agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 138 .



Cronovizorul (partea 2)
personale [ ]
Ştinţele viitorului

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2021-12-15  |     | 



Voi inventa acum cronovizorul care, ca un computer sau televizor poate citi, vedea, ghici simultan trecutul şi viitorul, adică poate afla, vedea toate lucrurile trecute, prezente, viitoare care au existat sau vor exista în univers afişînd imagini despre ele în holograme şi sunetele lor.
Iată un citat despre efectul piezoelectric.
„Efect piezoelectric

Piezoelectricitatea este capacitatea anumitor materiale de a produce o tensiune atunci când sunt supuse la solicitări mecanice. Materiale piezoelectrice arată, de asemenea efectul opus, numit piezoelectricitate inversă, în cazul în care aplicarea unui câmp electric creează deformare mecanică (modificare dimensiune) in cristal.

Figura 1 efect piezoelectric
Efectul cunoscut sub numele de piezoelectricitate a fost descoperit de către frații Pierre și Jacques Curie; aceştia au aratat ca cristale de turmalina, cuarț, topaz, trestie de zahăr, și sare Rochelle (tartrat de sodiu și potasiu tetra hidrat) generează sarcină electrică de deformare mecanică. Cuarț și sare Rochelle expun mai bine piezoelectricitatea.
S-a observat că multe alte materiale prezintă efectul, cum ar fi berlinite (AlPO4) și galiu ortofosfat (GaPO4), ceramică, cu perovskit sau structuri tungsten-bronz (BaTiO3, KNbO3, LiNbO3, LiTaO3, BiFeO3, NaxWO3, Ba2NaNb5O5, Pb2KNb5O15). Mai târziu, s-a observat că materiale polimerice, cum ar fi din cauciuc, lână, păr, fibre de lemn, și mătase au piezoelectricitate în o anumită măsură. Fluorura polyvinlidene polimer, (-CH2-CF2-) n, prezintă piezoelectricitate de câteva ori mai mare decât cuarțul.



