agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 166 .



Fotbalistul
personale [ ]
Sportul ideal, idealul în sport

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2022-04-12  |     | 



După ce am luat cele 100 de premii Oscar, ca regizor pentru filmele mele briliant şi cam toate cupele mondiale şi europene şi din America de Sud principale, ca antrenor de fotbal, cu şmecherii ieftine şi miracole de bâlci, iată că Fifa şi americanii s-au ofticat tare zicând:
-Ne deranjează românul ăsta, Edison, câştigă tot, ne bate pe toţi, şi o să ne mai bată, la fotbal şi la concursul Oscar, ne suflă premiile, cupele.
Dar chiar dacă e mai isteţ ca noi, hai să învingem şi noi odată în meciul cu el. Îi facem o farsă cu Ronaldo, să îl putem aduce cu ea regizor la marile noastre filme internaţionale şi jucător, antrenor la naţionala de fotbal şi la marile echipe de fotbal. Să vezi ce farsă supărată va fi!, zic ei, dar nu le-a ieşit, i-am păcălit.
Şi au căutat mult şi au găsit doi rataţi, doi impostori, doi golani, curvarul Will Smith, pentru a încasa el pagubele eventualului eşec al lor şi apoi, pentru acea farsă pe violatorul Cristiano Ronaldo, un portughez obscur care habar nu are de fotbal şi a vrut să violeze fata aia, cum scriau ziarele.
Dar Ronaldo i-a disperat pe englezi cu golurile, şi italienilor le e frică să nu se ducă iar peste ei la Juventus să le mai împuşte iar câte 10 goluri pe meci.
Că iar le saltă cupa, şi e iritant, în fiecare an să pierzi Cupa Italiei din cauza unui maidanagiu, un mingicar, Ronaldo din Insulele Canare, un şeptar venit cu pluta pe mare.
Sigur că cinematografia a aflat din ziare că regizez filme cu Mr. Bean, Charlie Chaplin, Louis des Funes şi Clarck Gable şi că poate, nu sigur dar poate că, după 1900 pînă în 2021 am luat suta de premii Oscar.
Au pus şefii cinematografiei mondiale 50 milioane de dolari pe masă, salariul meu ca regizor pentru un film, să le mai regizez un film, eu nu regizez fără o sută de milioane dolari pe film.
Au intrat în luptă, să mă ia regizor cu 5 dolari şi alţii, mai săraci, Bollywoodul dar au greşit ceva, au greşit alegînd un curvar ca Will Smith pentru o înscenare.
Au înscenat ăştia, Hollywoodul, imediat scena, farsa cu Will Smith care l-a lovit pe negrul ăla la ceremonia premiilor Oscar, cu milă, cu palma, nu cu pumnul şi l-a turtit şi de aia Will a pierdut Oscarul. Will Smith era fraierul care trebuia să încaseze pagubele, sancţiunile dacă şefii cinematografiei aveau vreun eşec în farsa lor cu Ronaldo.
Şi l-au sancţionat pe Will, i-au retras, anulat Premiul Oscar, că gata cu gluma, nu dăm Oscar la curvari tîmpiţi, afară cu ei.
Aşa că fiind liber Oscarul, l-am luat eu, fără să le mai regizez şi filmul de data asta, că e un obicei românesc să luăm şi noi ce pică, ce rămîne, dacă nimeni nu ne dă Oscar de pomană.
Deci, comedia asta cu Will Smith n-a reuşit, că au pierdut unii Oscarul şi s-au ofticat iar ăştia de la Fifa, Bollywood, Hollywood, că au rămas fără premiul Oscar şi fără Cupa Mondială la Fotbal, că ori le suflu eu cu şiretenie Oscarul şi Cupa Mondială, ori le suflă cupele Ronaldo, portughezul ăla nesuferit, golgeterul ăla.
Acum, au făcut farsa din nou, cu Ronaldo, că n-a ţinut prima dată păcăleala cu Will, care a încasat doar sancţiunile, pagubele eşecului, pierzînd Oscarul.
Deci ziarele au scris că Cristiano Ronaldo a invitat un copil la un meci şi apoi i-a dat un pumn şi ăla mic se mândrea că a luat un pumn de la cel mai bun jucător şi golan fotbalist de pe glob, Cristiano Ronaldo.
Acum, nimeni nu ştie de ce piciul e întreg, nezgîriat când l-a pocnit zdrahonul ăla, Ronaldo, care teoretic îl turtea cu un deget, fiind mare cît un vaporaş şi puternic ca un buldozer, dar eu ştiu de ce, era probabil o farsă, l-a lovit uşor.
Totuşi toată lumea l-a înjurat nu pe Ronaldo, ci tot pe Will Smith şi bine face, că Will e curvar, ăsta să dispară din cinema.
Băieţii de la Fifa cu Ronaldo pe Stadionul Olimpic şoşotesc:
-Băi Ronaldo, tu nu ştii să te prefaci că loveşti de păcăleală un puşti să nu se mai ridice de jos? Era vopsit la un ochi dinainte, să creadă şi măsa că l-ai lovit dur, nimeni nu ghicea nimic, nici Edison.
Păi cum vrei tu să îl scoatem din tribună pe Gudruman Edison să sară în apărarea copilului, păi ce faci? Cum îl aducem pe Edison jucător la naţionala de fotbal? Nimic nu ştii. Bătăuşule!
Lasă mingea, cînd vorbesc cu tine, numai fotbal ai în cap!
-Păi să ştiţi şefu, că ăla, Edison nu iese din tribună fără o sută de milioane de dolari şi nici eu nu ies.
Aşa că nu jucăm nici campionatul ăsta cu Edison, cel mai bun şi mai isteţ fotbalist şi antrenor de fotbal şi sportiv din toate timpurile.
Oricum, eu nu aş juca cu el că mă face de rîs cu mingea, e rapid, driblează tot, driblează 20 de jucători o dată la un sprint, e prea isteţ, rapid, puternic ca leul, driblează şi arbitrul şi paznici şi dă gol numai din foarfecă şi din poartă în poartă, numai la vinclu, spectaculos, dă câte 15 goluri pe meci, omul e meseriaş tare de tot, meciul e deja pierdut.
-Bine măi Ronaldo, dacă tu nu atunci cine, cine să îl învingă pe Edison şi să îl aducă jucător şi antrenor la naţionala României?, că imediat aranjăm un meci între ei şi Manchester United, între tine şi Edison, primii doi cei mai buni fotbalişti de pe glob. Tot la Manchester joci, sau ai zburat la alţii deja? Şi dacă te faci de rîs cu Edison, atunci aducem pe alţii mai buni să îl înfrunte, aducem pe Maradona, Pele, Johan Cruiff şi campionii mondiali.
-Păi şi pe ăştia i-a făcut de rîs la meciuri Edison, dar mai demult.
Tot în finalele cupelor Europei, Americii de Sud şi ale Campionatului Mondial de Fotbal, zise Ronaldo zîmbind vesel că i-a disperat pe şefii Fifa cum ne înţelesesem noi doi în secret.
Dar eu Edison ştiu că adevărul iese mereu la iveală.
Apoi a salvat situaţia Anghel Iordănescu, care a pretins că el a câştigat finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, la Barcelona când cu puterile mele miraculoase, ca antrenor secret miraculos al Stelei, eu Edison am câştigat cu Steaua această Cupă a Campionilor Europeni şi am scăpat astfel de ziarişti, care îl umăresc şi îl deranjează pe Iordănescu acum cu interviuri sâcâitoare.
Şefii Fifa îl mai întreabă pe Ronaldo:
-Atunci cum aducem pe teren această mare vedetă, pe Edison?
-Păi el vrea să intre pe furiş pe teren, să dea gol fără să îl vadă nimeni şi să plece imediat, e discret.
În vreme ce ei vorbeau aşa, eu, Edison mă antrenez cu jonglarea cu efecte a mingii, secretul cu care am ajuns cel mai bun fotbalist de pe glob.
Când Ronaldo, la meci cu Manchester sau Liverpool sau Steaua dă să ia mingea eu o sparg iute cu praştia din tribună, şi jucătorii pleacă, terenul rămîne pustiu. Ies pe teren şi încep singur să jonglez, să driblez, să şutez, gol după gol din poartă în poartă.
Şi mă distrez tare să văd cum se oftică şefii de la Fifa, Hollywood, Bollywood şi Ronaldo că nu mă pot prinde nici măcar ca regizor, antrenor, jucător, pe la filme şi meciuri şi că se oftică că refuz salariul lor de doar o sută de milioane de dolari.
Acum să vedem cum i-am făcut de rîs pe Ronaldo şi alţi jucători, în clipurile următoare, făcându-i cu ajutorul puterilor mele miraculoase să greşească jocul la meci, ca să ne distrăm dragi microbişti, să rîdem de ei, discret, în batistă. Dar precizez că rareori i-am făcut farse de astea lui Ronaldo şi am creat miraculos deseori cele mai spectaculoase, dificile, renumite goluri ale lui, că joacă bine şi e un sportiv bun.
Ca să înţelegeţi cam cum joc eu, o să vedeţi cum îl fac să cadă singur din picioare pe Ronaldo, să dea pe lîngă minge, să şuteze la zece metri de poartă, să fie făcut de rîs de alţi fotbalişti cu mingea în meciuri, şi cu toate astea să apară foarte comic, că sunt şi cel mai bun comedian de pe glob. Ronaldo e cel mai puternic şi rapid fotbalist de pe glob, cu muşchi uriaşi de halterofil, aleargă cu peste 40 kilometri pe oră, agil ca un tigru.
Dar nimeni nu a vrut să creadă că fotbalistul din aceste clipuri, Cristiano Ronaldo e cel mai bun de pe glob, căzînd singur din picioare ca un handicapat numai cât arunc eu o privire uşoară în el, şi eu am rîs cu lacrimi de el cînd îl făceam să cadă, să rateze haios driblingurile şi alte păcăleli. Că şi el a rîs de mine cu farsa cu copilul lovit şi m-a supărat şi iată ce i-am făcut:
https://youtu.be/RorB0U2VL34
https://youtu.be/nRgW7O2rUW8
https://youtu.be/SgleO4GQ6nY
Văzînd că Ronaldo nu se pricepe, aici, în clipurile următoare am dat eu singur, prin miracolele mele golurile lui Ronaldo inclusiv la vinclu, modificând deseori traiectoria mingii şi iată pe unde am nimerit cu mingea, ruinând cu goluri spectaculoase portari mari şi campionate destul de serioase:
https://youtu.be/mMouWMQN0TU
https://youtu.be/de4SZdfryYE
Fac toate astea când mă uit la meci, ce bine să ai puteri miraculoase, ca un Mesia al fotbalului, şi să dai gol cum vrei, chiar şi din ofsaid dacă e nevoie, că Ronaldo ia cartonaşul galben, nu eu.

