agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 311 .



Sunt om
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [andrei39 ]

2021-08-07  |     | 



Sunt om.
Oare de ce am ajuns să mă întreb ce înseamnă acest lucru?
Unde se termină și unde începe umanitatea?
Umanitatea începe cu mine ca individ și se termină tot cu mine ca individ.
Libertatea are granițe.
Libertatea fără granițe duce la haos, nu am nici o îndoială asupra acestui fapt.
Cei de stânga au creionat la extremă o societate ideală comunistă și i-au pus granițe. Conceptul se putea realiza doar între anumite granițe, nu oricum, nu oriunde.
Cei de dreapta au creionat și ei la extremă o societate ideală nazistă și i-au pus și ei la rândul lor, granițe. Nu se putea realiza cu libertatea fără limite.
Orice societate ar fi ea, bună sau mai puțin bună, rea sau dezastruoasă are nevoie de ”constituția” ei. Fără o constituție nu se poate realiza nimic.
La fel și in domeniul religios, fiecare religie are libertatea ei dar și granițele ei. Altfel nu se poate realiza, rămâne un simplu concept pe hârtie.
Domnul Iisus a venit acum 2000 de ani pe pământ și a creionat și el o societate, cu elemente ce le regăsim și în extrema stângă dar și în extrema dreaptă... dar conceptul principal era total diferit, era o teocrație, nici democrație ( condusă societatea prin voința poporului) nici comunism, nazism ( ca dictatură condusă de un om muritor)
Societatea propusă de Iisus este una teocratică, condusă direct de sus, din al treilea cer.
Așa a fost creată de la început dar omul... care vrea tot mai multă libertate, fără limite, a refuzat în timp teocrația și a ajuns la împărați și regi iar de aici prin revoluția franceză la egalitate, fraternitate, libertate... și neo-societatea care se creează azi.
Azi se creează lumea cea nouă. Ei zic și ”minunată”. Asta poate o cred ei in teorie, realitatea sună sumbru. Cel puțin pentru mine.
Nu îl mai vrem pe Dumnezeu direct la conducere ca la început . Am înțeles asta deși nu trebuie să fiu și de acord cu ideea. Am înțeles nevoia oamenilor de a fi liberi să conducă după cum îi taie capul pe ei, nu să asculte de șefi de sus, de sus de tot. Dar fără să vrea, poate fără să știe mulți dintre conducătorii lumii actuale, ei tot ascultă de un șef, dar nu de sus, ci de jos, de foarte jos, din adâncuri.
Iisus a zis tânărului bogat: ”vinde tot ce ai , împarte averile tale săracilor și apoi urmează-mă! ”
Omul bogat și ascultător în mare de legea bisericii totuși nu a putut împlini cerința lui Iisus. Era bogat, erau averi acumulate de generații.
”Ce rabin visător mai este si Iisus să îmi ceară așa ceva? Este cu siguranță un impostor! ” ar fi spus atunci în sinea lui.
Și a plecat.
Iisus apoi s-a întors către apostoli și le-a spus:
”-Un om nu poate sluji la doi stăpâni, lui Dumnezeu si lui Mamona ” ( zeul banului, din împărăția adâncului a lui Satan)
Deci un om are nu unul , nu trei, ci doar doi posibili stăpâni. Pe Dumnezeu sau pe Lucifer.
Ideea cu ”- Facem ce vrem, fraternitate, egalitate, libertate.. noi suntem laici, nu credem în dogme, credem în noi”... nu prea merge.
Varianta a treia nu a fost oferită de Iisus. Tânărul bogat a crezut în varianta lui, nici cu Iisus dar nici cu Satana. Și uite că s-a înșelat. Era cu Mamona care este un zeu al lui Satan. Fără să vrea a căzut în capcană.
