agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1922 .



Lamentările lui Ieremia Profetul
personale [ Gânduri ]
Scrisoare

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Saracul Hilel ]

2005-07-31  |     | 



Dragă Domnule,

Îți scriu încă o dată, sperînd ca pînă la urma să îmi răspunzi!
Știi foarte bine că de o buna bucată de vreme, le tot spun oamenilor că te-au supărat, și că mie personal mi-ai spus că ai ac de cojocul lor.
Degeaba le zic de moarte, de sclavie, că ei tot îmi arată statuetele lor, la care se roagă, zicînd ca ele îi vor apăra!
Uite care-i treaba; ieri, m-am dus sa vorbesc personal cu șeful lor, Pashur, să ii spun să-și bage mințile în cap, să se lase de prostii.
Blestemată să fie ziua în care m-am născut! Ce prostie! Știi foarte bine ce mi-a făcut, în ciuda promisiunilor tale că nu voi păți nimic. Pashur, personal, m-a bătut de mi-a sunat apa în cap, ba chiar mi-a tras și un șut în fund! Și după aia, parcă bătaia n-ar fi fost de ajuns, m-a legat în lanțuri și m-a pus în mijlocul tîrgului, sa rîdă tot prostu’ de mine!
Domnule, m-ai păcălit, regret ca am crezut că totul va fi bine. Știi foarte bine că niciodată nu ti-am ieșit din cuvînt, că am făcut tot ce a trebuit, după lege. Și după asta, cu ce mă aleg? Cu o bătaie soră cu moartea! Umilire în public!
Acum că tot am fost umilit în public, păcătoșii ăștia în frunte cu Pashur, merită o lecție! 70 de ani de sclavie și umilință, asta or să primească!
Îți scriu lucrurile astea și nici nu mă pot concentra bine. Mă doare tot corpul de la bătaia primită (trebuie să mai menționez a cui e vina?), mi-e o foame de leșin, și pe aici prin mahala, femeile astea s-au apucat să coacă prăjiturele pentru Ishtar și cred că fac cărnuri la grătar pe undeva pe-aproape, că tare mai miroase a friptură! Îmi lasă gura apa, da’ nu mănînc nimic făcut de mîinile spurcațiilor ăștia...
Treaba lor, eu mi-am făcut datoria. Le-am zis ce o să se întîmple, vor muri ca prostii și nu va rămîne nimic din oraș! Vor fi avînd ceară în urechi, de se uită la mine ca mîța în calendar cînd le tot povestesc de ce ai în plan pentru ei, pentru ca te-au uitat!
Eu știi c-am fost cuminte și nu ti-am ieșit din vorbă, măcar de mine să ai grijă de data asta, să nu pățesc nimic.

Cu drag,
Ieremia Profetul

de la Ierushalaim, in vara anului 3340


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!