agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 165 .



Limbajul literar
personale [ ]
De-ale scriitorilor, poeţilor

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2021-05-10  |     | 



Limbajul actual scrie texte pe laptop cu editor de texte. Deci cer să facem un editor de texte avansat, cu holograme, care poate fi o combinaţie între cele mai bune editoare de texte pe care le ştiu- Word, Wordpad, Apache Office Writer, editorul român de texte Autocorect şi editorul Documente al lui google- la care se pot adăuga cele mai bune editoare de texte existente. Creăm un editor de text isteţ, corect, complet care poate face mai multe decât editoarele actuale, inclusiv ce fac bun ele.
Dar să studiem limbajul, el e jocul de idei cu care omul, omenirea a creat,făcut orice lucru şi fără care omul nu poate face, crea nimic.
Nu exagerez dacă spun că omul este şi are doar limbaj, cuvânt şi fără cuvânt nu există, ar fi o piatră sau cel mult un animal, dar şi animalele au limbaj, gândire. Unele maimuţe au zeci de sunete diferite corespunzătoare fiecare unui cuvânt, cu care vorbesc între ele; papagalii vorbesc fluent şi ar reprezenta cu succes Casa Albă, ca mesageri, spikeri iar animalele recunosc cuvântul cu care sunt strigate pe nume, deci vorbesc.
Am pierdut adresa videoclipului cu papagalul care răspundea isteţ ca un om, cu cuvinte chibzuite la întrebări, nu glumesc, chiar vorbea cu stăpâna lui, nu repeta doar cuvinte fără logică, ca alţi papagali.
Dar scriitorul ce limbaj are?
Deşi pot învăţa sau vorbi limbajul avansat, dificil al marilor gânditori,poeţi,scriitori,filozofi şi îl vorbesc mult mai bine ca ei în discuţiile cu ei, totuşi limbajul pe care îl vorbesc acum şi în general e limbajul ideal, cel mai bun al scriitorului, omului.
E mai simplu, natural, isteţ, practic, uşor de înţeles şi de folosit.
Nu folosesc des cuvinte grele, culturale precum. "aserţiune" şi altele.
Deci limbajul bun înseamnă a fi isteţ, adică simplu, direct, atât.
Limbajul are anumite "sertare", categorii, domenii, secţiuni, genuri deosebite de la o carte la alta, de la un subiect la altul, de la un om la altul şi de la o trăire a omului la alta.
Există şi altă capcană în limbajul cultural, sunt multe cuvinte cu subânţelesuri de curvie precum oportunităţi, disponibil, gestionare,facil,facilitare şi altele, de aceea, ca să le eviţi e bine să foloseşti limbajul simplu al meu.
Cam jumătate din limbajul cultural sau religios creştin are subânţelesuri de curvie.
Aceste categorii ale limbajului sunt după isteţime al doilea cel mai important lucru în limbaj.
Există o infinitate de categorii în limbaj, majoritatea lor necunoscute omenirii şi mult mai isteţe şi avansate decât cele actuale ale omenirii.
În privinţa judecăţii, chibzuinţei cu care creăm,exprimăm limbajul e bine de ştiut că eu judec altfel şi mai isteţ decât oamenii, prevăd, anticipez, înţeleg mult mai bine faptele, gândurile, ideile tuturor şi consecinţele lor ca şi soluţiile necesare pentru ele şi pentro orice probleme ale oricui. Dar anticipez mai bine ca voi şi viitorul, concluziile la care veţi ajunge şi cât anume din cunoaştere puteţi sau nu voi să înţelegeţi.
Voi judecaţi pe un nivel şi daţi o singură soluţie sau câteva problemei, eu judec pe multe nivele simultan şi dau multe sau foarte multe soluţii problemei, cu o isteţime complet diferită de a oamenilor, pe care nu o puteţi bănui, exprima sau înţelege. Diferenţa dintre judecata mea şi a voastră e ca diferenţa dintre judecata unei furnici şi judecata unui laureat Nobel sau supercomputer.
