agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3858 .



Cenaclul \"Anacolut\" - Craiova - varianta Madim
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Madim ]

2004-04-08  |     | 



Eu nu prea am talent de reporter dar am să încerc să redau în cuvinte povere ce făcurăm noi, oltenii la cenaclu.
Îi zic lui Filip ieri de dimineață pe ym:
Mergem suflete mâine seară la o pizza?
La care țeposul îmi zice că vrea în seara asta musai. Nu prea pricepui eu de ce dar îl lăsai în pace. Îmi zice la 19.30 la teatru să ne vedem și să mai anunț și eu pe cine pot. Că cică se dau autografe...
Când vad pe site "Cenaclul "Anacolut" la Craiova" să mor și altceva nimic... Bine că a zis la 19.30 că eu am programul până la 19. Așa că fugii repede, raliu prin oraș să mă schimb și alte alea… ca să ajung la timp la TNC. Când ajunsei acolo lume multă… erau Deisis, Cristiana și două figuri noi. Filip face prezentările, D-ne nu-mi venea să cred o aveam în fața ochilor pe Moțoaca în carne și oase. Toată numai un zâmbet.
Cineva (nu dau nume) a zis mai târziu... "un zâmbet și două oase".
Și vorbirăm și vorbirăm până când ne pomenirăm și cu Nichita și pustiul ei, nea’ Anton și Silișteanu. Mă, figură mare Silișteanu ăsta, dar ce figură... Avea niște ochelari și o șapcă pe-o ureche, îmbrăcat într-o vestă și cu o bluză roșie de ziceai că e membru al mafiei siciliene. Urmară apoi, pupăturile. Care mai de care se pupară pe acolo în văzu’ lumii și ajunserăm la concluzia că ne e foame la toți. Când să zicem unde mergem hop și Axel roșu la față ca mama focului cu geaca la subțioară fugea spre noi. Le zice Filip să mergem la "Papa Barzetti", o pizzerie de prin zonă. Și face: "dacă nu vă convine unde mergem să știți că Madim zise să mergem acolo". Na, ca să vezi ce draguț e Filip ăsta de-ți vine să-i dai vreo două… În fine, nu comentă nimeni nimic și iată-ne la pizzerie. Fiecare comandă ce vru, unii pizza alții friptură, bere, suc și cafele.
Între timp ne apucarăm să vorbim de una de alta. Nu mai spun ce am vorbit că vreau să spună fiecare în parte ce au făcut. Eu spun numai ce făcui eu. Le dădui să citească o poezie pe care mi-a dedicat-o "inoni" că o aveam în geantă și ca să mă laud și eu cu ceva, nu? Le plăcu, nu le plăcu asta nu mai știu că începură să se formeze bisericuțe, Axel vorbea cu Nicut( soțul meu), Deisis cu Anton, Filip se muta când lângă Nichita când lângă Deisis( când își mai aducea aminte că e cu ea), Brigaela cu Moțoaca, Silișteanu cu ochelarii pe nas nu vorbea cu nimeni aștepta mâncarea supărat...
Offff... dacă ar vedea cineva în ce condiții mă chinui să scriu comentariul ăsta… Am un personaj de pe site care nu mă lasă să scriu în
liniște, cică mă lasă 10 minute nu mai mult, mă bâzâie pe ym... Îmi vine sa mor!!!! Așa!… mă scotoci prin geantă și le zisei că am o poezie compusă tot ieri dar la care nu am găsit un titlu potrivit. La care țeposul de Filip îmi zice să o recit. Mă găsi!... Eu, timiditatea întruchipată, cu vocea subțire ca de greieraș… Îmi învinsei emoția și începui să le recit, îmi făcură și poză ca să se audă ce frumos am recitat.
Hopa! Uitai să vă zic că ne sună Alma pe telefonul lui Filip și îi dădu telefonul lui Anton. Comedie!!!! Nu știu ce crezu săraca Alma dar noi eram pe jos de râs, că vorbea Anton într-un stil... se întrerupse legătura dar apucă să îi zică "de unde suni fato, din ce văgăună?"
Brigaela primi și ea un telefon și plecă într-o fugă, după ce se întoarse ea, plecă și Axel tot așa cu o treabă...
Și.. Să revin la poezia mea, mini poezia mea, că le zisei că nu pot să depășesc plafonul de hârtii la serviciu, că am hârtii mici și că d’aia scriu poezii mici ca să nu fac pagubă în firmă. Că și așa mi-a zis șefa mea că sunt colegă mai mult cu cei de pe site decât cu ei din firmă(după ce i-am arătat ce dedicație am primit de la Anton când a venit la Craiova).
Și făcu poezioara mea ocolul mesei "rotunde" până ajunse la Silișteanu că tare mult mă interesa părerea lui. Îmi zise după ce o citește "trebuie să zic ceva?". Da, chiar așa ce sa zică? Nu era nimic de zis, era de râs și atât… E, pe ici pe acolo… mai căpătai câte o părere de la nea’ Anton, Deisis și Motoaca. Le notai pe o foiță și o să pun poezia asta pe site că poate, poate se hotărăsc să îmi spună totuși părerea lor. Într-un final, după ce umplurăm burțile și ne descrețirăm frunțile se hotărâră să plece spre casă, Nichita, puștiul, Silișteanu și nea’
Anton.
A… plecară și Filip și Deisis cu ei și noi ceilalți mai rămăserăm la o bârfă mică cu Moțoaca că tare ne-a mai plăcut de ea. Nu știu zău, dar cred că am fi rămas până dimineață să vorbim… Lavinia, nici nu am cuvinte să vorbesc despre ea. Spun decât că ar fi o invitată pe cinste în emisiunea Mihaelei Tatu (de 3 * femeie).
În rest, vă mai zisei că nu mai spun nimic despre ce mai făcură pentru că vreau să aștept și varianta lor.
Îmi sunt dragi, nici nu-mi imaginam când mi-am făcut cont pe poezie.ro că am să întâlnesc oameni atât de minunați.
A… ca să nu uit, dacă îl vede cineva pe Silișteanu să îi spună că s-a întâlnit la Craiova cu Madim, ca m-a înnebunit omu’ ăsta cu întrebarea: "cine e Madim, Madam?", de-l molipsise și pe Silviu, puștiul Nichitei și întreba și el "cine e Madam ?".

Pupici oltenești pentru toți. Și să nu uitați ce v-am zis afară când ați plecat. Așa îmi dau eu seama dacă mă iubiți sau nu.

Motoaco, vezi ca vrea Dodoc sa se intalneasca cu tine cand treci prin Bucuresti dar cica sa ai mare grija ca are prietena cam geloasa... :))

08-04-2004



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!