agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1468 .



Azi a fost mâine
personale [ ]
Trecutul viitorului sau viitorul trecutului

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mermaid ]

2006-11-23  |     | 



Dacă mâine este ieri deja, atunci trăim în trecut. Dacă ieri a fost în viitor, atunci trăim în viitor. Ziua de poimâine va fi alaltăieri, pentru ziua ce va veni peste trei zile. Când trăim în trecut și când în viitor, când în acest moment, când ieri, cînd mâine. Trăim în viitor pentru că ne facem planuri? Dar dacă nu ne-am face, ar însemna că nu am avea viitor? Trăim în trecut pentru că planurile noastre deja au devenit împliniri? Este atît de simplu? Sau este mai complicat decât am crede noi... Pentru ieri, azi este mâine; pentru mâine, ieri devine alaltăieri. Pentru ziua de astăzi nu contează ieri și mâine - e prea puțin important - te-ai gândi poate. Însă prezentul, să zicem, nu este altceva decât o punte îngustă între trecut și viitor –și dacă nu reușești să o treci, e foarte posibil să te pierzi în negura vremii.
Dacă vrei să îți afli viitorul, privește în oglinda destinului; îți vei vedea trecutul, însă pe trecut să știi că se bazează clipa ce va veni.
Acele ceasului se pot învîrti și invers. Chiar dacă nu mă crezi, uită-te în oglinda pe care o pui în fața unui ceas și vei vedea că timpul "merge" înapoi. De bună voie. Și așa s-ar ajunge ca alaltăieri să fie azi și mîine undeva în depărtatul viitor. Din ce în ce mai departe. Cînd, în mod normal, limbile ceasului ar trebui să apropie acest mîine; dar nu e decît o iluzie creată de faptul că ne dorim ca timpul să nu mai treacă atît de repede încît să nu mai știm dacă momentul în care trăim acum se întîmplă azi, mâine, s-a întâmplat ieri, în trecutul viitorului sau în viitorul trecutului.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!