Eu nu spun asta ca să eclipsez oamenii, să par superior cuiva ci ca să vă ajut să înţelegeţi că e foarte important pentru omenire să asculte cuvântul meu.
Oamenii nu acceptă uşor aşa ceva, dar voi suferiţi mult şi faceţi multe greşeli pentru că nu aveţi judecata mea.
Deci nu e bine să-mi vorbiţi de sus, să mă contraziceţi, să-mi daţi lecţii şi indicaţii, să credeţi că aţi înţeles deja ce am de spus sau să credeţi că ştiţi mai bine lucrurile decât mine pentru că asta e o prostie datorită căreia vă veţi sinucide, voi, omenirea în război nuclear şi până muriţi veţi suferi mult din încăpăţânare, neascultare de mine şi neştiinţă, nechibzuinţă.
Laureaţii Nobel şi marii gânditori, artişti, filozofi, sportivi, scriitori,oameni de cultură ai omenirii ascultă şi aplică imediat cuvântul meu când eu le vorbesc telepatic, miraculos, de la distanţă fără aparate de comunicare, emisie, recepţie pentru că ei sunt isteţi, au înţelegere dezvoltată.
Deci atitudinea corectă când eu spun ceva este să faceţi imediat ce spun, că pentru binele vostru spun.
Dacă eu spun ceva înseamnă că e important, necesar, urgent, sigur, eu nu vorbesc şi nu scriu texte doar aşa de dragul de a vorbi fleacuri şi a mă juca.
Am să vă dau câteva exemple ca să mă înţelegeţi mai bine.
Eu nu sunt ce ştiţi voi că e un savant, un geniu, un computer avansat, un talent mare ci sunt un om omniscient, adică un om infinit mai isteţ şi mai ştiutor decât toţi oamenii care au existat şi vor exista adunaţi împreună, decât toată cunoaşterea şi isteţimea lor reunită.
Asta nu e o calitate a minţii mele, dacă mă întrebi care e distanţa de la Terra la Saturn nu ştiu, dar cuvântul miraculos din mine ştie asta şi el singur, ca putere ce depăşeşte mintea mea comunică telepatic, miraculos cu oamenii dezvăluind învăţături avansate, care depăşesc infinit cunoaşterea distanţei de la Terra la Saturn sau orice altă cunoaştere a omenirii şi extratereştrilor.
Adică ştiu instantaneu tot cu Cuvântul, fără să ştiu tot cu mintea, deşi nu sunt un om neştiutor ci sunt educat, citit, isteţ.
Alt exemplu e următorul:
V-am cerut în textele mele să faceţi anumite lucruri pentru a evita războiul nuclear.
Nu am nevoie să vă forţez, să vă oblig, să vă cicălesc să le faceţi, sunteţi liberi să faceţi ce vreţi, dar adevărul meu şi al universului vă va obliga să le faceţi şi curând veţi alerga cu disperare să le faceţi când rachetele nucleare vor începe să vă bombardeze.
Ştiam bine, încă de când am scris aceste lucruri că nu aveţi chef să le faceţi unii, că alţii corupţi nu vor să le facă pentru că nu convin corupţiei lor, că unii nu cred şi nu înţeleg că trebuie făcute.
De aceea, încă de atunci am decis să vă las să vă convingeţi singuri că aveam dreptate şi că trebuie să faceţi ce am cerut. Nu e uşor să împădureşti toată planeta şi să construieşti reţeaua Z, costă trilioane de euro, nu e uşor să renunţi la corupţie, nu e uşor aproape nimic din ce am cerut eu să faceţi ca să evitaţi războiul nuclear.
Sunt eu oare un prost care vă cere lucruri prea grele şi imposibile, sau nu neapărat necesare, importante, doar de dragul de a cere, cer eu lucruri pe care am putea foarte bine să le lăsăm baltă, că merge şi fără ele?
