivelul suprem , integrare perfectă în armonia de culori a lumii, zborul lin al sunetelor, valul pur și alb al luminii. Toate constituie drumul către descoperire, către aflarea adevăratelor valori, a dragostei sacre. Ascultă și afundă-ți mintea în liniștea , în ciclul indestructibil și de netulburat al naturii. Lasă-ți sufletul să trăiască , să descopere , să iubească. Învelește-ți trupul efemer cu verdele pământului și eliberează-ți mintea creatoare în veșnicul albastru lucitor al cerului. Simte fiecare picătură și ai să descoperi cât de înălțător este să fii parte a naturii.
Timpul a făcut ca tu sa exiști, tot el a făcut ca tu să trăiești, dar cel mai important, el a făcut ca tu sa iubești! Timpul ti-a trezit sufletul amorțit de mirajele pământești, din care au izvorât trăiri veșnice, sentimente ascunse si puternice , iubirii ce pendulează între credința si tăgadă.
Sunt convins ca singurele elemente ce compun firea umana si universul sunt timpul si dragostea. Dragostea se trezește în tine datorita timpului si tot ea este ceea care îi rezistă. Sunt două lucruri distincte dar totuși atât de apropiate….
Nu-ti lăsa spiritul condus de pământesc, nu fii deznădăjduit. Adâncul ochilor ei, suflarea ei, noaptea noastră, dorința mea….Să vorbim despre sacru în dragoste….
Aproape, departe , oriunde am fi, dragostea noastră va dăinuii, acolo unde inimile noastre se vor unii. Deschid cerul si iți văd chipul răvășit de frământările iubirii, aud glasul stelelor implorând iubire, simt vântul; adierii ale inimii tale purtându-mă către sufletul tău. Simt frunzele mișcându-se sub pașii mei prin negura necunoscutului, doar privirea lunii îmi dezvăluie calea dragostei pe care o voi păstra pentru totdeauna în adâncul spiritului meu . Alături de tine mă simt în siguranță, alături de tine nu mă tem de nimic. Doar împreună cu tine, natură, iubesc!
Doar simbioza minții cu natura, cu tot ceea ce înseamnă viață, te poate conduce către sentimentul suprem, către dragostea sacră, către armonia de culori și sunete. Doar așa poți învinge timpul!
Trăiesc descoperind locuri, oameni și suflete dar cel mai important descoperind sentimente. Îmi trăiesc clipele , aștept momentele și tânjesc veșnicia…… Simțind trăiești, iubind descoperi, gândind progresezi, ascultând înțelegi…….


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!