agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1730 .



Comunismul de necesitate
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [TEGO ]

2009-04-16  |     | 



Ceea ce avem în sânge ne definește și ne face să ne manifestăm în consecință. Avem oroare la nivel declarativ de ceea ce înseamnă comunism,dar perpetuăm principiile pe care acesta se bazează.
Astăzi constatăm că societatea se manifestă cu indulgență față de măsurile comuniste acceptând cu docilitate împărțirea surselor bugetare către cei leneși, fără de voință, neîntreprinzători...făcând din protecția socială o intervenție care s-ar dori (culmea!) să sprijine mecanismul economiei de piață. Așa se face că astăzi, moment care ne pune față în față cu provocarea unei crize economice, statul se simte nevoit să intervină, dar acoperit de scuza scopului propus, apelează la mijloace de natură comunistă favorizând deturnarea banului public către cei ineficienți și/sau oportuniști.
Statul roman orbit de incompetența propriilor factori de decizie nu deosebește azi un proiect de utilitate generală de proiectul de utilitate direcționată către absorbția banului public de profitori. Azi politicienii s-au autoselectat,autopropus și autoimpus astfel încât în rândul acestora specialiștii și oamenii cu valori solide și cu conștiință nu mai există nici măcar la nivel teoretic fapt pentru care la un apel tovărășesc, indubitabil direcționat și gestionat de oportuniști toți strigă în cor "uraaaaaaaaaa", la fel ca acei copii care dupa o oră grea de matematică primesc vestea neașteptată de la profesor:- mergem afară la joacă!
Concret. Proiectul propus de actualul guvern în legătură cu "anveloparea" blocurilor nu este altceva decât un scenariu care va duce la deturnarea banului public de către clientela politică, sub acoperirea unei strategii în legătură cu implicarea statului în redresarea economică,luând de la toți și dând la unii, la cei care de 20 de ani s-au mulțumit a aștepta să li se dea, complăcându-se în ineficiența proprie.
De ce oare? Pentru că politicul de azi este genă a politicului bazat pe principiile socialiste, sistem care a nascut oroarea comunistă.Azi el se manifestă instinctiv așa cum gena înfiptă adânc în celulele sale se manifestă de un secol aproape:-manipulare, circ și lipsă de valoare.
PS: urmează un alt circ și inconștiență:- campanii electorale și risipirea banilor împrumutați pe salarii și pensii, faptă care va reprezenta crima actualei generații față de generația viitoare.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!