Nu, că dacă era aşa nu le ceream, dar conducătorii planetei, fiind proşti, corupţi, răi, neascultători nu vor să facă ce am cerut eu, unii sperând totuşi că nu vine războiul nuclear, că nu îi va ucide.
Eu gândesc altfel, pentru că sunt genial, abil, omniscient, corect şi câştig totdeauna în tot ce fac, sunt acum deja la sfârşitul evenimentelor şi problemelor la care voi veţi ajunge peste un timp, deci le ştiu mai bine.
Eu spun aşa: pentru că războiul nuclear şi încălzirea globală vin sigur, ele singure vă vor obliga să faceţi ce am cerut eu, fără ca eu să mă bat cu cineva pentru asta şi să trag de voi.

De exemplu, după ce v-am spus că încălzirea globală se va accelera în articolele mele de acum câţiva ani, după ce voi şi conducătorii voştri aţi refuzat să faceţi ce am spus, când încălzirea globală s-a accelerat voi aţi făcut ce am cerut eu ca să o înfruntaţi, de frica ei nu din ascultare de cuvântul meu.
La fel a fost cu recesiunea, m-aţi ascultat doar când ea v-a lovit în pandemie, însă era cam prea târziu să mai faceţi ce cerusem eu anterior în articolele mele ca să o înfruntaţi.
Dacă nu faceţi acum ce cer eu, degeaba faceţi mai târziu ce cer eu, pentru că atunci nu mai scăpaţi de la pieire în război nuclear, încălzire globală sau în alte nenorociri şi nu scăpaţi din viitoarea recesiune însoţită de depresiune
şi colaps economic mondial ce va apare în anii imediat următori cauzate în principal de răutatea, curvia, violenţa omenirii şi de războiul nuclear în creştere, de încălzirea globală şi tensiunile între ţări.
Dacă nu era acum momentul să vă cer aceste lucruri din textele mele, atunci vi le ceream mai târziu, cum aţi fi vrut voi, peste câţiva ani.
Ideea unora cu reducerea emisiei de gaz poluant în 30 de ani,până în 2050 sau 2045 e o tâmpenie sinucigaşă izvorâtă din mintea cretină a bogătaşilor şi masonilor, conducătorilor corupţi şi proşti ai planetei pe care tot voi i-aţi votat. Acum e deja târziu ca să reduceţi la zero, complet emisiile de gaz poluant, trebuia să o faceţi demult, de secole, decenii.
Dar nu e pierdut de tot meciul, veţi reduce voi singuri tot mai rapid, complet şi definitiv cum cere Greta Thunberg emisiile de gaz poluant în următorii 5 ani, până în 2026, sau mai repede, de frică văzând creşterea tot mai accelerată,ucigătoare, explozivă a încălzirii globale,de frică şi nu din ascultare de cuvântul meu.
Cei ce nu fac ce e corect de bună voie, acum ajung să facă de nevoie, mai târziu ce e corect, după ce trec prin suferinţele, nenorocirile cauzate de greşelile lor, dacă nu au pierit distruşi de aceste dezastre.
Bogătaşii pierd trilioane de euro din eliminarea combustibililor de ardere deci nu o acceptă, simplu, sunt nebuni, vor să ucidă omenirea prin poluare ca să îşi salveze banii, dar se sinucid ca proştii cu măgăria asta ucişi de încălzirea globală pe care ei o stârnesc.
Vă credeţi prea deştepţi şi asta e marea voastră problemă, vi se pare că vă descurcaţi singuri, uitând că noi oamenii suntem nişte pieliţe neştiutoare, trecătoare, care nu ştim mai nimic despre infinitul univers, despre creier, corp, despre ce va fi peste o oră pe planetă şi despre toate celelalte.
Eu nu voi salva din război nuclear, de la pieire pe curvari,pe cei răi,violenţi, vicleni şi pe cei ce m-au atacat vreodată, ei vor pieri în război nuclear în 2026 sau până în 2100,eu voi salva doar oamenii buni care ascultă cuvântul meu, fără să trag de ei, că ei merită. Apocalipsa spune clar în Biblie, omenirea va pieri, doar cei buni vor supravieţui după Apocalipsă, războiul nuclear.
