agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1805 .



Anul G - anul în care omenirea și-a pierdut copilăria
personale [ Gânduri ]
sub cupolă monstrul și-a mâncat creatorii

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [TEGO ]

2009-04-03  |     | 



Omenirea se află la momentul la care este nevoită să recunoască că legile guvernării sale impuse uneori prin forță și brutalitate, alteori prin manipulare sau constrângere, dar de cele mai multe ori prin logica principiilor care stau la baza acestora, deci, este nevoită să recunoscă ca legile liberalismului, ale economiei de piață și-au atins pragul insuficienței.
De ce azi? Pentru că azi cercul se închide, sistemul devenind victima propriilor scopuri- acelea de a progresa. Ori tocmai acest progres face ca azi națiunile să se manifeste unele pășind cu grijă la limita neînțelegerii autosuficienței atinse, altele în salturi pentru ca să poată atinge umărul națiunilor puternice.
Or, egalitatea, ce manifestă ea? - Nevoia de detașare. Dar azi cine iși mai permite să provace cicluri noi în mod artificial, provocări în care și-ar putea frânge propriile gâturi?

Ce e de făcut?
Azi omenirea se vede obligată să accepte Globalizarea ca o necesitate a existenței sale, pasul spre maturizarea proprie, singura șansă ca omenirea să nu se autodistrugă datorită manifestărilor independente ale națiunilor.

Ce ne propune Globalizarea?
Să acceptăm înfrângerea Liberalismului la nivelul națiunilor și să revenim la Socialism, compromis autoimpus pentru ca omenirea să nu mai intre vreodată în ciclul mort al existenței sale.

Care vor fi pașii?
1.Se vor defini Legile care vor guverna conviețuirea națiunilor și a omenirii în special în vederea atingerii unui scop comun:
2. Cucerirea Universului ca unic scop care poate genera speranța dezvoltării continue și care poate deschide cercul;singurul scop care poate da sens existenței unei specii care nu se poate manifesta fără de păcate.

Astfel, Pământul va deveni Biserica omenirii dincolo de care aceasta va pășii manifestându-se ca ființă matură dar plină de farmec uneori căutând să-L atingă pe Dumnezeu, alteori evadând în negura păcatelor.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!