agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 11974 .



Mărțișor
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2008-02-29  |     | 



Cum anul ăsta e un an bisect, timpul a fost înțelegător cu noi punându-ne o zi în plus la dispoziție, zi suficientă pentru a configura structura "Cabinetului Prim-ministerial Interimar" și pentru a nominaliza/legitima deținătorii portofoliilor.
Așadar, de Mărțișor, situația se prezintă astfel:
- Călin Popescu - Tăriceanu deține portofoliul unui "Prim-minister Interimar" al afacerilor externe, justiției, apărării, internelor și reformelor administrației, comunicațiilor și tehnologiei informațiilor;
- Paul Păcuraru are pe cap "Prim-ministeriatul Interimar" al muncii, familiei și egalității șanselor, al economiei și finanțelor, agriculturii și dezvoltării rurale, al dezvoltării, lucrărilor publice și locuințelor, al mediului și dezvoltării durabile;
- Ludovic Orban ține la degetul mic (vă rog să recunoașteți și să rețineți acest tic al domniei sale!) "Prim-ministeriatul Interimar" al transporturilor, I.M.M.-urilor, comerțului, turismului și profesiunilor liberale, al educației, cercetării și tineretului, al culturii și cultelor și al sănătății publice.
În ceea ce privește compoziția, atribuțiunile și funcționalitatea "prim-ministeriatelor interimare", cât și desemnarea deținătorilor portofoliilor respective am ținut cont și am luat în calcul, dincolo de multitudinea factorilor, compatibilitatea persoanei desemnate cu atribuțiunile ce-i revin prin conformitate cu structura postului următoarele:
- Senatul pleacă la munca câmpului pe termen nedeterminat;
- Camera Deputaților recunoaște că este o vespasiană: o cameră publică de 4 x 4 m.p., cu intrarea și ieșire liberă, plasată în centrul discuțiilor - intrarea/ieșirea pe centru, în "stânga" e un WC public fără dotările necesare, iar în "dreapta" e bucătăria - intrarea membrilor propriuziși ai camerei nu-i tocmai gratuită, dar e garantată folosința... după aia!
- Președinția va fi o canoe (ca Noe!), navigând pe ape între cer și pământ, cu câte unul și altul vâslind, că vântul nu va să bată deloc.
- Legea se face prin ordonanțe: în mod obișnuit se proclamaă "ordonanțe de guvern (O.G.)"; când hârtia igienică dispare, se proclamă "ordonanțe de guvern de urgență (O.U.G)".
- U.D.M.R. obține și deține astfel, "à perpétuité", consistent și palpabil visele ce nu le-a avut și nu le-a visat autodeterminat, independent și separat de orice închipuire organizațională formulată în limba maternă internațională: maghiara.
Descriptiv, am decis a fi cel mai potrivit la externe, justiție, etc. dl. Tăriceanu, domnia sa fiind complet pe dinafară, dar supramotivat să impună orice lege, orice justiție, orice-orice pentru a apăra treburile intestin-administrative ale liberalismului, la care s-a adăugat arta înnăscută a domniei sale de a comunica informația brută, cum ar veni: brutal de charismatic!
Domnul Păcuraru este un tip cu mari dificultăți de exprimare verbală, însă e posesorul unei inteligențe combinatoristice fulminante. Cum îi lipseau mijloacele pentru a se exprima în deplinătate, prin nominalizarea făcută i se dă pe mână sacul plin al amestecăturii micilor bucățele de carton ale societății noastre - de la muncă până la... dezvoltarea durabilă! -, domnia sa urmând să alipească bucățică lângă bucățică: resursele, nevoile, șansele și să le taxeze până se obține un mediu durabil al dezvoltării.
Ludovic Orban primește spre gestionare un "Prim-ministeriat Interimar" potrivit ca o mănușă - mănușă ce i se potrivește, pentru că nu are în componență partea pentru acoperirea degetului mic. Cu acest "deget mic nud" Ludovic (cât se poate de orban!) va arăta/indica, compensând astfel "aerianismul" lui Călin și "acribia" lui Paul, nu numai drumul, ci și mijlocul de transport, cultural vorbind, către sănătatea publică.

Nu solicit acordul dumneavoastră explicit pentru a da undă verde cabinetului "Prim-ministerial Interimar", ci numai un acord dezinteresat, în principiu "propic" pentru România anului curent și pentru mai departe... ab aeterno!

Nota:
1. pe vremuri, șnururile mărțișoarelor se făceau răsucind numai fire albe și negre; destinatarii mărțișoarelor erau bărbații!
2. vezi: Despre guvernarea interimară a țării

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!