agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2399 .



cuvânt pentru suflet
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Arada ]

2008-10-19  |     | 





MOTTO: ” Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar eu nu voi fi stăpânit de ceva.”
( 1 Corinteni, 6, 12 )
Dacă nu te iubești pe tine însuți sau nu poți să te iubești, nu vei putea iubi pe altcineva. Ai un motiv serios să te hotărăști să înveți să iubești: IUBIREA VINDECÃ.
(Ramona Pencea)

,,Speciile care vor supravietui nu sunt nici cele mai puternice, nici cele mai inteligente, ci acelea care vor fi stiut să se adapteze la mediul lor.’’
( Charles Darwin )

Dragă Cititorule, cine te face să te simți fericit? Parcă te văd încordându-te sub această întrebare și trecându-ți prin imaginație persoanele dragi ție...dar, mai mult ca sigur, imaginea ta nu face parte din film...Dacă te-ai văzut pe tine însuți răspunzător de fericirea ta, te felicit din toată inima! Dacă nu faci parte dintre persoanele care îți luminează viața, depinde propria ta fericire de ceilalți, de atitudinile, emoțiile și comportamentele lor, de prezența lor, ceea ce va duce la anxietate, depresie, furie,etc.
Fericirea ta depinde doar de tine! Stările de fericire trăite cu alte persoane nu au fost determinate direct de acestea. Tu ai creat sentimente pozitive prin gândurile pozitive, tu ai evaluat situațiile și persoanele într-un mod pozitiv ceea ce a avut ca efect direct emoțiile pozitive, sentimente pozitive.
Tot așa te faci să te simți nefericit, nu alții te enervează, nu alții te fac să te simți vinovat sau fără valoare!
Va veni un alt an, o altă zi, întoarce-te spre sufletul tău cu respect, bunătate, apreciere și luminează-ți viața de care doar tu ești răspunzător! Copii vor învăța, astfel, de la tine ce înseamnă să fii responsabil de modul în care te simți, modul în care vorbești despre tine, modul în care te accepți când greșești, știind că o faptă rea sau o greșeală, nu îți dau valoarea ca om. Copilul și alte persoane vor vedea în tine un om echilibrat, un om care în momente foarte dificile, chiar de e supărat sau trist, știe că are resurse să trăiască, viața merită trăită și de el depinde să-și facă viața” rai sau iad”.
Nu depinde fericirea altora de noi! Dacă cei dragi aleg să fie supărați, să se simtă nefericiți, nu le urmați exemplul și nu vă lăsați șantajați emoțional de ei! Eu nu pot trăi viața copilului meu și nici el nu poate trăi în locul meu, așa că fiecare răspundem în fața noastră de sentimentele și comportamentele proprii! Nu luăm locul nimănui sub soare sau în inima cuiva, avem un destin unic, iar dacă alții ne cer să trăim cum vor ei, va trebui să fim conștienți că facem o eroare ce ne costă demnitatea, fericirea dacă le cedăm și le facem pe plac.
Nu de puține ori întâlnesc femei frumoase cu ochii plini de lacrimi, suferind din iubire; îmi amintesc de mine, de lacrimile mele, de suferința mea de atunci...și sunt fericită și, cred, binecuvântată că am posibilitatea să le dau o dovadă, un exemplu de viață, astfel nu mă sfiesc să le arat slăbiciunile mele, dar și forța inepuizabilă, care există în mine și în fiecare om! Nu înlăturăm orice emoție negativă, am spus-o și o repet, avem toți supărări, dezamăgiri, îngrijorări, dar când acestea se intensifică devenind furii, depresii, anxietate, vinovăție, etc., ne folosim resursele pentru a disputa gândurile ce le-au provocat! Nu uitați că e dreptul vostru să refuzați categoric ceea ce nu este bun pentru voi, să refuzați să stați într-un mediu în care se abuzează de persoana voastră și atunci, supărate fiind, nu uitați că valoarea voastră nu depinde de alții și aveți dreptul să vă susțineți pe un ton ferm și calm opinia, judecățile.
Acum, fă un exercițiu de imaginație: iartă-te pentru tot ce ai făcut greșit sau n-ai făcut, ocupă-te de tine cu respectul pe care-l simți pentru cea mai dragă persoană sau pentru cel mai bun prieten! Imaginează-ți zece lucruri plăcute și obsearvă cum te simți. Ia-ți angajamentul față de tine însuți să te accepți necondiționat, să te susți când ți-e greu, să-ți respecți propriul corp alimentându-te corect și să faci sport, mărind șansele de a fi sănătos și, nu în ultimul rând, să ceri ce anume dorești, dar să accepți că nu există nici o garanție că vei primi ceea ce ceri, dar cu singuranță este mult mai bine să spui decât să aștepți ca ceilalți să ghicească ce vrei.
Scrie trei dorințe pe o foaie de caiet și pune-o într-un loc știut doar de tine. Dorința să fie clar enunțată și apreciază în cât timp s-ar putea materializa, de exemplu:” doresc să am bani pentru a cumpăra o casă/mașină/barcă peste trei...șase...opt luni”. Imaginează-ți că ai obținut acel lucru!
Fii tu un model de om echilibrat și fericit pentru copii tăi, pentru cei din jurul tău! Descoperă lumina din sufletul tău și vei fi ocrotit!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!