agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 217 .



Despre iluminare și înălțare
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-10-22  |     | 



O dată ce înțelepciunea controlează întreg procesul de gândire, intelectul în general, cu determinările, cu reacțiile sunt semne evidente că omul este conectat cu spiritul lui Dumnezeu, cu spiritul universului, dobândește principii sclipitoare, creatoare, salvatoare, atunci începe procesul de iluminare, urmat de cel de înălțare la Eul superior.
Acest fenomen dovedește că omul este liberat de presiuni, de tensiuni, că are asupra lui intervenția divinității.
Iluminarea este apanajul Eului superior, perfect integrat în societate, absolut de iertător de iubitor cu semenii, cu mediul înconjurător.
Factori determinanți sunt energiile pe care un om le absoarbe din biocâmpul propriu, încărcat de aprecierile de sine dar și de aprecierile semenilor din jur. Gândurile sunt energii care decid comportamentul omului în fiecare zi, atât cele proprii cât și cele ale celor din jur.
Înțelepciunea este o forță care îl păstrează pe om în lumină în conexiune cu divinitatea, să fii în lumină înseamnă să emani zilnic în lume vibrații ale iubirii necondiționate, să generezi armonie și înțelegere în natură, în univers, raze din sinele superior să învăluie mediul în care trăiești.
Starea de iluminare determină toate simțurile să rezoneze cu muzica universului, cu simfoniile culorilor de curcubeu, cu sunetele naturii din jur, a apelor, a arborilor, a păsărilor, cu simfonia de arome creată de alimentația sănătoasă, în armonie cu miracolele create de natură în toate cele patru anotimpuri.
Iluminarea ca fenomen în sine reprezintă manifestarea divinității în conștiința și sufletul omului, inițiat de propria înțelepciune dar și de maeștrii spirituali.
Înălțarea nu este un proces care se petrece doar după moartea fizică, ea se petrece în suflet și spirit pe parcursul vieții dacă omul este iluminat și radiază în jur lumina strălucitoare, creatoare și salvatoare precum soarele, sorii, stelele și luceferii., înălțarea este un process firesc al iluminării datorat de faptul că sufletul și spiritul nu mai are nici o cădere pe frecvențele joase al gândirii negative. Este semn car cu omul este întru totul echilibrat în gândire și faptă, că generează o absolută toleranță față de semeni și mediul înconjurător.
Iubirea absolută, necondiționată , față de semeni , de natură și univers este forța cea mai semnificativă în procesul de iluminare și de înălțare.
Iluminarea oferă cele mai minunate și mai miraculoase perspective ale vieții, este un triumf al eului superior asupra vieții dar și al morții, pentru că generează nemurirea, continuitatea în procesul de evoluție pe parcursul a mai multor vieți până la stadiul de îndumnezeire.
Un om iluminat va socoti întotdeauna că necazurile sunt niște oportunități de învățare a tuturor formelor de existență, va înțelege că sunt lecții de viată care trebuie învățate cu mare credință în eul superior dar și în divinitate. Orice formă de necaz sau de obstacol îl va face pe om să fie din ce în ce mai puternic, mai invincibil, astfel își poate îmbunătății viața personală dar și pe cea a familiei și prietenilor, astfel spiritul poate atinge cel mai înalt nivel de rafinament și versatilitate, astfel poate face ca destinul ancestral să cunoască o nouă față, de Lumină absolută, astfel va cunoaște îndumnezeirea conform voinței universului și a divinității.
Iluminarea și înălțarea nu sunt doar atribute ale sfinților, ale călugărilor, ale monahilor, sunt foarte multe personalități civile care au atins cea mai înaltă formă de evoluție în această viață, au devenit maeștri spirituali care pot zi de zi să conducă omenirea pe cale mai iluminate căi de cunoaștere, de evoluție, a căror gândire este cu adevărat creatoare și salvatoare.
Bibliotecile și librăriile, sunt pline azi de cărți de dezvoltare personală, de iluminare și înălțare, scrise de autori, veritabili maeștri spirituali.
Suntem în era Luminii, a iubirii necondiționate, a inovațiilor, suntem pe calea unei evoluții miraculoase, conform voinței lui Dumnezeu, care se manifestă în oameni într-o diversitate până la plus infinit.
Fiecare om poate descoperii în conștiința lui tehnici care să-i schimbe viața în bine în frumos, poate descoperi în Eul superior tehnici de inovare a sufletului, a spiritului care să reprezinte autenticitatea, unicitatea, pentru că Dumnezeu l-a creat pe fiecare om unic, inconfundabil, invincibil.
Totul depinde de voința și de credința cu care omul vrea să își schimbe complet destinul, viața. În conceptul creației divine umane nimic nu este imposibil, Dumnezeu și universul lucrează permanent pentru ca spiritul să poată fi înnoitor, iluminat, înălțat pe cele mai înalte culmi de evoluție.
Ascensiunea la Eul superior este ușor de făcut urmare unui antrenament al minții, al gândirii total pozitive, urmare unor exerciții de meditație transcendentală, a unor exerciții de respirație sănătoasă, profundă, urmare a privitului în soare câteva minute dimineața și seara, timp în care corpul fizic absoarbe lumina, energia divină creatoare și salvatoare, inovatoare și înnoitoare.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!