agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2612 .



oglinda
personale [ ]
articol

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dania Dorin ]

2006-10-15  |     | 



OGLINDA – o imagine fără suflet ! ?

Imaginea de sine contează foarte mult . Nu oglinda ! De multe ori ea îmbracă un chip de moment, de fapt, o stare de spirit ! Cu toți avem un ideal de frumusețe și cu toții vrem să arătăm bine . Uneori aceste dorințe ne sunt educate prin atitudinea părinților față de cum ni s-a spus că arătăm, cum ne-au format imaginea de sine pentru că …tot din copilărie, atenție! ni se trag frustrările și complexele de inferioritate . Dacă ești mereu nemulțumit, te vezi mereu urât și ești încrâncenat să schimbi de fiecare dată ceva, te privești în oglinda care te-nvață să te-ncrunți mereu și să te urăști singur . Dacă este așa, dacă nu te accepți așa cum ești nu faci decât să cultivi un gând bolnăvicios si asta te va obosi ! N-ar fi aiurea să fim perfecționiști, să schimbăm mereu ceva ? niciodată să nu-ți placă ochii, tenul sau … cum râzi ! ar fi ca și cum n-am mai ști la un moment dat cine suntem !
Educați-vă să vă simțiți mai frumoși decât sunteți, câștigați de două ori : veți trăi pozitiv și vă veți păstra sănătatea mintală . Păstrați-vă tonusul optimist și nu mai fiți obsedați de defecte . Dacă veți fi mulțumiți de voi în interior asta va modifica chipul și va convinge în jur că frumusețea voastră e unică … !
Dacă ești tot timpul taciturn, încrâncenat, răvășit, învins de viață acest lucru se imprimă imediat iar seninătatea de pe chip va dispare .
Este chiar foarte bine că suntem diferiți, ceea ce trebuie să învățăm despre singura cosmetizare permisă este igiena, îngrijirea părului, tenului, unghiilor ; o baie fierbinte cu plante îți poate aduce nu numai o stare de bine dar te fac să te simți bine în pielea ta ! Curățenia ,de fapt, înseamnă frumusețe !
Priviți-vă o dată pe zi în oglindă, nu prea des, poți face o obsesie pentru că tocmai ți-ai mai găsit un defect, iar să te tot plângi de acest lucru îți poate schimba încet încet comportamentul , devii banal și artificial ,știți asta!?
Avem mai multă nevoie de iubire decât să fim admirați . Sunt oameni mai puțini frumoși ( ca trăsături ) dar simpatici, carismatici și plini de viață care-s deosebiți prin astfel de calități și sunt frumuseți aride care pot trece neobservate și nu-ți spun nimic.
Nu mai dezvoltați teroarea oglinzii ! Suntem făcuți să fim priviți de alții, nu de noi înșine, tot ce trebuie să facem noi e să avem grijă să nu ne urâțim sufletul, să păstrăm drumul drept, să te simți bine cu tine și să eliminăm orice luptă cu sinele . Lăsați modelele de le T.V. și din reviste, toate sunt retușuri, pe podium urcă artificialul, se pune accent mai mult pe imagine și pe trup perfect, trăim într-o societate ce încurajează perfecțiunea fizică . Tot ce vedem este professional si numai pentru imagine – o imagine fără suflet !
Toate aparentele sunt efemere!Cei mai mulți dintre noi nu concurăm în nici o competiție, ce trebuie să urmărim e păstrarea unui singur atribut : armonia, naturalețea a ceea ce urmărim să vedem să vrem să fim și ce suntem de fapt ! (Toate aparențele sunt efemere ! )Gândiți-vă mai mult la ceea ce aveți de dăruit și la un interior frumos, degeaba mascăm defecte cu prețul înghesuirii în întuneric a complexelor și a suferințelor de tot felul ! Să te privești ore-ntregi în oglindă dezvoltă fobii, convingerea că ai unul sau mai multe defecte nu fac decât să te urmărească, transformându-te chiar din acceptabil în urât (există o boală numită dismorfofobie ! ) .
Cine spunea că frumusețea vine din interior avea dreptate important e să devii frumos după ce devii bun pentru cei din jurul tău în egală măsură cu iubirea pentru tine numai așa sănătatea și frumusețea vor fi nu numai o particularitate a fizicului tău ci și a spiritului !
Căutați să vă păstrați o frumusețea naturală ,nu una găunoasă și să vă împăcați cu sinele vostru devenindu-vă propriul vostru prieten și nu judecător …
Într-o zi frumusețea poate seca ca un râuleț dacă nu va avea drept izvor sufletul vostru!

Poveste in loc de final!
Știați că… demult, foarte demult, o bucată de sticlă își dorea “ să strălucească “ și să se oglindească pe sine!Așa că s-a cosmetizat ( să ne mintă ) si sa se minta pe sine având pe dos se pare un aliaj de argint !Astfel biata sticlă devine … oglindă !
De-aceea spun că oglinda minte, ea a fost prima care a vrut să pară mai mult decât este !Mai credeti in ea?

Psiholog Daniela Dorin

va urma...

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!