Dar la clipul ăsta am rîs cu lacrimi de Ronaldo, că i-am făcut farsele astea de driblinguri şi vedeţi că pot juca mingea mai prost ca el dacă vreau:
https://youtu.be/nRgW7O2rUW8
Dar să nu îi spuneţi lui Ronaldo că eu i-am greşit driblingurile, şuturile.
Apoi am mai făcut miraculos, cu puterile mele miraculoase şi driblingurile, golurile, momentele de fotbal din clipurile următoare, datorită isteţimii mele şi tehnicii mele de jonglare cu efecte a mingii, cu care ai geniu şi precizie şi tehnică ideală în manevrarea mingii. Veţi vedea aici, în aceste clipuri driblinguri dificile şi tehnici uluitoare, dificile, avansate de joc cu mingea, pe care le puteţi face, învăţa direct exersînd aceste metode de joc, dribling, şut, pasă din aceste clipuri sau mai bine cu ajutorul tehnicilor explicate de mine în textele mele de la poezie.ro. Astfel veţi juca un fotbal mult mai spectaculos, isteţ, drăgălaş, dificil, rapid, inventiv, interesant, comic de nivelul finalei Campionatului Mondial de Fotbal şi nu fotbalul actual retardat, stupid, plicticos, cu pase continue, tîmpe, repetitive, obsesive, cu pase şi iar pase, ca şi cum ar juca maimuţele analfabete, care nu pot înţelege, face mai mult decît pase simple, tîmpe, retardate. Iată aici unele din cele mai bune goluri din istoria fotbalului, făcute de mine cu puterile mele miraculoase:
https://youtu.be/11SPPYZy58E
https://youtu.be/vTVuB1kgpd4
https://youtu.be/n9ySTyWPRFY
https://youtu.be/8TS60BnelJA
https://youtu.be/WlXn7V2_fjs
https://youtu.be/0Yscayo0If4
https://youtu.be/svgecwH-FCU
https://youtu.be/BC3ywOcXvWs
https://youtu.be/Yyk-y7qK3ys
https://youtu.be/QZGPZR_0qqc
https://youtu.be/9vmrbuEZbBs
https://youtu.be/4HGQaQL9bW8
Aţi văzut deci în aceste clipuri că deseori, cu puterile mele miraculoase dau goluri şi fac driblinguri mult mai bune, dificile, complexe, isteţe, inventive, rapide decât Cristiano Ronaldo, Pele, Maradona, cu tehnici de joc şi manevrare a balonului mult mai isteţe, dificile, complexe, spectaculoase decît ale lor şi ale oricui altcuiva.
Şi apare întrebarea:
De ce Gudruman Edison devine totdeauna cel mai bun de pe glob în orice domeniu, în muzică, arte, filozofie, fotbal, comedie, sport, literatură, ştiinţe şi altele?
Pentru că eu Edison încerc şi exersez să fiu ideal, să exprim Idealul în toate şi în orice, adică să fiu mereu cel mai bun din univers, campionul, asemeni Idealului, Tatăl Ceresc, care spune:
„Fiţi desăvârşiţi, precum Tatăl Ceresc desăvîrşit este”.
La asta, la jocul cu mingea, jocul de picioare cu mingea din fotbal m-a ajutat şi faptul că sunt cel mai bun coregraf, dansator de pe glob din toate timpurile, că am folosit şi mişcări de dans sau balet rapide în joc, dribling, pase, şut, alergare.
Aţi observat în aceste momente de fotbal din aceste clipuri, driblinguri şi tehnici care seamănă cu dansul sau cu un joc de picioare scurt şi rapid, pe care le învăţaţi şi cu exerciţiile de jonglare a mingii cu efecte sau cu exerciţiul jocului de picioare cu mişcări scurte şi rapide efectuate continuu în un cerc mic cu diametrul de un metru sau cu mişcări de dans scurte şi rapide efectuate continuu în un cerc mic cu diametrul de un metru, exerciţii explicate în textele mele de la poezie.ro.
Ştiţi bine că antrenorii de fotbal de pe tot globul nu cunoşteau şi nu v-au învăţat aceste exerciţii cu care eu creez miraculos, de la distanţă driblingurile mele şi ale lui Pele, Cristiano Ronaldo, Maradona şi din aceste clipuri şi din fotbal şi ale oricăror fotbalişti, fără ca ei să ştie cum fac asta.
Multe alte momente renumite cu cele mai bune goluri din istoria fotbalului, cu cei mai buni fotbalişti de pe glob, prezentate şi pe internet sau youtube au fost create tot de mine cu puterile mele miraculoase. Păi tot eu am dus Steaua a doua oară în finala Cupei Campionilor Europeni, tot eu am ajutat Brazilia să câştige meciul acela în finala cupei Americii de Sud la fotbal, când ca şi Duckadam la Barcelona, portarul brazilian a apărat patru penaltiuri la sfîrşitul meciului. Că eu i-am şoptit miraculos lui şi lui Duckadam colţurile în care vor şuta adversarii în cele opt penaltiuri din aceste două meciuri, două finale de cupe continentale. Nu e spectaculos, măcar aşa puţin? Să aperi patru penalty câştigînd Cupa Continentală de fotbal? E imposibil să aperi patru penalty consecutiv, e un miracol, ştie oricine. Dar Edison poate apăra patru penalty consecutiv, cu ajutorul Tatălui Ceresc, cu miracole.
Apoi, iată cum fac goluri comice cu care scap de fotbalul plicticos actual, cel cu pase şi joc fotbal ideal:
https://youtu.be/f6Xm8dN3U-Y
https://youtu.be/gDgFXMKA6QU
https://youtu.be/8eHdHvUV21k
https://youtu.be/jW49_KNabRw
Iată cum aceşti jucători joacă mai bine cu ajutorul Idealului:
https://youtu.be/CZgZbm0rpb4
https://youtube.com/playlist?list=RDQMl0IcNYw6saQ&playnext=1
Dacă oricum vedeţi mereu în fotbalul mondial şi ştiţi demult că toţi fotbaliştii şi antrenorii nu ştiu şi nu v-au învăţat niciodată aceste lucruri despre fotbal pe care vi le-am arătat în acest text şi în textele mele de la poezie.ro e clar că sunt singurul de pe glob care le ştie.
Deci iată de ce nu joc cu fotbaliştii şi cu Cristiano Ronaldo, deoarece ei nu ştiu fotbal şi eu ştiu.
Deci Ronaldo, oare cât vei mai ataca aiurea, incorect copii cuminţi?, că eu tot nu joc cu tine.
Deci lăsând gluma acum, tu Ronaldo să fii paşnic, să nu loveşti oameni şi copii şi să dai goluri multe, că în general aşa ai făcut, bravo!
Şi filmele tot singur le regizez, fără ăia de la cinematografie, le regizez în secret doar cu vedete, cum şi când vreau, orice film din orice ţară.
Deci ce ar fi să vedem dacă băieţii de pe la naţionalele de fotbal şi Campionatele Mondiale de Fotbal pot juca fotbalul pe care vi l-am arătat aici. Veţi vedea că ei şi antrenorii nu ştiu şi nu pot juca acest fotbal al meu, cum îl ştiu numai eu. Şi dacă numai eu pot să îl joc aşa, ce ar fi să antrenez eu Naţionala de Fotbal şi să fiu căpitanul ei, adică jucător şi antrenor la ea?
Ar vrea cineva să joc aşa la naţională, cu tehnicile acestea de debutant geniale cu care am jucat eu şi Cristiano Ronaldo şi marii fotbalişti, golgeteri în aceste clipuri?; şi mai degrabă acolo am jucat doar eu, că am făcut singur, miraculos toate secvenţele astea de fotbal avansat, dificil, isteţ, genial în aceste clipuri, nu fotbalul de proşti cu pase tîmpe pe care îl joacă azi fotbaliştii în toate meciurile pe glob. Rareori mai apare un mare, isteţ fotbalist ca Pele, Maradona care joacă ca mine, nu cu pase ci cu driblinguri spectaculoase, cîte zece o dată în serie, driblînd tot din poartă în poartă. Aşa am câştigat noi eu, Pele, Maradona Campionatele Mondiale, ridicând tribunele în picioare, cu spectatorii strigând şi ovaţionînd furtunos, că erau înebuniţi după driblingurile lui Maradona, făcute miraculos de mine, au dat sute de reluări cu ele pe toate televiziunile şi vor mai da. Deci nu insistaţi, fotbalul ideal, adevărat nu se face cu proşti plicticoşi precum cei din Fifa şi antrenorii de fotbal retardaţi de azi care fac doar pase tîmpe, plicticoase, continuu, tîmp, obsesiv, sunt proşti tare, tare de tot, nu puţin. Păi aşa, de ce să mă mai uit la meci, că pase pot să dau eu singur cu peretele sau cu iepuraşul milioane, câte vreau dar repet, sunt plicticoase.
Golurile, driblingurile, Pele, Maradona, Edison, Cristiano Ronaldo, astea da, sunt interesante, de succes şi se joacă în finale mari de cupe mondiale de fotbal. Iată de ce totuşi România nu a câştigat Campionatul Mondial de Fotbal, că fotbaliştii naţionalei nu ştiu să dribleze şi să jongleze mingea. Nu ştiu noţiunile elementare, principale, importante, îndrăgite din fotbal. Şi doar un prost nu pricepe că e plicticos dacă dă ca un tîmpit pase şi numai pase în meci, e limpede.
Mai simplu spus: ar vrea cineva ca eu, Edison, cel mai bun fotbalist din toate timpurile să joc la Naţionala României?
Întreb şi eu aşa, nu ştiu ce ar vrea microbiştii, vor un campion mondial de fotbal sau nu, îl vor pe al treilea clasat, sau pe cel mai bun fotbalist de pe glob, pe primul, pe Edison?
Joc gratis, fără salariu că fotbalul e liber de felul său, nu sunt avar la bani, ci iubesc fotbalul şi câştig totdeauna Cupele Mondiale şi Continentale de fotbal în care joc cu echipa, o să vă arăt imediat cum le câştig.
Dacă nu joc, iar se oftică Ronaldo şi mai sare la vreun copil, prefăcându-se că loveşte puştiul, care abia aşteaptă să joace un meci cu Ronaldo, da ăsta nu joacă cu copiii, e botos; ce fotbalişti domnule, ce oameni!, fugiţi!, iar vine Ronaldo. Băi Ronaldo, ia să faci nişte meciuri cu copiii, să vezi ce goluri iei de la ei, îţi arăt imediat ce goluri o să-ţi dăm.
Deci m-am ascuns, sâc.
Cristiano Ronaldo, nu ştii fotbal, sâc, iar nu joci cu mine, sâc.
La naţională mi-au propus să antrenez naţionala, să îi fiu jucător căpitan şi să joc cu nepricepuţii de fotbalişti români, contra lui Ronaldo, să luăm iar Cupa Mondială de Fotbal. Am rîs atunci de proştii ăia care iar vor să îmi dea lecţii, comenzi, indicaţii, şefii ăia din federaţia de fotbal.
Dar am acceptat, intru acum antrenor la Naţionala României şi iau următoarele Cupe Mondiale de fotbal, suspendînd în acest timp activitatea federaţiei romîne de fotbal, cea plină de proşti, să nu mă saboteze, deranjeze, comande ei ca pe slugi, iată cum:
Am dat un anunţ, caut copii între 14 şi 16 ani, care ridică uşor deasupra capului haltera de 150 de kilograme, aleargă uşor sprint de 100 de metri în opt secunde şi jonglează uşor, de cinci mii de ori continuu mingea, fac flexia pe spate pînă ating spatele genunchilor cu ceafa, sar pînă la peste patru metri înălţime şi fac şi imposibilul, jonglează mingea legaţi la ochi. Că Pele, Maradona, Ronaldo nici nu visează, şi nu cred că poţi jongla mingea legat la ochi şi habar nu au cum se face.
Cine face asta intră imediat în echipa naţională. Nu e uşor, campionul mondial de sprint aleargă suta de metri în nouă secunde şi ceva, Maradona jongla doar de 1200 de ori mingea, nu putea mai mult.
Nu o să credeţi, am găsit copiii ăia campioni mondiali de fotbal, care fac toate astea, îi vedeţi şi în clipurile următoare, sunt puternici, rapizi, stăpînesc mingea ideal, datorită jonglărilor, evident.
După ce, la un meci cu naţionala de seniori a româniei echipa mea de copii de 14 ani i-a bătut cu 10 la zero pe fotbaliştii nepricepuţi ai naţionalei, federaţia română de fotbal i-a concediat scurt din naţională pe nepricepuţii ăia de fotbalişti şi alţii n-au mai îndrăznit să vină să înfrunte echipa mea de copii, se făceau de rîs. Tot cum i-am făcut eu de rîs pe Pele, Maradona, Ronaldo.
Eu sunt căpitanul jucător al acestei echipe de copii de 14 ani, care a devenit echipa naţională de seniori a României.
Când ne prezentăm la Campionatul Mondial, toţi rîd ironic sau superior, cam cu milă, că să vezi ce bătaie ia echipa României de la alte echipe, Ronaldo nici n-ar intra pe teren să joace cu puştii mei de 14 ani, că îşi strică imaginea de vedetă.
Dar după ce i-am bătut cu 15 la zero în toate meciurile, la Campionatul Mondial pe toţi proştii ăştia nepricepuţi, rataţi de fotbalişti, antrenori cu aere tîmpe de mari vedete, l-am făcut iar pe Ronaldo să cadă singur din picioare şi să dea cu şutul pe lîngă minge şi pe lîngă poartă, am câştigat lejer, scurt Cupa Mondială la Fotbal. Nu era greu, era simplu. Am bătut Portugalia, echipa lui Cristiano Ronaldo în finală, eu am dat singur vreo zece goluri în finală, puştii au mai dat vreo zece, venisem cu servieta pregătită, să iau cupa modială. Că ştiu dinainte, sigur că o iau, nu servieta e problema.