Materialele monocristaline sau policristaline supuse actiunii unei presiuni mecanice genereaza o tensiune electrica, acesta este efectul piezoelectric direct, iar sub actiunea unui camp electric sufera o deformare mecanica (distorsiune mecanica numita electrostrictiune), acesta este efectul piezoelectric indirect
Efect piezoelectric la o comprimare a cristalului sau efectul piroelectric la o modificare de temperatură ΔT se manifestă la unele cristale piezoelectrice, cauzând apariția unei polarizări electrice, formându-se o diferență de potențial cu generare de curent electric. Efectul piezoelectric este pus in evidenta prin aparitia unei diferențe de potential electric la capetele unui dielectric sau feroelectric atunci când asupra lui acționează o forță de compresie mecanica. Diferența de potential se datorează polarizării electrice a materialului piezoelectric sub acțiunea deformatoare a solicitării mecanice externe. Polarizarea electrica consta in apariția unor sarcini electrice pe suprafața materialelor piezoelectrice supuse acțiunii forțelor de întindere
Efectul piezolelectric poate fi :
• direct;
• indirect;
Direct este atunci când materialele monocristaline sunt supuse acțiunii unei presiuni mecanice ce generează tensiuni mecanice iar indirect este atunci când sub acțiunea unui câmp electric suferă o deformare mecanică.”
Am încheiat citatul.
Antena cronovizorului poate fi un diapazon muzical sau alt tip de antenă care recepţionează sunete şi imagini, dar mai ales sunete.
Sunetul călătoreşte în timp, transportând, teleportând imaginea din viitor în trecut şi din trecut în viitor.
Adică în acest moment toate lucrurile, fiinţele obiectele care au fost şi vor fi în univers există chiar aici în jurul nostru, al fiecărui om sub formă de sunete care pot fi recepţionate de noi cu diapazonul, antene, cronovizorul şi transformate în holograme cu sunete audio de cronovizor pe care le putem vedea ca pe imaginile de la televizor. Adică cronovizorul e un computer, televizor cu care poţi vedea cu imagini reale trecutul viitorul; îi putem vedea pe Arhimede, Euclid, Tomaso Albinoni, regele dacilor Decebal, dinozaurii, Atlantida; sau putem vedea oraşele trecutului de acum câteva milenii sau ale viitorului din mileniul zece, (anul 9500) tehnologiile viitorului, putem citi toate cărţile trecutului şi viitorului scrise în mileniile următoare, peste miliarde de ani sau scrise cu milenii în urmă de sumerieni, romani; putem vedea planete şi stele aflate în orice punct din universul infinit aflate la distanţe infinite şi putem vedea toate civilizaţiile extraterestre din univers cu imagini reale, nu cu imagini imaginare ca în filmele artistice. Adică îl vedem pe adevăratul rege Decebal, nu pe actorul x în filmul y, în rolul regelui Decebal.
Asta interesează mult pe arheologi, savanţi, artişti, oameni, meteorologi, climatologi, filozofi, intelectuali, oameni de cultură, sportivi, istorici, arheologi, intelectuali, gânditori, scritori, oameni, extratereştri şi alţii asemenea. Cronovizorul e folosit de extratereştri ca un fel de Internet al universului prin care civilizaţiile extraterestre avansate comunică între ele şi studiază universul. În rezumat, cu cronovizorul poţi afla tot, despre toţi şi toate din univers, din trecutul, viitorul universului, adică eşti omniscient.
Iată schema tehnică a cronovizorului:
Cu un diapazon sensibil sau o antenă recepţionăm toate sunetele din trecutul şi viitorul universului. Vibraţiile diapazonului fac să se comprime şi dilate în ritmul lor un cristal de cuarţ natural, nu artificial care prin efectul piezoelectric transformă aceste vibraţii în curent electric variabil, semnal.
Acest curent electric este transformat apoi în sunet şi imagine de un aparat ca în computer sau aparate audio-video. Dar în altă variantă vibraţiile antenei, diapazonului pot fi recepţionate ca sunete de un microfon foarte sensibil, mai ales dacă membrana, capul microfonului sunt lipite de diapazon, antenă.
Dar există o variantă mai bună. Aceste vibraţii ale diapazonului sau antenei sunt ele însele sunete şi imagini. Deci ele pot fi direct proiectate din diapazon, antenă sub formă de holograme şi sunete în un receptor, captator şi din receptor, captator în interiorul unei sfere sau al unui cilindru, sau aceste sunete imagini pot fi proiectate direct din diapazon, antenă în interiorul unei sfere sau al unui cilindru, fără a mai trece prin receptor, captator.
Poate că, aproape sigur cronovizorul, componentele cronovizorului, diapazonul, antena, sfera, cilindrul vor fi mai bune dacă vor fi făcute din cristal natural de cuarţ sau conţin nanoparticule sferice sau piramidale de cristal natural de cuarţ.
La cronovizorul lui Pellegrino Ernetti erau antene care captau sunetele, lumina ce conţineau imaginile trecutului pe care le trimiteau în un receptor, captator care afişa imaginile trecutului sub formă de holograme în un cilindru.