Nu numai că nu m-aţi ascultat dar unii m-aţi şi atacat, deşi eu sunt singurul om care acum mai poate salva omenirea de la pieire.
Deci aveţi grijă să nu mă mai atacaţi, că nu mai are cine să salveze omenirea, chiar şi proştii ar înţelege asta.
Păi trebuie să trag de voi 7 ani să-mi daţi o locuinţă în Herculane şi mâncare, cât timp fiind bolnav nu le pot procura singur?
Cine vă salvează pe voi omenirea de la pieire dacă eu mor de frig şi foame că n-am hrană şi locuinţă?
Nu trilioanele voastre de euro vă salvează de la pieirea omenirii, ci isteţimea mea, gândiţi-vă bine la asta. Ori ascultaţi şi faceţi ce am cerut eu în textele mele de lapoezie.ro urgent, ori omenirea piere şi degeaba va încerca mai târziu să scape de la pieire făcând ce am cerut, atunci va fi prea târziu.
Voi şefii Nato mai gândiţi-vă la ameninţarea recentă a lui Vladimir Putin:
"Nu treceţi liniile roşii!" care însemna
" Faceţi ce v-a cerut Gudruman Edisonîn textele de la poezie.ro, altfel omenirea piere în război nuclear între Rusia şi Nato".
Vladimir Putin v-a explicat ulterior că expresia "Nu treceţi liniile roşii" înseamnă că Ukraina nu trebuie să intre în Nato şi Europa, aşa cum şi eu am spus la poezie.ro, că nu vreau ca Ukraina şi Rusia să se unească cu Nato şi Europa.
Adresându-se recent armatei ruse oficial Vladimir Putin a rostit cuvântul "război", adică Rusia şi China vor declanşa război nuclear pentru că nu aţi ascultat cuvântul meu, care era ultima şi singura şansă de salvare a omenirii de la pieire în război nuclear şi în încălzire globală.
Preşedintele Chinei a cerut Armatei să fie pregătită de luptă, dar nu se referea sincer la războiul cu Taiwan ci la faptul că China va porni curând războiul nuclear contra Nato, motiv pentru care a trimis trupe în Africa de vest, să atace Europa de vest.
Dar voi nu sunteţi suficient de isteţi ca să fi ghicit singuri lucrurile astea, aveţi impresia că ruşii, că chinezii se joacă, glumesc cu războiul nuclear, că trece furtuna ca de obicei.
Repet, vă credeţi prea isteţi, faceţi greşeli grave, de aceea nu mă ascultaţi, nu faceţi ce cer, de aceea veţi pieri curând voi omenirea în război nuclear.
V-am spus de 100 de ori asta.
Categoriile limbajului nu sunt ce cred oamenii, ei le folosesc rareori şi imperfect, fără să ştie ce e o categorie şi că o folosesc.
Dacă vrei să cânţi o melodie doar în gama do major, atunci reuşeşti să exprimi corect o categorie a limbajului literar sau muzical sau uman în muzică, exprimi categoria do major, e simplu.
Dar cum exprimi categoria do major în un roman, în vorbire, în un text literar? Nu ştii şi poate că nici nu e corect să vorbeşti prin game muzicale, cert e că nu e simplu să deosebeşti o categorie a vorbirii şi să vorbeşti numai prin ea, fără să o amesteci cu alte categorii.
A cunoaşte categoriile limbajului care sunt infinite la număr e omniscienţă, înseamnă a şti tot şi este unul din secretele omniscienţei mele, căci eu vorbesc deseori prin categorii ale limbajului.