Problema sunt proştii, şefii din federaţia română de fotbal care nu cred că eu am luat deja dinainte următoarele cupe mondiale de fotbal, că au creiere de muscă, de proşti, de retardaţi care dau doar pase tîmpe în neştire la meciuri.
Şi au nişte aere de mari fotbalişti de nu te poţi apropia de ei.
Dar pentru ca proştii să nu se îndoiască de ce spun, şi să nu mai credeţi că ştiţi fotbal, eu vă arăt acum şi vă dovedesc în clipurile următoare că joc cu copiii fotbal mai bine decît Pele, Maradona, Ronaldo, campionii mondiali de fotbal, adică voi face cu puterile mele miraculoase, nişte miracole cu care voi face ca aceşti copii să joace ideal, miraculos, de basm, ca în basme un fotbal ideal, imposibil de jucat de fotbaliştii de la Cupa Mondială şi cupele continentale sau de alţi fotbalişti. Şi voi face ca astfel copiii aceştia să învingă campionii mondiali de fotbal la scor, să facă secvenţe de fotbal ideale pe care nimeni nu le va mai putea imita sau face, să ştie mult mai mult fotbal decît Maradona, Pele, Ronaldo, campionii mondiali de fotbal.
Mai clar, vă înving la fotbal la Cupa Mondială şi oriunde pe toţi fotbaliştii aşa, din cîteca clipuri, cu cîţiva copii, că nici nu mai era nevoie să ieşim pe teren să jucăm, că se va vedea clar că ştim mult mai mult fotbal ca voi, suntem prea buni proştilor din Frf, Fifa.
Să începem. Întîi vi-l prezint pe copilul brazilian Pele, viitorul campion mondial de fotbal cu care am jucat şi câştigat câteva finale de campionat mondial, iată copilul Pele la campionatul Mondial de Fotbal pentru juniori, priviţi meciurile copilului Pele, ca să vedeţi că cu el joc exact ca Maradona la Campionatul Mondial de Fotbal, driblînd în serie, spectaculos, din poartă în poartă toţi jucătorii ăia nepricepuţi. Am dat miraculos, cu Pele şi juniorii ăia vreo 7 goluri în acest meci, iată:
https://youtu.be/3A3YbP9_Ty8
https://youtu.be/-exZqMY1CUQ
Iată copii antrenaţi de mine, viitorii campionii mondiali, care driblează cu braziliana sau cu călcîiul sau cu capul, jonglează perfect mingea, fac trucuri imposibile cu mingea, driblinguri imposibile, şuturi şi pase imposibile şi alte lucruri pe care Pele, Maradona, Ronaldo habar nu au să le facă şi nu le-au arătat niciodată la meciuri, că atîta înţeleg ei, să care mingea ca pe o sarma, ca nişte hamali nepricepuţi, din poartă în poartă şi în realitate nu ştiu fotbal, nicidecum ca mine sau ca aceşti copii geniali din aceste clipuri. Aceşti copii fac exerciţiile de antrenament cu mingea care i-am învăţat eu, şi despre care am vorbit în acest text, adică fac după cum vedeţi în aceste clipuri şi exerciţiile de jonglare şi de antrenament de fotbal şi exerciţiile cu mingea isteţe, ideale pe care v-am învăţat să le faceţi în textele mele de la poezie.ro şi în acest text, iată:
https://youtu.be/m7ZBgbfTKN8
Acum Gheorghe Hagi, în afară de faptul că şuta la poartă, ratînd deseori, nu făcea nimic, nici măcar driblinguri, dapăi jocurile de geniu cu mingea ale acestor copii şi ale mele nici nu le visa măcar, iar acest retardat Hagi e considerat unul din cei mai buni jucători din lume. Hagi şi Nicolae Dobrin, consideraţi cei mai buni fotbalişti români, erau doi fotbalişti mediocri, nepricepuţi, oameni perfizi şi agresivi, răi, golani de cartier analfabeţi. Că i-am văzut cu ochii mei că se purtau uneori aşa, Dobrin era un beţiv ordinar, tîmpit tare de tot şi ăştia doi sunt admiraţi tare, vedete mondiale, nu alta.
Păi dacă Hagi joacă aşa prost, cum să câştigi Cupa Mondială cu naţionala, cu Hagi, când ceilalţi fotbalişti la naţională joacă şi mai prost decît el?
Iată cum, câştigăm Cupa Mondială fără proşti ca Hagi, cu copii geniali ca mine, în următoarele clipuri:
https://youtu.be/CZgZbm0rpb4
Aţi observat jonglerii uluitoare şi driblinguri complexe, dificile, isteţe, geniale la aceşti copii, lovituri precise, dificile, isteţe cu mingea la vinclu sau la punct fix sau în popice, dribling în braziliana, şut cu bară gol, trucuri imposibile cu mingea şi multe altele. Aţi văzut vreodată pe stadioane aşa ceva, măcar la retardaţii fotbalişti de la Cupa Mondială sau la Pele, Ronaldo, Maradona? Nu aţi văzut astea la ei niciodată.
Aşa că ce să mai joc eu cu fotbaliştii nepricepuţi de azi, că am câştigat deja cu copiii cupa mondială şi nu stric jocul meu genial cu fotbaliştii nepricepuţi, îngîmfaţi ai Fifa, planetei. Puţini fotbalişti ştiu azi cu adevărat fotbal.
Iată copii fotbalişti ideali, întreb câţi fotbalişti de la cupa mondială, mari cât uşa jonglează de 700 ori continuu mingea ca acest copil de un metru, un pitic:
https://youtu.be/jam11l3g6JU
Ronaldo era tare mulţumit când nimerea poarta în şuturi din foarfecă, şi rareori o nimerea, rata des şi zicea mulţumesc dacă măcar nimerea uneori poarta. Ronaldo are foarte puţine goluri din foarfecă, nu ştie fotbal.
Uitaţi-vă pe youtube la Cristiano Ronaldo, vedeţi că ratează deseori şuturile din foarfecă, iar aceşti copii ai mei din clipurile mele dau uşor goluri din foarfecă, dar nu oricum, la nimereală ci mult mai dificil, isteţ, îndemânatic la vinclu, sau în coşul de baschet sau dau goluri şi mai dificile cu ricoşeu multiplu, când mingea ricoşează succesiv din două, trei obstacole intrînd apoi prin ricoşeu în ţinta finală în un coş de mingi. Păi Ronaldo, Maradona şi Pele nici măcar nu puteau să facă ricoşeurile astea, dapăi să mai nimerească şi coşul de mingi final.
Iar aceşti copii de un metru înălţime, de vreo şapte ani nu ştiu nici o miime din fotbalul miraculos pe care îi învăţ eu iar proştii de la federaţia de fotbal ar rîde ca tonţii dacă ar auzi că eu vin să iau cupa mondială de fotbal de seniori cu aceşti copii. V-am spus clar proştilor, cupa mondială o iau cu scor de 15 la zero, jucând cu copiii şi contra lui Ronaldo şi a oricui . Repet, proştilor, retardaţilor din federaţiile de fotbal naţionale şi internaţionale, şi din Fifa, plini de fumuri tîmpe de vedete şi de şefi, eu Edison sunt cel mai bun fotbalist din toate timpurile, mai bun şi mai isteţ decît toţi fotbaliştii de pe glob adunaţi împreună, că sunt nepricepuţi tare.
Dacă vă mai îndoiţi, iată ce alte miracole mai fac în fotbal, cu copiii:
https://youtu.be/o-ENxJD-SdA
Dacă vreţi o abundenţă, un puhoi de astfel de dovezi geniale de fotbal cu copii geniali le găsiţi pe canalul de youtube skiller, şi în alte clipuri de youtube şi de internet, de unde Pele, Ronaldo, Maradona ar trebui să înveţe cam timp de 100 de ani fotbal ca să poată măcar să înţeleagă apoi ce i-aş învăţa eu despre fotbal.
Ştirea finală este că nu am nevoie să intru la naţională antrenor şi jucător, deoarece eu fac fotbalul miraculos, cu miracole, doar din priviri, şi creez secvenţele de fotbal şi golurile simplu, direct, de la distanţă de mii de kilometri, doar cu privirea când mă uit la meci, sunt prea bun fotbalist şi nu mai am nevoie să intru pe teren. Ca să nu îmi rupă fotbaliştii tâmpiţi picioarele cu fault, din cauză că proştii de la Fifa probabil încă nu au băgat legea de interzicere a accidentelor şi de excludere definitivă a jucătorilor agresivi din fotbal pe care am cerut-o recent în textele mele. Aşa că am câştigat Cupa Mondială cu Maradona, cu argentina, nu cu românia, creînd la fel miraculos, ca în basme, cu puterea miraculoasă a gândului, a cuvântului driblingurile spectaculoase, în serie ale lui Maradona şi golurile lui . Cu driblingul, doar cu driblinguri simple, copilăreşti făcute în joacă, fără efort de mine prin miracole la Maradona am câştigat cu Maradona Cupa Mondială proştilor. Şi imginaţi-vă ce era dacă în loc de driblingurile alea de doi bani, banale aş fi făcut cu Maradona driblingurile geniale pe care le fac cu aceşti copii în aceste clipuri, Imaginaţi-vă ce ieşea la cupa mondială, îi bătea Argentina cu Maradona cu treizeci la zero pe toţi, în toate meciurile Cupei Mondiale. Dar ca să nu vă îndoiţi că eu am dus Steaua în finala Cupei Campionilor Europeni a doua oară, am dus şi Argentina cu Maradona în finala Cupei Mondiale a doua oară,şi am apărat şi cu Brazilia patru penalty consecutiv a doua oară în finala Cupei din America de Sud cum am făcut cu Duckadam la Barcelona, în finala Cupei Campionilor Europeni câştigînd aceste două cupe continentale. Deşi preferam să câştige România cupa mondială şi cupele internaţionale de fotbal. Dar de acum nu mai ajut Argentina ci România să câştige Cupa Mondială. Băi proştilor şi retardaţilor, voi, şefii din federaţia romînă de fotbal, din Ucmr (Uniunea compozitorilor şi muzicologilor români), din Fifa, voi nu mi-aţi dat nici măcar un telefon să îmi daţi o echipă de fotbal să o antrenez sau un cor simfonic sau o orchestră simfonică să cînt cu ele, fără să aşteptaţi ca proştii să vă spun eu asta.
Băi şefilor, dar sunteţi prea proşti, corupţi şi voi stricaţi şi corupeţi tot ce atingeţi, de aceea nu puteţi lucra cu mine, lucrez singur, sunt noul Robin Hood, haiducul singuratic din Sherwood şi m-am întors să vă bat la Cupa Mondială şi la festivalul Enescu. Festivalul Enescu, a fost deja dirijat miraculos, în trei ediţii anterioare, ca dirijor muzical secret, cu mare succes tot de mine, în 2005, 2007, 2019, ediţiile sale cele mai de succes, singurele de succes, ediţii în care am dirijat miraculos, în secret aproape toate concertele festivalului.
Dar de ce în 2021 nu am dirijat iar festivalul Enescu cum am promis? Că nu mi-aţi dat orchestră şi cor fără să vă cer eu nesimţiţilor din Ucmr. George Enescu nici nu îndrăznea să îmi pronunţe numele, ştiind bine că depăşesc cu un miliard de ani ca muzician muzica actuală a planetei şi că nu poate nici măcar înţelege, muzica mea ideală, cu atît mai puţin să o cânte. Iar voi i-aţi dat şi i-aţi făcut elevului meu Enescu , muzee, palate şi mari orchestre şi mie nu mi-aţi dat nici măcar o vioară, o invitaţie să dirijez un concert mititel, retardaţilor din Ucmr. Voi artiştii muzicieni români din Ucmr, şi marii muzicieni ai planetei, când ştiţi bine că am cântat de mii de ori miraculos de la distanţă, în secret prin instrumentele voastre muzicale, prin vocile voastre, compunînd şi creînd cele mai renumite melodii şi concerte de pe glob, nu v-aţi deranjat să mă invitaţi să cânt la un concert pe scenă, că ştiţi bine că nu vă pricepeţi la muzică şi nu accept să cânt cu nepricepuţi ca voi, cânt mereu singur.
Aşadar asta aţi vrut, asta aveţi, cântaţi, jucaţi, dansaţi şi vedeţi muzica, fotbalul proaste pe care le aveţi şi le faceţi, că asta meritaţi.
Nu sunt eu vinovat de asta şi regret sincer că România nu a câştigat Cupa Mondială de fotbal şi că omenirea nu m-a văzut cântînd pe scenă, jucând fotbal, deşi sunt cel mai bun muzician, dansator, fotbalist de pe glob şi din toate timpurile.
Păi de când ne uităm, de un secol la televizor nimeni nu a văzut la meciuri nici măcar un singur dribling în braziliana, spectaculos, dificil cum fac eu cu aceşti copii în clipuri, dar am văzut un miliard de pase tîmpe, repetate în neştire, neabătut, aiurea.
Dacă aţi umplut Fifa şi Ucmr-ul şi federaţiile de fotbal de proşti, asta e, asta aveţi şi vedeţi, adică vedeţi multe tîmpenii şi rele în fotbal şi muzică, bătăi între fotbalişti sau suporteri, fotbalişti cu picioare rupte de alţi jucători tîmpiţi în meciuri, muzică dementă rock cu urlete demente şi altele asemenea.
Dar cine e isteţ învaţă de la mine şi aşa şi iată ce puteţi învăţa de la mine, în fotbal, pe canalul Skiller, de pe youtube, iată acolo vedeţi ce miracole isteţe fac eu în fotbal cu copiii:

