agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1506 .



Gânduri, păreri și idei...
personale [ ]
Nemulțumiri

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nireseanul ]

2009-08-19  |     | 




Da, dragii mei e amuzant și trist. Eu aș zice chiar supărător și ilar, ceea ce citesc, văd și ceea ce aud zilnic pe diferite surse...

El, Kilo-Bekalul și El, Mega sau Mini Vanghelul, pe care uni îi consideră agramați și proști, au făcut câte ceva pentru popor (niște slugi cu locuri de muncă, niște biserici să se roage deștepții, niște scoli pentru amărâții din Ferentari să învețe carte etc). Dar cei "deștepti și culti" ce scriu "perle", (sunt bune și astea), ce au făcut?? Nu ăștia au dus țara de râpă? Eu zic că Da!
Termopanul Năstase, Geologul Barbă-Cot, Kintalul și Marinarul Băsescu, Motociclul Tăriceanu, Ciorba de Lobodă, Vasilică Mustăcioară și mulți alții... Ce-au făcut?? În afară de averi personale, clici și găști de parveniți, râcă, vrajbă, ceartă, slugărnicie; susținând cu turle și trâmbițe europarlamentari de doi bani, să nu cumva să se supere „Trimisul Domnului pe pământ”, au mai făcut ceva???
Da! Au dărâmat tot ce a fost bun, că de! Era de proveniență cripto-comunistă (IAS-uri și CAP-eri „dărâmate” ca să devenim din exportatori, în importatori de produse agricole; bogățiile subterane ale pământului udat cu atâtea jertfe de înaintași, vândute pe mai nimic;
mândria economiei naționale - Mașini grele, Electro-putere, Uzinele: de tractoare, de vagoane, de autocamioane, de rulmenți, de armament; Combinatele chimice, siderurgice și metalurgice: Hunedoara, Călan, Călărași, Tărgoviște, Slatina, Roman, Râmnicul Vâlcea, Cluj, Târgu Mureș,Iași, Reșița etc. A mai rămas ceva? Da fraților! A mai rămas. Vindeți și cărbunele, și hidro și termo-centralele, vindeți și apele și munții că pădurile le-ați „ars”. Ce mai, mă opresc aici, că nu prea mai am timp și... tot nu pot face ceva, singur, doar să lansez un SOS „nostalgic” și un regret pentru ce am fost, ce am vrut să fie și ce am ajuns. Este mai grav pentru cei ce „vin”, că ... generația: „cripto-comunistă-securistă-ceaușistă” nu o să mai vadă lumina de la capătul „pământului”. Să nu fiu pesimist, poate urmașii, urmașilor noștri o să vadă „ceva”, pe când noi... o să ne lamentăm, alături de moșii și strămoșii noștri, în lutul jilav al pământului care ne mai rabdă.
Era să-l uit pe Iliescu, domnia sa a făcut ceva, a salvat țara de un război civil după evenimentele de la Tg. Mureș, nu și-a înzecit averea, a rămas un exemplu de analist și gânditor politic, chiar dacă de mulți „cioflingari” este considerat un... cripto-comunist.
Nu l-am uitat nici pe Multilingvistul și fustangiul Petrică care a dus agricultura la sapa de lemn, desfințâd IAS-urile și CAP-urile, că de! Repet, erau Ceaușiste.
Domnilor conducători? Ați auzit cumva de: „Broinstorming” (asaltul de idei sau asaltul minților înfierbântate) mai pe scurt și mai pe românește: „cântărește și măsoară de nouă ori apoi taie o dată”? principiu de bază în analizele economice. Dacă da, de ce nu-l aplicați măcar acum, că alții îl aplică de decenii, cred că nu, pentru că pe voi vă interesează mai mult scandalul, scaunul vostru și ideile „năstrușnice ale sefului vostru” să nu cumva să-l supărați că de! El este cel mai! cel mai... El le știe și le ticluiește pe toate.
Halal de conducători, halal de strategii, halal de țară bogată. Ce am fost și unde am ajuns?. Ce suntem și ce vom fi? Niște marginalizați și niște slugi ai Europei. Poate generațiile ce ne vor pomeni în istorie, peste vreo 50 de ani, o să redreseze ceva și o să scoată țara din marasm, dacă nu cumva ne va înghiți pământul după un cutremur sau după niște "experiențe năstrușnice" făcute de cercetătorii pe care-i mânâncă... undeva, pentru justificarea miliardele cheltuite, să vadă, Ei, cum s-a format pământul, dacă nu cumva se v-a supăra, El, pământul și o să ne înghită pe toți.
Ar mai fi destule și destui de „spovedit”, dar...
Din lut am venit și acolo ne vom duce.
Până atunci: să ne amuzăm, să ne bucurăm și să ne întristăm, făcând haz de necaz.
Numai bine, Corneliu


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!