Așa și noi azi. Nu suntem cu Satana, dar nici cu Dumnezeu.
Facem ce vrem! Noi ca oameni avem umanitatea noastră, legile noastre, știm noi mai bine ce e bine și ce nu pentru om. Nu Dumnezeu.
Punct.
Și uite unde merge societatea actuală...
Fără valorile creștine, fără moralitate, cu libertăți sexuale mult prea extinse ne apropiem încet de auto-extincție. Sau aveți altă părere?
Cine nu știe istoria riscă să o repete.
Noi riscăm acum să repetăm istoria.
Care parte a ei?
Potopul este acea parte, societatea de dinainte de potop se reconstruiește acum.
Sodoma este acea parte, societatea de dinainte de arderea Sodomei se reconstruiește acum...
Pas cu pas..
Totul cu lozinca: ”Pentru om”. Suntem oameni, totul pentru noi, libertăți nelimitate..
Ne îndreptăm spre imposibilitatea de a mai funcționa ca societate în viitorul nu prea îndepărtat.
Ei vor fi nevoiți să își pună îngrădiri drastice la propriile lor legi, altfel haosul vine repede peste toți ca o tornadă.
Iar îngrădirile nu fac decât să urâțească viitorul lor luminos cu pete gri, nici o culoare. Dictatura cea nouă bate la ușă.
Un fel de struțo-cămilă între extrema stângă și cea dreaptă.
Un nou monstru la orizont se arată. Mult mai fioros.
Dacă nu ne ținem de valorile creștine.. suntem sortiți iar pieirii..
Este scris că așa se va întâmpla.
Oamenii sunt prea orbiți, prea înrăiți ca să mai creadă în valorile bibliei.
Le consideră desuete asta dacă în cel mai bun caz le-ar cunoaște, lucru de care mă îndoiesc.
Oamenii azi resping religia creștină fără să o cunoască măcar...
O resping pentru că au auzit că e plină de Nu..
Nu ai voie să...
Nu poți face..
Nu...
Dar ceea ce nu știu ei este că orice societate , oricât de frumoasă ar fi ea pe hârtie construită, fără acest ”Nu ai voie să..” nu poate exista
Niciodată!
Legi și îngrădiri sunt și în împărăția întunericului, nu numai în împărăția lui Dumnezeu.
Credeți că minunata lume nouă nu va veni cu mari îngrădiri? Hm, mă faceți să zâmbesc. Și dacă azi ziceți : am scăpat, m-am ”dozat”, ceilalți să o pățească, nu eu.. mâine și intre cei dozați va fi o nouă împărțire.. si tot așa.. pană ce toți vor simți crunt ”minunata” lume nouă pe pielea lor.
Acum se servește doar mierea.. fierea vine mai târziu și vă asigur dragii mei, tot butoiul conține numai fiere amară.. mierea era o peliculă la suprafață ca să conserve și acopere dezastrul din butoi.
Să servim ”doze” din șase în șase luni, să nu mai putem crea proprii anticorpi niciodată, să servim 5G pe tavă să ne băgăm ”big brother” în casă cu voia noastră și asta pentru ce? Ca să putem descărca un film de 4 giga într-o secundă în loc de un minut? Pentru asta ne lăsăm drepturile și libertățile creștine deoparte? Pentru atâta lucru?
Ok, noi alegem, asta vrem. Să facem ce vrem noi, nu ce vrea El, cel de sus.
Dar să nu uitam, va veni o zi, un ceas, o clipă când se va sa spune Stop joc! Căci tabla de joc pe care stăm nu e a noastră.. ne place nouă să credem că e tabla noastră dar nu este. Și atunci vom ști care cu cine a votat cu adevărat.
Acum să închidem ochii în continuare și să ne credem împărați în minunata lume nouă unde poate nu știm, dar este un singur împărat fioros care nu dorește concurență. Și acel împărat nu este domnul Iisus, asta cu siguranță vă pot spune.
Domnul să ne lumineze mintea spre înțelepciunea Sa.

7 august 2021



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!