https://youtube.com/c/SKILLERyt
Iată desăvîrşirea în fotbal, cel mai greu şi ideal lucru în fotbal, cunoscut doar de cel mai bun jucător de pe glob, iată cum un copil jonglează mingea legat la ochi, fără să o vadă, deşi Pele, Maradona şi Ronaldo cred şi spun că asta e imposibil, şi ştiu că ei nu pot face nici în vis asta:
https://youtu.be/CLQgaWISZpU
În final mai adaug că Enescu George nu prea ştia muzică, dar a devenit renumit accidental când eu am cântat miraculos pe vioara lui o melodie care a ajuns renumită, l-a făcut renumit şi toată lumea a crezut că a cântat-o Enescu, nimeni nu ştia că eu am cântat acea melodie, iar Enescu doar mişca corzile viorii cum îi arătam eu pe ascuns, miraculos, nevăzut cu puterile mele miraculoase.
În alt concert, aflat în arhiva radio, cu ajutorul meu, copilul Yehudi Menuhin de vreo 14 ani l-a depăşit mult pe Enescu, când cântau amândoi la vioară, când eu cântam prin vioara lui Menuhin, şi de aia Enescu se uita surprins, iritat, nervos la el. Adică, cum copilul ăsta îndrăzneşte să cânte mai bine ca mine?, mă face de rîs!, spunea Enescu. Hoardele de proşti din Ucmr se uită la nepriceputul muzician Enescu ca la sfinţi, ca la regi şi s-ar bate, s-ar arunca în prăpastie să poată să îl asculte azi cântînd, la un concert, dacă ar mai veni o dată Enescu la noi.
Pe Enescu ei îl cinstesc exagerat, iar pe mine Ucmr-ul nu m-ar primi nici măcar în sală la festivalul Enescu, fără bilet. Asta nu e prostie, e culmea prostiei, e ca şi cum nu l-ai primi pe Beethoven la concert, ca să îl asculţi pe lăutarul ratat, analfabet, urlînd un cântec tîmp pe scenă.
Aşa credeţi voi proştilor din Ucmr, că germanii nu l-ar primi azi pe Beethoven la concertul lor , cum nu mă primiţi voi pe mine?, când Beethoven ar fi săpat toată viaţa în mină ca un sclav cu tîrnacopul ca să mă poată auzi măcar o oră cântînd, ca să îi spun măcar primele zece acorduri ale unei noi compoziţii, ale unei noi simfonii de exemplu.
Nu, germanii ar face tîmpenii şi mai mari ca asta, românii sunt cei mai isteţi de pe glob, dar pe glob există un singur om isteţ şi capabil, sunt eu Edison, isteţul, Mesia.

