agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6652 .



Welcome to \"Welcome\"! - Expoziția de fotografie
presa [ ]
Expoziția de fotografie "Welcome" - Andrei Iliescu, Simona Șerban, Andrei Teodorescu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [barac ]

2009-03-04  |     | 



Photobucket

Joi 5 Martie 2009 de la ora 18, Palatul Parlamentului, Sala de Expoziții "Constantin Brâncuși." Prezintă: Mihai Oroveanu și Cristian Lascu.


Bine ați venit, Welcome … în lumea pe care v-o prezentăm prin trei perechi de ochi.
Welcome este urarea de bun venit cea mai răspîndită pe lume, iar cînd te invit să vezi lumea, ce altă urare aș putea să-ți adresez ?

Welcome în lumea mea, a ochilor Simonei… Te miri că întotdeauna vei privi în jos ? Așa simt eu că putem vedea lumea, privind cu respect în jos. La locuri sculptate în bronz sau fontă, cu nume sonore și cu tradițiile civilizației atotcuceritoare. Privește alături de mine în jos, vezi vîrfurile timide ale picioarelor călătorului și visează la ceea ce era în jurul meu atunci.

Welcome în lumea mea, a ochilor lui Teo… Te miri că mă uit la detalii ? Că nu imprim contextul în lucrurile și ființele mici. Ele n-au nevoie de context. Ele sînt de pretutindeni și sînt pretutindeni. Banale și paradoxale deopotrivă. Detaliile lumii, detalii plastic-frumoase, chiar și atunci cînd reprezintă lucruri simple, ori urîte, ori nemaivăzute. Concetrează-te o clipă pe lumea detaliilor și gusta-le savoarea. Apoi așază-le în peisaj cu ochii minții tale. Așaza-le acolo unde ți-ai dori tu să fie și bucură-te de ele.

Welcome în lumea mea, a ochilor lui Andrei … Te miri că te port prea repede prin lume ? Că nu stau să-ți arăt și orizontul din stînga sau din dreapta, că niciodată nu panoramez. Nu-i necesar. Orizontul dinaintea ochilor mi-a fost îndeajuns de surprinzător și pentru că îmi place să-mi împart îndeajunsul cu tine, ți l-am adus. Uneori e mărginit doar de cer, alteori în el se înghesuie case, forme ciudate din fier. Alteori în orizontul acela apar oameni, oameni de dincolo de mări și țări. Dar apar și păsările de lînga casa ta, pe pereții casei lor, din celălalt capăt al lumii. Pentru că lumea mea este întreaga lume, cu cît mai îndepărtată și mai exotică, cu atît mai bine. Cuprinde-o și așază în ea lucrurile mici, privește-ți prin ea vîrfurile degetelor de la picior, și păstreaz-o.

Prin trei perechi de ochi, îți urăm « Welcome » în lumea noastră : viseaz-o alături de noi, bucură-te de ea alături de însoțitorii tai, și păstreaz-o ! Noi ne vom duce să căutam pentru tine alte lumi, să le visezi, să te bucuri de ele, să le păstrezi…

Welcome în lumea noastră !


Andrei, Simona, Teo



Photobucket



Photobucket



Photobucket





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!