agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1351 .



Eurocioban la Bruxelles
personale [ ]
de la mine pentru voi

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [OBISMAR ]

2009-06-09  |     | 



În cele din urmă s-a întâmplat, Mr. Becali a ajuns eurocioban la Bruxelles, aceasta e cum se spune precum caviarul mâncat cu ceapă sau șampania amestecată cu apă. Că doar caviar se mănâncă și șampanie se bea în așa zisa “înaltă societate”. Păi și bine “Bre”, ce o să se facă acolo mâncătorul nostru de urdă?
Se va descurca acesta cu limbile străine sau îți va angaja translator?
Dar cine știe, poate îți ia meditator și le învață până mâine pe când stă să se relaxeze cu oițele la păscut sau pe când antrenează prin telefon și dă sugestii tehnice echipei sale favorite pe care de altfel o și patronează, cu privire la așezarea în teren și la schemele tehnico-tactice de atac și de bătut lovituri libere, ca doar “D” s-a născut un învingător.
Deoarece acum din cele spuse de acest personaj de pe plaiurile noastre mioritice,
el săracul engleza o înțelege, numai că nu prea o articulează cum trebuie.
Asta-i tată, mai sunt și astfel de oameni pe lumea aceasta, cu materia cenușie mai puțină sau făcută varză. Acum cine suntem noi aceia să-i judecăm pe aceștia?
Iar acum să fim sinceri, pentru o funcție de europarlamentar mai trebuie omul să știe și limbi străine sau să aibă o facultate, când el nu-ți cunoaște bine nici măcar limba sa natală, a țării pe care se duce acolo să o reprezinte?
Eee, asta chiar este culmea tupeului, dacă omul nostru are acum și el o grămadă de bani și nu mai știe ce să facă cu ei, de asemenea a mai avut și un vis frumos într-o noapte, iar când s-a trezit s-a decis că vrea să fie europarlamentar și nu-l mai deranjează de mult faptul că lumea râde pe la colțuri cu privire la persoana sa, păi atunci pe noi de ce să ne mai deranjeze acest lucru atât de neînsemnat pentru clasa noastră politică.
Acum la drept vorbind să o luăm pe urma legendei orașului București al cărui nume i se trage de la ciobanul Bucur, prin urmare acum vom avea un cioban și în parlamentul european și cine știe ce lucruri bune va face acesta pe acolo pentru România.
Poate astfel va reuși și România în cele din urma să exporte ceva după mulți ani în care nu prea am mai exportat aproape nimic. De exemplu poate vom începe să exportăm urdă, berbecuți si oițe. Și poate cu domnul Becali aflat în mijlocul celorlalți europarlamentari, poate îi va face pe toți acei atei care nu cred în nimic și pe toți acei necredincioși care ți-au pierdut credința, și se află acolo în parlamentul european, să îmbrățișeze sfânta scriptură și astfel vor începe și ei să creadă în Dumnezeu și din acel moment poate se întâmplă minunea să-ți mai îndrepte și ei privirea către noi și astfel să considere că ar cam fi sosit timpul să-i mai ajute și pe cei săraci și horopsiți de soartă, precum suntem noi poporul român care de aproape 20 de ani de când avem această clasă politică de șmecheri ne adâncim pe zi se trece în mocirlă și mizerie.
Dar dintre toate relele din lume, un lucru sigur va fi bun și acesta este nici mai puțin și nici mai mult decât faptul că nu i se poate nega naționalismul acestui om de care a dat dovadă în nenumărate rânduri. Iar acum la acest ceas când deja a fost ales europarlamentar, sincer vorbind poate va realiza în cele din urmă în parlamentul european mult mai mult decât au realizat și poate vor realiza vreodată niște "pupincuriști" de partid sau acei plozi crescuți pe drumurile din cadrul campaniilor electorale sau eventuale soții sau amante exilate pentru o anumită perioadă de vreme prin parlamentul european (sărăcuțele de ele dar ce o să mai sufere ele pe acolo). Și în acele momente să nu vă mai mirați de ce a putut realiza acest ciobănaș. În altă ordine de idei, până la urmă și în cel mai rău caz, doar o poate face de oaie, iar din câte cunoaștem noi, acest viitor europarlamentar este din cale afară de obișnuit cu oile. :)

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!