Iată alte secvenţe de fotbal făcut de mine prin miracole cu copii, dar dintre care unii au ajuns cu ajutorul şi antrenamentul meu, mari vedete. Printre ei e şi Cristiano Ronaldo, dar şi fiul său, care deja pare mai bun ca taică-su, Ronaldo:
https://youtu.be/HVh475O40ns
https://youtu.be/zdQwlQDn6mI
https://youtu.be/sXUN9jHLIpY
https://youtu.be/QZGPZR_0qqc
Aşa cum spuneam, jonglînd cu minge mică de tenis de cîmp î veţi cel mai bine fotbal, devii cel mai bun de pe glob, dar dacă jonglezi cu efecte mingea, urmărind să controlezi, creezi divers cum vrei efectele, rotaţiile mingii. Adică în jonglare roteşti mingea în jurul centrului ei cu diverse viteze de rotaţie, preferabil rapide şi cât mai variate, schimbînd la fiecare jonglare viteza de rotaţie.
Iată că Lionel Messi a înţeles de la mine acest secret şi a ajuns, cu acest secret al mingii de tenis de câmp cel mai bun jucător de pe glob, ca şi Ronaldo. Dar nu ştie să jongleze cu efecte, jonglează simplu, atît poate el, iată:
https://youtu.be/pvFiep6BOT4
Vă învăţasem în textele mele anterioare că jonglarea cu efecte, rotaţii ale mingii mici, de tenis de cîmp este cel mai important exerciţiu în fotbal, marele secret al campionului mondial de fotbal, dar puţini au crezut şi exersat acest exerciţiu al meu. S-a găsit însă unul mai credul, care a crezut această închipuire copilărească a mea şi exersând cu mingea de tenis de câmp a ajuns cel mai bun fotbalist de pe glob, e Lionel Messi dacă aţi auzit de el, unii, dacă vă spune ceva numele lui.
Deci Lionel Messi este ca şi Ronaldo sau argentinianul Maradona un alt elev secret, argentinian al meu. De ce doar argentinienii au succes în fotbal? Că ascultă ce îi învăţ eu, iată, Messi jonglează cu o minge mică ca mingea de tenis de câmp, de ce oare proştilor din Frf, de ce nătărăilor din Fifa?
Tot nu mă credeţi? Iată cum fac eu jongleriile mingii cu Ronaldo, muncind ore în şir să îl învăţ cel mai important lucru în fotbal, jonglarea mingii, cu tehnici dificile şi avansate care l-au făcut cel mai bun fotbalist de pe glob. Dar să ştiţi că în acest clip eu jonglez miraculos mingea în locul lui Ronaldo, eu creez în fotbal toate mişcările jucătorilor, fiecare mişcare a fiecărui jucător, că altfel, ei singuri nu ar putea jongla sau juca ca mine:
https://youtu.be/Di7G4nbpyDg
Mai întîi se jonglează cu mingi mari că e mai uşor, apoi cu mingi tot mai mici, ca să fii mai priceput, că e mai greu aşa, cu mingea de tenis de cîmp, iată copil jonglînd mai bine, mai îndemânatic, mai ager ca Lionel Messi mingea de tenis de câmp, că Messi jongla cam lent, greoi stîngaci mingea aia mică în clipul de adineauri, iată deci adevăratul campion, copilul:
https://youtu.be/URvtp8tS5j8
Acum vă invit la fotbal, voi crea miraculos, cu puterile mele miraculoase secvenţe de fotbal incredibile în un meci de fotbal,transmis acum sau peste cîteva minute în direct, voi trebuie să ghiciţi care e acest meci de fotbal şi apoi ăl puteţi viziona liniştit. Dar atenţie, nu vor mai fi pase tîmpe nonstop în meci, cum vor antrenorii, ci eu voi modifica miraculos jocul jucătorilor, creînd driblinguri în serie, joc spectaculos, trucuri de fotbal imposibile şi multe alte miracole de basm în joc, poate şi momente comice. De exemplu uneori dau gol cu arbitrul. Oricum aţi observat că fac o adevărat prestidigitaţie, iluzionism foarte rapid şi plin de şmecherii imposibile, joacă, umor cu mingea, dau des goluri la vinclu, câte 7 pe meci, şi altele asemenea, când joc fotbal miraculos, voi fi al 12 lea jucător, jucând la ambele echipe. Dacă ghiciţi meciul, mă veţi vedea acum, marţi, 12 aprilie, de la ora 22, sau 23 jucând pe cele mai mari stadioane de pe glob, cu cei mai buni jucători de pe glob.
Vreţi să vedeţi campionul mondial Edison jucând, iată ghiciţi care e meciul ăsta, poate vă spun peste câteva minute în ce meci joc acum, dacă aflu că vă interesează puţin, cît de puţin jocul meu.Aşa, văzînd voi că se joacă cu un fotbal mult modificat, comic, cu driblinguri în serie şi trucuri şi goluri spectaculoase, nu cu pase tîmpe în acest meci al meu veţi înţelege , veţi avea dovada că eu modific miraculos jocul, joc miraculos, nevăzut, pe ascuns în acest meci, modificînd miraculos jocul tîmp făcut numai cu pase tîmpe, pe care de obicei îl joacă fotbaliştii. Şi aşa va fi la toate meciurile în care voi juca eu, le modific spectaculos. Sunteţi gata voi miliardele de microbişti? Iată, încep, ghiciţi voi meciul în care joc acum, care se joacă chiar acum pe vreun mare stadion.
Ia să văd eu ce meciuri sunt acum, gata am plecat, încep jocul, vă las.

