agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 744 .



metamorfoza
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [grower_ed ]

2008-04-28  |     | 



e metamorfoza?
sau e doar iluzia unei schimbari?
sunt o alta persoana decat cea de la statusul initial?
mi-am pierdut din entuziasm pe parcurs. m-au indobitocit anii petrecuti printre niste persoane sterse si fara preocupari spirituale.
m-am simtit un intrus vreme de 4 ani... si totusi am continuat in speranta de mai bine... m-am sacrificat in speranta unei sanse de a-mi incepe viata dar in schimb m-am trezit de ignoranta. de ce nu am cunoscut persoane care sa imi fi satisfacut setea de o conversatie inteligenta, o conversatie care sa nu includa cuvinte precum: manele, betie, fratele meu...? asa ca am preferat sa nu vorbesc si m-am izolat. am avut posibilitatea sa nu fiu nevoit sa vorbesc asa ca nu am facut-o. treceau zilele si in afara de "salut" nu cred ca am scos o vorba cu nimeni. eram doar eu si "masina de debitat".
:) ce interesant suna acuma dupa aproape 2 ani de cand nu mai lucrez la acel atelier de tamplarie, masina de debitat PVC.

un absolvent de limbi straine, de colegiu national, care viseaza numai istorie si vrea doar ceea ce i se pare ca i se cuvine, facultate, sansa de a acumula cunostinte. ce se intampla cu el? da admitere la istorie-engleza dar nu intra la buget si parintii nu isi sacrifica "mostenirea" ca sa il tina pe eroul nostru, :) la facultate la taxa un an de zile. oare nu l-au crezut in stare sa invete si sa treaca la buget? asta nu cred ca vom afla vreodata.
vine inapoi cu coada intre picioare. cateva luni desigur este afectat de faptul ca nu a intrat la faculta, dar dupa aceea revine cu planuri pt la anul.
dar intre timp tatal mereu treaz face presiuni sa il puna la lucru, ca prea sta degeaba si nu face nimic. "hai cu mine la atelier si te faci tamplar" puteti sa ghiciti cea mai mare temere a "eroului"? sa ajunga precum tatal multiubit, un om foarte dificil si greu de inteles din perspectiva lui, un tamplar universal.
tergiverseaza el lucrurile dar intr-un tarziu isi cauta de lucru ceva cu carte de munca, totusi sa fie ceva legal, ce naiba! dar vai! e o lume cruda si nu nimereste bine, sau nu se preteaza el suficient.
ajunge la oficiul pentru somaj, vrea sa devina somer. se simte ca un nimic cand isi da seama ce start are in viata asta.

cam atat pentru azi trebuie sa pastrez si pentru alta data
bye bye









.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!