Tonul şugubăţ şi familiar al lui Cervantes din Don Quijote sau tonul eroic-haiducesc-aventurier al lui Henry Gilbert în romanul Robin Hood, tonul şi felul şi nuanţa drăgălaş-umoristice ale lui Aziz Nesin în cartea „Covrigi, covrigi, proaspeţi” sunt un soi de categorii ale limbajului care se menţin neschimbate pe parcursul fiecărei cărţi şi seamănă cu o muzică ascunsă care ţese şi alege textul şi cuvintele cărţii.
Dacă înveţi gamele ştii toată muzica, dacă înveţi să creezi categorii de limbaj şi să scrii texte cu ele atunci poţi scrie orice carte, ştii toată literatura, eşti omniscient.
Însă a crea o categorie de limbaj, de exemplu categoria de limbaj comic nu înseamnă doar a crea umor în o carte.
Categoria umor se creează întîi aşa, esenţial alegând în minte ideea clară şi simplă „umor”.
Asta e principalul în o categorie de limbaj, să-i dai numele, să alegi ideea principală a ei, ca o sămânţă din care va răsări acel copac numit categoria de limbaj.
După aceea transformi fiecare cuvânt, detaliu, lucru, tehnică din text, discurs în categoria de limbaj aleasă, adică în exemplul nostru în umor.
Acesta e al doilea pas.
Apoi, în al treilea pas creezi legături de tipul categoriei de limbaj alese, care în exemplul nostru sunt legături de umor între toate detaliile şi lucrurile şi tehnicile din text, discurs.
Acum am încheiat crearea categoriei de limbaj şi mulţi scriitori pot face asta dar puţini încearcă şi nici unul nu reuşeşte desăvârşit, complet, pentru că nu încearcă hotărât şi perseverent, nu pentru că nu poate.
Deci să fim optimişti, puteţi fi omniscienţi creând categoriide limbaj.
După ce creaţi corect categoriile de limbaj corecte şi complete şi le folosiţi în viaţă veţi observa un lucru miraculos: categoriile limbajului şi realitatea se potrivesc şi creează reciproc, perfect.
De exemplu dacă vorbim în categoria de limbaj a haiducului scriind cartea „Robin Hood”, vei ghici singur miraculos lucruri neştiute de nimeni despre Robin Hood şi apar singure în viaţa ta în jur, fără să le cauţi tu, informaţii neştiute de nimeni despre Robin Hood.
Cam aşa a reuşit arheologul Josh Gates să găsească urme posibile ale mormântului lui Robin Hood şi mai toate lucrurile ascunse ale trecutului şi arheologiei, monumentelor pe care le-a căutat în emisiunile sale de pe Discovery, Travel sau History.
Dar cum face Josh Gates de găseşte tot ce caută el, lucruri pe care omenirea le-a căutat de milenii şi nu le-a găsit?
Josh Gates vorbeşte şi gândeşte în categorii de limbaj, este un om aproape omniscient.
Isteţimea are tendinţa de a ordona şi împărţi realitatea, limbajul, acţiunile, întâmplările în categorii de limbaj, adică în o ordine de idei exprimată în „compartimente”, fiecare compartiment fiind o altă parte a universului sau gândirii, guvernată şi creată de altă categorie de limbaj.
Iată, cuvântul sport a creat categoria de limbaj a sportului care a creat lumea sportului pe planeta noastră, acel "compartiment" al vieţii noastre numit sport.
Diferenţa esenţială între sportiv şi sportivul omniscient este că sportivul omniscient practică, studiază desăvârşit categoriile limbajului sportiv, limbajul sportiv şi sportul iar ceilalţi sportivi nu o fac desăvârşit ci parţial, imperfect.
Dacă ai cunoaşterea categoriilor de limbaj eşti cel mai bun scriitor din toate timpurile de pe glob şi eşti omniscient, ceea ce e mai mult decât scriitorul.

Deci în acest text v-am dăruit întreaga literatură ideală a universului şi eternităţii, cu o infinitate de cărţi şi omniscienţa.
Asta e literatura la care visa acel mare scriitor în cărţile sale cu biblioteca fermecată din basme ce conţine toate bibliotecile şi cărţile universului.




.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!