Iată cum dau goluri din poartă în poartă, uneori chiar cu portarul:
https://youtu.be/nDL-_gkKIOA
https://youtu.be/XiRfkubt4AQ
Aţi văzut în clipurile anterioare cu copiii cum fac mingea să zboare în triunghi sau în oval, metodă cu care dau uşor, des goluri din corner.
Iată cum dau gol cu arbitrii, mai întîi arbitrul mi-a validat golul meu cu mâna dat de mine cu Maradona cu mâna Angliei la Campionatul Mondial, iar apoi arbitrul, invidios pe mine dat el golurile, dar tot eu le-am dat, cu puterile mele miraculoase, dau gol prin miracol, cu arbitrul, cu cîinele şi cu spectatorii, iată nu minţeam când ziceam asta:

https://youtu.be/hcIiFNrMiIU
https://youtu.be/NRarTlv6sXQ
https://youtu.be/wy8tA0xRpIw
Dar Maradona a minţit la un interviu spunând că la golul lui dat cu mâna Angliei a fost mâna lui Dumnezeu, că a fost mâna mea, am dat golul cu puterile mele miraculoase.

Deci dacă vreţi să ajungeţi mari fotbalişti, cei mai buni de pe glob, faceţi următoarele lucruri:
Exersaţi îndelung exerciţiile de antrenament care v-am învăţat în textele mele şi în acest text, precum jonglarea cu efecte a mingii de tenis de câmp, exerciţiul jocului de picioare cu mişcări rapide şi scurte în un cerc de un metru, exerciţiul jonglării mingii legat la ochi fără să vezi mingea şi exerciţiul jonglării mingii la punct fix desenat pe perete sau pe bara porţii de fotbal şi exerciţiul de jonglare continuă a mingii în timp ce alergi cu maximă viteză, exerciţiul de plimbare, rostogolire continuă a mingii pe corp fără să o scapi jos deloc. Cel mai important e exerciţiul de jonglare cu efecte a mingii de tenis de câmp şi exerciţiul de jonglare a mingii legat la ochi. Tot, orice faci în fotbal cere ştiinţa, îndemânarea pe care o foloseşti, o capeţi când jonglezi mingea.
Apoi exersaţi îndelung, ore în şir zilnic exerciţiile de dribling isteţ tehnici de joc dificile, inventive, jonglerii cu mingea, şuturi isteţe, pase isteţe, trucuri cu mingea şi alte invenţii şi jocuri, combinaţii, mişcări, lucruri neobişnuite, isteţe, inventive, dificile, ideale complexe pe care aţi văzut că le fac copiii geniali cu mingea în clipurile din acest text şi pe canalul skiller, de pe youtube care au câte nouăzeci de milioane de vizionări la cîte un clip, foarte multe.
Apoi, dacă au învăţat astea, iată cum joacă aceşti copii geniali fotbal ca mine, la meci de exemplu, după ce a primit mingea de la alt jucător:
Copilule, driblezi primul jucător cu călcîiul, arunci mingea peste al doilea cu călcîiul sau din braziliana sau din foarfecă sau lovind mingea de pământ ca să sară peste adversar, apoi driblezi alt jucător aruncînd mingea de pe un picior pe altul, apoi driblezi alt jucător cu piciorul drept adus prin spatele piciorului stîng pînă ajunge lateral în stînga piciorului stîng şi lovind apoi mingea cu vîrful sau cu călcîiul piciorului drept, apoi driblezi alt jucător sărind în aer şi manevrînd balonul aflat la sol sau în aer prin jonglări sau prin mişcări diverse dar fără să atingi pămîntul cu picioarele. Apoi driblezi alt jucător lovind mingea de el sau de alţi jucători ca să ricoşeze din ei şi să ajungă iar la tine sau unde vrei, apoi ridici mingea cu braziliana şi dai gol din şut din foarfecă la vinclu cu bară-gol, lovind din foarfecă mingea ridicată în aer cu braziliana. Apoi, în acest sprint la fel mai driblezi următorii jucători cu alte asemenea combinaţii de trucuri, scamatorii, giumbuşlucuri, metode, tehnici, invenţii isteţe de manevrare a mingii, de dribling, şut, pase imposibile, dificile, geniale pe care le-aţi văzut că le fac copiii şi fotbaliştii geniali cu mingea în clipurile mele. Deseori în fotbal poţi dribla sau înscrie gol doar cu aceste metode geniale, inventive de manevrare a mingii ale copiilor din clipurile mele.
De exemplu doar cu driblingul un singur jucător poate da toate golurile şi învinge singur toate echipele, câştigînd cupele şi Cupa Mondială singur cum au făcut Maradona şi Ronaldo şi Pele la Campionatul Mondial sau în campionatul italian, brazilian, englez, spaniol.
Păi toate astea şi multe altele asemenea, isteţe le-aţi văzut la copiii mei din aceste clipuri din acest text, eu vă învăţ să le combinaţi şi să le faceţi pe toate în aceeaşi unică serie de driblinguri, când driblezi 10 jucători consecutiv, în un singur sprint, în acelaşi meci.
Acum vedeţi că fotbaliştii actuali în cupe şi campionate ratează des pasele, şuturile la poartă, driblingurile şi cam toate manevrele cu mingea, de aia dau doar pase că nu ştiu şi nu pot face altceva. Dar a da numai pase continuu te aduce la saturaţie, plictiseală, dezgust, e ca şi cum ai mânca doar orez toată viaţa, că după un timp ajungi dezgustat de excesul de orez sau de pase.
Ca să reuşeşti tot ce cer eu în fotbal trebuie să faci exerciţiile mele.
Dacă tu nu exersezi jonglarea la punct fix la perete a mingii şi nu poţi nimeri acel punct de pe perete cu mingea de la un metru sau doi distanţă, cum nimereşti vinclul, colţurile porţii cu şut de la douăzeci de metri, să dai gol? Nu nimereşti şi de aia trebuie să înveţi să nimereşti precis orice punct jonglînd cu mingea la punct fix. Exerciţiul meu cu jocul de picioare cu mişcări scurte şi rapide efectuat în un cerc de un metru, efectuat cu sau fără minge e pentru a învăţa jocul de picioare rapid necesar în dribling. Ronaldo şi Bruce Lee fac 10 mişcări de picioare pe secundă în dribling sau karate, cu ritm rapid, sunt rapizi, driblingul trebuie să fie rapid, scurt ca să nu te poată opri adversarul.
Dar Fifa şi Frf nu pot înţelege asta, aşa că exersaţi voi cei isteţi astea. Braziliana e tehnica de a prinde mingea între picioare, sau între un călcîi şi laba celuilalt picior aruncând mingea prin spate sau pe unde vrei, peste cap în faţă sau peste adversar sau unde vrei, ca să driblezi sau să şutezi.


Iata ultima parte a textului meu „Fotbalistul”, de la poezie.ro si de pe blogul meu.
Ma bucur ca asa cum am ordonat recent in textele mele, vreti sa faceti la Psg cu elevii mei Lionel Messi, Neymar, Mbape si altii echipa cu primii 11 cei mai buni jucatori de pe glob.
Iata cum trebuie jucat aici, cum ii antrenez eu pe jucatori, sunt al 12 -lea jucator la Psg, antrenorul si capitanul secret al echipei Psg.
https://youtu.be/I1EtBX-MSxQ
https://youtu.be/7dHVTdEf3IM
https://youtu.be/pvFiep6BOT4
https://youtu.be/WoeQ1RiQzdo
https://youtu.be/9vmrbuEZbBs
https://youtu.be/YcQHuHZydxc



Iata o metoda de dribling ideala: cand dribleaza, fotbalistul trebuie sa treaca alergand in viteza maxima printre adversari, dribland zeci de adversari, jongland continuu mingea in aer, fara a o lasa sa cada pe pamant niciodata.
Daca face asa, adaugand si celelalte trucuri de joc, control al mingii ce vi le-am aratat in acest text iata cum va dribla el, cum driblez eu uneori, istet sau comic:
https://youtu.be/2ogtWxGKzHQ
https://youtu.be/DQ3jAuEDVT0
https://youtu.be/2KlZQfFyR5w
Iata ce le fac arbitrilor, dar si jucatorilor, cum ii fac sa cada, ce fotbal joc eu:
https://youtu.be/Vh55WHCUguY
https://youtu.be/5DrwjmlHUoM
https://youtu.be/f6Xm8dN3U-Y
https://youtu.be/8eHdHvUV21k
https://youtu.be/ftzSalnjQHc
https://youtu.be/Qzyhgf1N7qc
https://youtu.be/hFEB8qwSkRo
https://youtu.be/hFEB8qwSkRo
https://youtube.com/c/OiFutAngola
https://youtu.be/4R6S2L6K3HU
https://youtu.be/ivcz1oIvIjA
https://youtu.be/6kqbrerW3_k
https://youtu.be/bhyvVSskGF4
https://youtu.be/_z3FB-RyLH4
https://youtu.be/gN-C3g2JhBE
https://youtu.be/YrmC5l-0RJM
https://youtu.be/il6zJ1SkpnE
Adaug acum noi exercitii de antrenament, mai avansate.
Fotbalistul jongleaza mingile legat la ochi, jongland cu minim zece mingi de tenis de camp simultan, fara a prinde mingea in palma, intre degete, dar loveste mingea cu orice parte a corpului, chiar si cu palma.
Spuneam ca exercitiul de jonglarea cu efecte a mingii, legat la ochi sau cu ochii inchisi este cel mai important lucru si antrenament pentru fotbalist.
In jonglare, fotbalistul creeaza efecte, rotatii cat mai diferite ale mingii, mai ales ale mingii de tenis de camp.
Adica el face mingea sa se roteasca in toate sensurile, directiile, felurile posibile, cu rotatii care au viteza de rotatie, turatia diferita, de la cea mai lenta rotatie pina la cea mai rapida rotatie a mingii.
Fotbalistul studiaza si foloseste cu precizie, indemanare elasticitatea mingii, alegerea precisa a punctului in care loveste mingea oriunde intre centrul si marginea mingii, efectele mingii, centrul de greutate al mingii, echilibrul mingii si relatia dintre ele prin diferite exercitii si metode.
Fotbalistul trebuie sa fie un bun gimnast, acrobat, sa poata face salturi in aer cu rotatii multiple peste cap si cu rotatii in jurul axei corpului, numite insurubari, adica se roteste in toate felurile de cat mai multe ori in un salt cat mai inalt sau in salturi succesive, ca la gimnasti, acrobati. Acum iata alt exercitiu de antrenament pentru astfel de salturi.
La acest exercitiu putem exersa cu sau fara trampolina lovirea mingii din salturi efectuate normal, fara trampolina, pe sol sau pe trampolina elastica.
Prindem mingea cu o coarda elastica si o atarnam de coarda in aer la o inaltime undeva intre un metru si cativa metri, cat mai sus, cat puteti sari de sus ca sa atingeti mingea.
Dar uneori, mai rar puteti lasa si mai jos mingea pentru alte tipuri de lovituri.
Apoi loviti mingea facand salt cat mai inalt cu rotatii numeroase in aer sau cu lovituri cat mai rapide, cat mai numeroase din foarfeca, inclusiv cand mingea incepe sa zboare cat mai rapid in aer in toate directiile sub lovituri.
Astfel invatati sa driblati cu jonglarea mingii in aer adversarii si sa faceti salturi si sa puteti prinde, suta, pasa, manevra, controla mingile inalte sau rapide care vin in zbor frecvent in meciul de fotbal.
Pentru salturile astea fotbalistul poate folosi si trampolina, dar trebuie sa stie sa faca flexia pe spate, atingand spatele genunchilor cu capul si toate tipurile de salturi, flexii, rotatii din acrobatia de circ si din sportul de gimnastica al Nadiei Comanici.
Va spun sigur ca daca invatati sa faceti toate aceste exercitii veti fi mult mai buni decat Maradona, Pele, Ronaldo, Messi la fotbal si veti putea face multe lucruri pe care ei nu stiu si nu le pot face cu mingea, despre care ei nici nu credeau ca se pot face si pe care uneori le vedeti in clipurile mele cu sport si fotbal, ca le fac si copiii, inclusiv pe canalul de youtube skiller.
Ne vedem la meciurile urmatoare ale Psg, voi inscrie numeroase goluri la ei, ca jucator invizibil, miraculos, al 12 -lea jucator.
La hambal este mai bine sa schimbati regulamentul, mingea nu se prinde in mana ci se loveste ca la fotbal, dar cu mana si hambalistul poate face avand mingea la el cati pasi vrea, nu doar trei pasi.
Astfel hambalul devine spectaculos si interesant si comic ca fotbalul.
Repet, cel mai mare secret al fotbalului este jonglarea mingii cu efecte diverse, cat mai diferite, cat mai inventive, cand fotbalistul e legat la ochi sau e cu ochii inchisi, adica nu vede mingea deloc, niciodata, ca un orb.
Am vazut pe youtube si mari campioni ai fotbalului international jongland mingea legati la ochi, cum putea face si Maradona, care jongla mingea pe calcai, in spate, fara sa o vada, fara sa intoarca capul.
Doar cu acest exercitiu puteti invata si face orice in fotbal si orice ati fi invatat cu celelalte exercitii, antrenamente ale omenirii si multe altele, mult mai multe si mai dificile, de campioni mondiali.
Deasemeni, forta, viteza, reflexele, elasticitatea capatate prin exercitii sportive si alergarile, ciclismul, halterele, atletismul, sprintul cat mai rapid, karatele si sporturile de echilibru va ajuta sa fiti fotbalisti campioni, ideali.
Fotbalistul trebuie sa suteze mingea cu minim 300 km la ora, asta se obtine prin antrenamente de haltere si karate.
Pentru portar puneti doua tunuri de mingi la punctul de la 11 metri sa suteze la poarta simultan si succesiv, pe rand mingile, sutand mereu in alt punct, de cateva ori pe secunda, sau o faya pe sevunda pentru portari incepatori
Portarul trebuie sa prinda toate mingile sutate de masini, cat mai multe mingi, deci sare continuu in toate directiile dupa mingi.
Aveti trampolina, tunuri de mingi, minge suspendata pe sfoara si minge de tenis de camp la Psg?
Aduceti cite 11 bucati din fiecare la antrenamente
, cate una pentru fiecare jucator si doua tunuri de mingi pentru portar, care va face si antrenamentele, exercitiile pe care le fac ceilalti jucatori, inclusiv prinderea sau jonglarea mingii cu efecte, legat la ochi.
Sunt noul antrenor al Psg, incepem antrenamentele.