Efectul de ecou prin care sunetele trecutului persistă timp îndelungat, dar tot mai slabe pe măsură ce timpul trece într-o peşteră, incintă, vale dintre munţi vă ajută să înţelegeţi cum funcţionează cronovizorul. Practic cu un reportofon dotat cu microfon mult mai sensibil puteţi asculta ecoul foarte slab al sunetelor ce se aude într-o peşteră sau în văile munţilor după ani de zile de la momentul când a răsunat acolo acel sunet. Sunetu, imaginea, lumina imaginii rămân ca un ecou ce se aude sau se vede etern, dar tot mai slab în acea peşteră, în acel loc, în acea vale dintre munţi şi în orice loc din univers. Cu cît microfonul e mai sensibil cu atât auziţi cu el în boxe sunete mai vechi, din trecutul mai îndepărtat, mai slabe în acea peşteră, vale din munţi şi în orice loc din univers.
Ernetti şi ştiinţa spun că sunetele, imaginile rămîn veşnic în univers, propagându-se sferic din punctul de unde au apărut către toate punctele din univers, ca o sferă de sunet şi imagine care creşte. Acest fenomen ne permite nouă să vedem prin telescop stele care au dispărut de mii de ani sau imaginea unor stele aşa cum era ea cu mii de ani în urmă, căci lumina cu imaginea acelor stele a străbătut mii de ani prin spaţiu distanţa pînă la noi.
Lumina stelelor ne aduce imagini ale stelelor vechi de mii de ani, de la mii de ani lumină distanţă, ale unor stele care poate acum nici nu mai există.
Deci sunetul şi imaginea tuturor lucrurilor după ce au apărut rămân mereu, veşnic în univers, cum spunea Pelegrino Ernetti. Pentru a crea acel microfon performant, mult mai sensibil al cronovizorului puteţi folosi crescograful laureatului Nobel indian Jagadis Chandra Bose, care poate mări de milioane de ori vibraţiile prea slabe, luminile prea slabe ale imaginilor, sunetele prea slabe ale trecutului şi viitorului recepţionate de cronovizor, de diapazon, de antenele cronovizorului dar puteţi folosi şi microscopul atomic care vede color, tridimensional atomii pentru a vedea mai bine şi a mări mai mult imaginile cronovizorului, cum ar fi imaginea prea mică, îndepărtată a unei stele îndepărtate.
Însă acesta este doar începutul, deoarece cronovizorul poate fi făcut cu metode mai simple şi mai isteţe, pe care le veţi putea înţelege după ce veţi face acest cronovizor inventat de mine. În secolul trecut nu exista tehnologie foarte avansată ca acum, deci cronovizorul inventat de Pellegrino Ernetti era făcut cu tehnologie mai simplă, nu ar fi greu de făcut dacă ştiţi cum. Ernetti era muzician şi cunoscător, cu studii de fizică cuantică. Muzica îl ajuta să înţeleagă sunetele necesare invenţiei cronovizorului. Prima dată când el a auzit un sunet din trecut apărut miraculos, accidental, neaşteptat în afara melodiei lîngă el, era în timpul unei melodii sau a înregistrării unei melodii, adică sunetul este cel ce l-a ajutat pe Ernetti să inventeze cronovizorul. Dar eu ştiu sigur că sunetul este principalul secret, element al cronovizorului prin care el poate citi trecutul şi viitorul.
Iată secretul principal, teoria principală a cronovizorului:
Sunetul circulă uşor, direct, simplu din trecut în viitor, şi din viitor în trecut, sunetul se teleportează în timp, între momente diferite din trecut, prezent, viitor. Ca şi undele de radio şi televiziune sunetul transportă, transmite, conţine şi orice imagini, informaţii din univers, dar desigur transportă, transmite, conţine orice sunete, imagini, informaţii din univers, trecut, viitor.
Cu generatorul Jen al meu puteţi crea, emite, recepţiona cel mai bine sunetele, luminile, semnalele, imaginile cronovizorului, universului, trecutului, viitorului, pe frecvenţe foarte precise, cu precizie de milionimi de hertz.
Generatorul meu Jen şi cronovizorul meu, inventate de mine în textul meu „Invenţii” şi în acest text sunt cele mai mari invenţii în tehnologie şi cunoaştere din istoria, trecutul, viitorul omenirii, universului, extratereştrilor. Cronovizorul e omniscient, adică ştie tot despre toate.
Cer Academiei Suedeze să îmi dea al 11-lea premiu Nobel pentru inventarea cronovizorului meu, singurul cronovizor care poate citi, vedea şi trecutul, şi viitorul simultan.
Am cerut 11 premii Nobel pentru invenţiile mele pentru a atrage atenţia asupra lor, pentru a sublinia, evidenţia importanţa lor maximă pentru omenire, ştiinţă, pentru a accelera studierea şi fabricarea lor în serie pentru întreaga omenire, doar din acest motiv.
Sunt sigur că fiecare om şi iubitor al cunoaşterii va putea afla, vedea învăţa orice lucru din univers, trecut viitor cu cronovizorul. Eu de exemplu aş citi toate cărţile bune din trecut şi viitor cu cronovizorul.
Dintre toate variantele, metodele tehnice de inventare a cronovizorului sunetul e metoda cea mai bună, cronovizorul sunetelor.
Aveţi acum trei tipuri de cronovizoare, cel ca un computer cuantic, cel al lui Pellegrino Ernetti şi cronovizorul meu sonor, cel mai bun din univers.
Deci veţi reuşi să le fabricaţi curând, sunt simple.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!