agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1390 .



epigramă de mulțumire
poezie [ Epigramă ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [genuneanu ]

2004-02-23  |     | 



drace, tu umoru-ți van
iar l-ai lăsat să se vadă
când ai pus un sfânt armean
să-mi lege o stea de coadă

Notă explicativă
Prin catrenul de mai sus am dorit să aduc la cunostința cititorilor care nu urmăresc cu atenție viața literară de pe acest site că neprevăzutul s-a facut văzut și în cazul meu: acum doua zile am fost decorat cu o stea de însăși domnul Radu Herinean, iubitul nostru conducător.
Acest eveniment neanunțat prealabil s-a abătut asupra operei mele literare cu intensitatea unui cutremur de gradul opt pe scara Richer.
Rog deci pe toți cititorii operei mele antume care vor observa lipsa unur anumite litere din anumite cuvinte și apariția lor neaștată în alte localuri pentru adulți unde în mod normal nu ar avea ce căta, să-mi acorde circumstanțe atenuante: vina mea constă numai in aceea că nu am reușit să sădesc în aceste litere puterea morală de a rezista ispitelor cutremurătoare fluturate pe sub nasul lor de domnul Radu Herinean.
Fiind după cum am spus luat prin surprindere de marele eveniment ( domnul Radu Herinean hotărât să nu mă sustragă de la o epopee epigramică la care lucrez mi-a acordat distincția in timp ce dormeam) am dat câteva telefoane la București să aflu amănunte dela persoanele invizibile care creează vidul din jurul centrului de putere. Din păcate nici aceste scaune foarte inalte nu au reușit să mă lămurească pe deplin deoarece opiniile lor făceau parte din două curente care curgeau precum Oltul și Mureșul adică în direcți opuse. Parerea Oltului e ca domnul Radu Herinean in dorința domniei sale de a vedea ce e cu adevărat trainic în opera unui autor trimite din când în când câte o stea de câteva megatone chiar in centrul acelei opere, părerea Mureșului e că opera mea fiind destul de minusculă la capitolul importanța s-a ales cu o stea nu dăruită ci strănutată de domnul Radu Herinean în urma unui mișelesc atac de guturai. Atat faptul că râurile ardelene au o reputație mai bună decât râurile oltene ( comuna in care m-am nascut a fost de nenumărate ori amenințată de Olt cu inindațiile lui dar niciodată de Mureș)cât și faptul că ilustra stea nu mi-a fost acordată cu ocazia aniversări zilei mele de naștere sau aniversării altor răutăți de importanță majoră pe care le-am comis dealungul vieți mă fac să cred ca Atila a avut dreptate când a hotărât să-și adape calul numai din Mures, apele acestuia fiind mult mai sincere și minerale decât apele Oltului.
Pe de altă parte neputând fi sută la sută sigur că Oltul nu spune adevărul mă văd plăcut obligat să-i aduc domnului Radu Herinean mulțumirile mele atât pentru cazul in care steaua a fost acordata in mod intenționat cât și pentru cazul în care steaua a fost acordată în mod strănutat căci o stea de un asemenea calibru și venită de la o asemenea înalțime este una din raritătile cele mai cautate ale acestui site.
Doresc de asemenea să-l asigur ca trecerea domniei sale in rândul sfinților armeni pe care am efectuat-o fără nici un fel de aprobare legală în catrenul de mai sus a fost impusă asupra mea de necesitătile de rimă. Nu am vrut sub nici o formă să-i stirbesc prin aceasta locul pe care il ocupă printre sfinți români, sfinți care după cum știe toată lumea sunt de aceiași religie atât cu sfinți armeni cât și cu mulți idoli americani la care mă închin eu.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!