Iata
https://youtu.be/9BRxdzFk6IQ
https://youtu.be/nBLEd1jTnhk
https://youtu.be/lMGN8nfzCWM
https://youtu.be/Hf9JNS-X3cc
https://youtu.be/4K9sKqjr8xs
https://youtu.be/Tdn9r5X25XA
https://youtu.be/vry6Exed410
Ca sa intelegeti ce inseamna fotbal istet, va reamintesc ca toate golurile din toate clipurile din acest text si din textele mele sunt create de mine, de la distanta, cu puterile mele miraculoase si sunt istete, inventive, comice, ideale si create cu metode ideale, de campion.
https://youtu.be/eQpsqG-RhM4

https://youtu.be/NRarTlv6sXQ
https://youtu.be/gKcZjKV0rN0
https://youtu.be/QPTtPaJiRjM
https://youtube.com/playlist?list=RDQMziu9n5kT_8U&playnext=1
https://youtu.be/T2_rwkcW5Zw
https://youtu.be/StRVqK7xgw4
https://youtu.be/0wGjTXS75QI
https://youtu.be/wswhfsTyAhE
https://youtu.be/F5F8s0ZeBno
https://youtu.be/EdoA99jg0Tg
https://youtu.be/0PTNHMHcrU4
https://youtu.be/nmnMKNw6McQ
https://youtu.be/KHWejIE17jM
https://youtu.be/jlCiq04SZaw
Acum iata cum intru eu pe teren, jucator la Psg.
Aduceti intai pe Mo Salah
, de la Liverpool la Psg, e cel mai bun atacant de pe glob. Veniti cu Psg la Herculane, eu fac unele din trucurile astea de fotbal serioase din clipurile de adineauri si altele comice, iar Leo Messi va fi vedeta, el si ei vom face farsele noastre.
Daca ghiciti cum si cine i-a facut farsele, cine le-a dat golurile adversarilor psg, eu intru jucator titular la Psg, si accept si oferta de 180 milioane de euro cu care ma ia Psg ca jucator, trebuie doar sa arunce banii astia in contul meu, nu e greu.
Ca eu dau si golurile, eu antrenez si echipa, eu castig cupele la Psg, eu fac multe la Psg, merit banii astia.
Ca sa intelegeti cum organizam meciurile in Herculane si cum facem farsele, iata cateva momente comice si goluri facute de mine cu Lionel Messi:
https://youtu.be/0ajfPYcxPUk
https://youtu.be/Nd6Bp84nx4I
https://youtu.be/azO80OYpbeI
https://youtu.be/A7iaSgD91y8
https://youtu.be/0VCkaW-uxDs
https://youtu.be/QE7MAyHTNSY
https://youtu.be/Szc1xzwrWKg
Ordon sa amenajati stadionul si sala de sport din Herculane pentru sosirea Psg si sa aduceti aici echipe capabile sa inteleaga, sa incaseze si sa indure farsele si golurile mele cu Psg.
https://youtu.be/8Wtxez6E548
Sporturi de echilibru se exerseaza pentru a invata echilibrul, care e necesar pentru controlul echilibrului mingii, pentru echilibrul corpului si miscarii, lucruri importante in viata si in sport.
Sporturi de echilibru sunt schi, patinaj artistic, dans, mersul pe sârmă, snowboard, role, skateboard si altele, in care inveti sa ai echilibru ca sa nu cazi.
Fotbalistul face complet flexia in fata atingand genunchii cu fruntea, face sfoara si spagatul, adica intinde complet, simultan, perpendicular pe axa corpului si in sens opus picioarele spre lateral sau un picior spre in fata si un picior spre in spate.
Aceste exercitii sunt pentru a putea face salturi si pentru a putea intinde piciorul departe, ca sa ajungi mingile departate si pentru viteza.
Sportivul antreneaza egal toate grupele de muschi, inclusiv muschii gatului, muschii laterali si din spate ai mainilor si picioarelor, cu exercitii potrivite alese pentru fiecare grupa de muschi.
Fiecare exercitiu se face fara sa fortam, cu haltere, gantere, saculeti de nisip legati de corp cat mai grei.
Exercitii precum alergare, rotatii ale tuuror partilor corpului, flotari, genoflexiuni, flexii repetate continuu si altele asemenea sunt ideale pentru sportivi.
Fotbalistul devine desavarsit cand poate face orice cu mingea, sa o miste oricum vrea, ca pe un mar pe care il prinde in palma strans si il misca oricum in aer, pe orice traiectorii, linii, miscari.
Pentru asta trebuie sa poata crea, modifica traiectoria mingii, lucru care se invata cu exercitiul de jonglare cu efecte a mingii.
Deseori ma amuz creand direct in clipuri, cand le vizionez, cu puterile mele miraculoase secvente de fotbal comice sau imposibile, printre ele fiind si majoritatea recordurilor mondiale din fotbal, pe care le vedeti in clipurile de aici, cu Messi, Pele si altii:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100010973384985
De exeemplu ca antrenor la Psg, am creat golurile lui Psg in meciurile astea din ultimii ani, in care Psg dadea pina la sapte goluri pe meci, cu Lille, Clermont, Metz, Montpellier, Monaco si altele.
Am creat miraculos recent golul lui Mbape, in secunda opt, cel mai rapid gol din istorie.
Deci vedeti ca sunt bun antrenor la Psg, si castig meciurile lor la scor mare.
Acum, ca sa radem, am dat doua bare in aceeasi faza de gol ratat, in meciul lui Psg cu Monaco, un soi de record comic, ca nu ma pot abtine de la farse.
Deci sunt cum spuneam al 12 lea jucator invizibil la Psg, eu dau golurile lor si ale lui Lionel Messi, am facut si multe recorduri de fotbal care au intrat in Guiness Book.
Stimati suporteri, cum credeti ca voi juca urmatoarele meciuri ale lui Psg, cu farse, comic, cu autogoluri, cu suturi numai in bara, sau voi dribla tot si voi da sapte goluri pe meci, sau voi stabili noi recorduri de fotbal sau voi face secvente imposibile de fotbal, pe care nici un fotbalist de pe glob nu le poate face?
Nu ati ghicit, le voi face pe toate astea deodata.
Asa veti afla mai clar ca eu, Edison sunt antrenorul secret al lui Psg.
Bravo Psg, bravo Edison.

Baietii de la Psg au refuzat sa mai dea goluri in ultimul meci cu Monaco, scor 1 la 1.
De ce?
Vor neaparat sa joace cu mine, sa intru antrenor si jucator la Psg.
Mogulul, patronul Psg este putin depasit de situatie, sa imi dea mie 180 milioane de euro, jucatorului Edison de care nimeni nu a auzit, desi a castigat 30 de Cupe Mondiale la fotbal, inclusiv cu Argentina, Brazilia si Germania, chiar si cu si contra rivalului Maradona.
Discutia mea cu mogulul a fost scurts si clara:
-Ai vrut sa il iei la Psg pe Cristiano Ronaldo, ca sa faci echipa cu cei mai buni 11 jucatori de pe glob.
Dar Ronaldo, din sfatul si ordinul meu a refuzat oferta ta, si se preface acum ca nu mai stie, nu mai poate juca fotbal la Manchester.
Deci cand ii voi spune eu, va intra la Psg, numai daca ma bagi si pe mine jucator la Psg, titular, jucator, capitan de echipa si antrenor principal.
Eu acum sunt antrenor secret la Nationala de fotbal a Romaniei dar si la Psg, si la alte nationale si campioane continentale si mondiale.
Pe Ronaldo, fiind aparent terminat ca fotbalist, poti sa il iei cu un milion de euro de la Manchester, in loc de o suta de milioane euro, cat face de obicei transferul lui.
Ai bafta mare.
Pe mine ma iei jucator la Psg, cu doua sute de milioane de euro, ca nu te-ai repezit suficient de repede sa ma iei cu 180 milioane, cum am spus eu zilele trecute.
Nu te pricepi la afaceri.
Acum, totusi faci o afacere buna, ca iei cu doar doua sute de milioane de euro pe cei mai buni doi jucatori de pe glob, Edison si Ronaldo.
Ronaldo a renuntat la cecul lui de o suta de milioane, imi da mie banii astia, ca eu l-am facut cel mai bun fotbalist de pe glob, i-am dat majoritatea golurilor si asa a castigat toti banii lui.
Dar pentru ca esti baiat bun, renunt la cei 200 milioane de euro, voi primi un salariu lunar de zece mii de euro de la Psg, adica imi dai o suta douazeci de mii de euro anual, ca antrenor si jucator capitan al Psg.
Iata cum, domnule mogul, pentru ca nu esti istet, nu actionezi rapid, era cat pe ce sa pierzi cei mai buni doi jucatori de pe glob si doua sute de milioane de euro.
Dar in afara de asta, trebuie sa mai faci transferul altor jucatori la Psg, sa aduci aici cei mai buni 11 fotbalisti de pe glob, cym am ordonat eu recent in textele mele.
Dumneata ce astepti, ca jucatorii tai sa faca scor egal in toate meciurile viitoare ale Psh, adica sa faca greva iar, ca in ultimul meci cu Monaco, ca sa ne iei pe mine si Ronaldo titulari la Psg?
Chiar credeai ca un campion ca Ronaldo, care alearga cu 40 km pe ora si sare la 4 metri inaltime, cel mai rapid si puternic jucator de pe glob a devenit brusc handicapat si nu mai poate alerga la Manchester?
-Nu a auzit nimeni de tine, Edison, dar daca dovediti ca sunteti cei mai buni jucatori de pe glob, tu si Ronaldo, va iau la Psg.
Atunci eu am organizat un meci amical cu Psg si Manchester, eu si Ronaldo am dat cate zece goluri, iar eu l-am facut de ras pe Ronaldo cu mingea, am fost cei mai buni de pe teren, mult mai buni ca Lionel Messi.
Iar suporterii nostri au protestat si ei, au inscenat spargerea aia recenta de la Ronaldo, cand au intrat in vila lui hoteste, motiv pentru care Ronaldo le-a dat autograf si cateva goluri la o miuta.
Deci toata lumea vrea ca eu si Ronaldo sa intram la Psg, numai tu nu sari iute sa ma iei domnule mogul, patron al Psg.
Ronaldo a spus clar, vine la Psg doar daca ma iei si pe mine jucator, ca el joaca doar cu campioni mondiali ca mine si ca Messi, ca sa nu isi strice imaginea.
Eu insa valorez ca fotbalist un trilion de euro, deci scapi ieftin, mogulule
Ordon conducatorilor Romaniei, tarilor, planetei sa faceti o selectie la Nationalele de fotbal, la echipele de fotbal ale planetei sa aduceti la ele cei mai buni jucatori de pe glob, care pot fi si cei din clipurile mele din acest text si din pagina mea de facebook, puteti sa ii bagati si pei direct la Nationake si in finale de cupe mondiale si continentale, ca sunt mult mai buni decat actualii jucatori campioni mondiali de fotbal.
Adica sa aduceti jucatori care pot face toate trucurile cu mingea, tehnicile de fotbal, miscarile cu mingea, driblingurile imposibile, jocurile imposibile, scamatoriile imposibile cu mingea pe care vedeti ca le fac fotbalistii si copii in aceste clipuri si in clipurile de pe canalul de youtube skiller sau de pe canalul Oi fut Angola si altele.
Adica ordon sa aduceti la echipe pe cei mai buni jucatori de fotbal, care evident stiu si pot face cu mingea in clipuri si pe terenuri de fotbal mult mai multe decat Pele, Ronaldo, Maradona, Messi.
In primul rand ordon sa ii aduceti la Psg si la Nationala Romaniei si la echipele romanesti de fotbal, care astfel vor castiga mereu toate cupele mondiale si continentale de fotbal.
Ca sa intelegeti mai bine ce cer, priviti filmul despre fotbal cu Pele, Silvester Stallone si nazistii.
Asa veti vedea ca iubim fotbalul, jucam pentru el, nu pentru bani si veti intelege de ce am renuntat la cei doua sute de milioane de dolari, banii pentru transferul meu la Psg.
Joc aproape fara bani la Psg, ca sa dau goluri, numai un campion de fotbal adevarat intelege ce inseamna asta, setea de goluri.
La Psg, si la Nationala Romaniei, ordon ca dupa fiecare meci sa faceti si o miuta cu cei mai buni 11 jucatori care au fost spectatori la acel meci si sa invatati, exersati, faceti toate lucrurile, exercitiile, antrenamentele de fotbal si sportive pe care le-am aratat eu in acest text.
Toate sporturile cu mingea sunt sporturi de echilibru, ca inveti sa controlezi echilibrul mingii ca sa te poti juca cu ea.
Iar exercitiul meu cu mingea atarnata de sfoara la inaltime este printre exercitiile principale, cele mai importante ale mele, alaturi de exercitiul de jonglare a mingii.
Astept sa vad ce va face acum mogulul, patronul Psg.

Iata ultima parte a textului meu „Fotbalistul” de la poezie.ro.
Iata filmul cu Pele, Escape to victory:
https://youtu.be/LCGxE6maK_o
Echipa mea, Psg a castigat cu trei la zero meciul cu Toulouse, eu am dat trei goluri, vreo doua bare, una din ele la golul cel comic.
Iata un alt exercitiu de antrenament pentru campioni de fotbal:
Avem o sfera de otel goala in interior, cu diametrul sferei goale interioare intre trei si douazeci de metri.
Fotbalistul face continuu salturi cu rostogoliri in aer cat mai numeroase la fiecare salt.
El loveste repetat mingea la fiecare salt, astfel ca mingea sa ricoseze repetat din pereti, iar dupa fiecare ricoseu al mingii, fotbalistul o loveste iar, repetat.
Adica fotbalistul loveste mereu cu si fara foarfeca mingea in aer, din salt, astfel ca mingea sa nu cada jos, ci sa zboare continuu, ricosand continuu din pereti.
Ordon sa fie interzis masajul in fotbal si pe glob,e un obicei de curvie.
Ordon ca toate echipele de fotbal de pe glob sa invete si sa exerseze in fotbal, meciuri, antrenamente toate invataturile,exercitiile mele din acest text al meu si toate metodele de joc al mingii, dribling simplu sau dificil, trucurile cu mingea, de manevrarea mingii si din jocul cu mingea istete, imposibile, inventive, deosebite sau obisnuite din clipurile din acest text si din pagina mea de facebook.
Ordon ca dupa fiecare meci de fotbal de pe glob, ambele echipe sa joace cate un meci amical cu doua echipe formate din 22 de spectatori, care suntcei mai buni fotbalisti din tribuna.
Spectatorii care joaca mai bine decat fotbalistii in aceste meciuri vor intra ca jucatori titulari in echipele acestea de fotbal sau altele la fel de bune pe care le aleg ei.

Iata alt exercitiu cu mingea, care impreuna cu exercitul meu din camera sferica de otel sunt intre primele cele mai bune exercitii de antrenament ale mele, ca si exercitiul de jonglare cu efecte a mingii.
Tinand mingea in echilibru pe varful degetului intins al piciorului sau al mainii, sau pe cap, pe umeri, pe genunchi, pe corp alergam cu viteza maxima sau miscam mingea sau punctul pe care sta mingea cu viteza maxima in toate directiile, felurile.
Nu lasam mingea sa cada jos niciodata.
Apoi, in alta varianta a acestui exercitiu plimbam mingea continuu pe corp cu viteza maxima, si nu o lasam sa cada jos niciodata.
Acest exercitiu este pentru a invata manevrarea mingii, controlul si preluarea mingii in fotbal.
Efectele mingii modifica traiectoria mingii, dand traiectorie curba, precisa si astfel ajuta sa miscati, manevrati mingea cum vreti, ca pe un mar pe care il tii in palma.
Mingea de tenis de camp se fabrica fara păr, sa aiba aderenta sau o comandati fara păr la fabrica.
Exercitiile, invataturile mele din acest text sunt valabile pentru toate sporturile, mai ales sporturile cu minge.
Apoi vom inlocui in jonglari, exercitii mingea de tenis de camp cu o minge ovala de rugby, mica cat mingea de tenis de camp, din cauciuc natural, fara adausuri de alte materiale.
Astfel, jonglam cu mingea de rugby, care fiind ovala, e mai greu de jonglat, iar dificultatea asta sporeste mult indemanarea fotbalistului.
Cu cat mingea e mai mica, cu atat se cere mai multa precizie, indemanare, desavarsire, pricepere in jonglarea ei, pentru ca mingea mai mica e mai greu de jonglat.
Mike Dean e cel mai comic arbitru de fotbal.
Bocancii ideali de fotbal, incaltamintea ideala pentru toate sporturile este o pereche de ciorapi de cauciuc, din cauciuc natural cat mai subtire, fara crampoane, sireturi.
Talpa nu este ingrosata, grosimea cauciucului este de unu sau doi milimetri, inclusiv la talpa si oriunde, incaltamintea imbraca piciorul pina la un cm deasupra oaselor bombate, laterale ale gleznei, adica are vreo 15 cm inaltime pentru un om de 1,70 m inaltime.
Talpa inflexibila sau ingrosata nu e buna, deoarece e prea grea si impiedica indoirea labei piciorului, foarte importanta in manevrarea mingii, alergare, miscare ideala.
Incaltamintea grea reduce viteza de alergare si oboseste, epuizeaza sportivul repede.
Cauciucul are aderenta, astfel, cu bocanci de cauciuc, minge de cauciuc, poti datorita aderentei sa dai efecte mingii, sa ai aderenta pe sol fara sa aluneci, poti sa agati si sa manevrezi mingea, sa indoi liber, iute, usor laba piciorului.
Ordon ca fiecare jucator de fotbal de pe glob sa faca cat mai multe driblinguri, minim patru driblinguri inainte de a pasa mingea.
Iata alt exercitiu.
Fotbalistul jongleaza cu efecte continuu mingea, facand continuu salturi cu rostogoliri cat mai numeroase in aer, chiar in timp ce jongleaza mingea, acest exercitiu fiind o metoda de dribling ideala.
Daca gasesc o editura buna, care imi aproba toate conditiile de lucru si publicare a cartii voi scrie continuarea romanelor mele cu Winettou si Old Shatterhand, eu sunt asa cum spuneam autorul care a creat, regizat, scris cu puterile sale miraculoase cartile lui Karl May, Jules Verne si episoadele filmului „Razboiul stelelor”, cele cu Harrison Ford.
In clipurile mele din acest articol si din pagina meade facebook vedeti ca am inventat noi metode de dribling istete, inventive, surprinzatoare, rapide, de neoprit cu care, prin miracolele mele de basm, puterile mele miraculoase iata ce goluri am dat si ce cupe continentale am castigat, am castigat vreo cincizeci de cupe continentale si intercontinentale de fotbal, pe care le vedeti in clipurile urmatoare:


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!