agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3296 .



Atunci m-au condamnat la moarte
proză [ ]
Însemnări creștine
Colecţia: texte poezii religioase

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mihaylo ]

2011-01-15  |     | 



Poate nu o să vă vină să credeți, dar eu, autorul acestor rânduri am fost condamnat la moarte!
Da, la moarte! Sună îngrozitor, nu?...
Stăteam în boxa acuzaților și nu-mi venea să cred urechilor acuzele pe care le rostea avocatul acuzării, la adresa mea:

«Onorată instanță, acesta este omul pe care l-a făcut Dumnezeu din noroi, iar el s-a răzvrătit împotriva Lui călcând singura poruncă pe care o primise, iar pe urmă în loc să-I ceară iertare Creatorului său s-a ascuns de fața Lui, fapt pentru care Dumnezeu l-a blestemat și l-a izgonit din grădină Sa.
Acesta este omul care și-a ucis din invidie fratele și când sângele acestuia striga către Dumnezeu, el a răspuns arogant: «Sunt eu păzitorul fratelui meu?».
Acesta este omul despre care Dumnezeu a spus: «Am să șterg de pe fața pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare, și până la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut.» Din cauza lui, Dumnezeu a distrus prin potop orice făptură care se mișca pe pământ, atât păsările cât și vitele și fiarele, tot ce se târa pe pământ.
Acesta este omul pentru care Dumnezeu a distrus prin foc cetățile Sodoma și Gomora, deoarece păcatul lui era nespus de greu.
Acesta este omul care și-a izgonit propriul fiu, împreună cu mama lui, în deșertul Beer-Șeba de era să moară de sete și de foame.
Acesta este omul care și-a înșelat fratele, cumpărând de la el dreptul de întâi născut cu un castron de ciorbă de linte, iar pe urmă i-a furat și binecuvântarea părintească.
Acesta este omul care și-a aruncat fratele într-o groapă, iar mai apoi l-a vândut cu douăzeci de arginți negustorilor madianiți, care l-au dus rob în Egipt.
Acesta este omul care s-a uitat în toate părțile și, văzând că nu este nimeni, a omorât un Egiptean și l-a ascuns în nisip.
Acesta este omul care a disprețuit cuvântul Domnului, făcând ce e rău înaintea Lui lovind cu sabia pe generalul Urie Hetitul, și luând apoi pe nevasta acestuia.
Acesta este omul căruia i-a spus Dumnezeu «Scoală-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, și strigă împotriva ei. Căci răutatea ei s-a suit până la Mine!», iar el a nu a ascultat pe Domnul ci a fugit din fața Lui, fapt pentru care a fost aruncat de pe corabie în apă.
Acesta este omul care s-a lepădat de Fiul lui Dumnezeu și nu odată ci de trei ori.
Dar ce să mai lungim atâta? Acesta este omul care și-a trădat Dumnezeul pentru treizeci de arginți!..
Cer condamnarea lui la moarte!»

Deodată s-a ridicat avocatul apărării.
Mi-a fost dat din oficiu, fără ca eu măcar să știu și a strigat: «Destul!»?
Apoi s-a întors către instanță și cu voce blândă a spus:

«Onarată instanță, acesta este Omul pe care Dumnezeu l-a creat după chipul Său, l-a creat după chipul lui Dumnezeu, iar pe urmă l-a binecuvântat, e drept că acest om a greșit și că s-a ascuns, dar Dumnezeu i-a cusut haine din piele și l-a îmbrăcat ca să nu fie gol și pe urmă i-a promis salvarea rostind prima prorocire din lume: «Vrăjmășie voi pune între tine și femeie, între sămânța ta și sămânța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu îi vei zdrobi călcâiul.» – această prorocire L-a costat viața Fiului Său.
Acesta este omul care s-a lăsat ucis de către fratele său, pentru că era drept și plăcut în ochii lui Dumnezeu.
Acesta este omul căruia Dumnezeu i-a spus «Intră în corabie, tu și toată casa ta; căci te-am văzut fără prihană înaintea Mea», și căruia după potop i-a spus: «Fac un legământ cu tine că nici o făptură nu va mai fi nimicită de apele potopului, și nu va mai veni potop ca să pustiască pământul.» Și pentru acest om, a pus Dumnezeu curcubeul pe cer ca semn al legământului rostit.
Acesta este omul la care Dumnezeu a trimis îngerii să-l scoată afară din cetate ca să nu piară la un loc cu păcătoșii Sodomei și Gomorei.
Acesta este omul care din dragoste pentru Dumnezeu a fost gata să-și aducă fiul ca ardere de tot pe muntele din țara Moria.
Acesta este omul pe care tatăl său l-a binecuvântat ca să i se supună toate noroadele, și neamurile să se închine înaintea lui și să fie stăpânul fraților săi.
Acesta este omul pe care l-a trimis Dumnezeu, înaintea fraților săi în Egipt și l-a pus stăpân peste toată casa lui Faraon, ca să poată scăpa viața tatălui și fraților săi.
Acesta este omul căruia i-a vorbit Dumnezeu din rugul aprins și i-a spus «Eu te voi trimite la Faraon, și vei scoate din Egipt pe poporul Meu, pe copiii lui Israel.»
Acesta este omul care a strigat în fața uriașului Goliat: «Tu vi împotriva mea cu sabie, cu suliță și cu pavăză; iar eu vin împotriva ta în Numele Domnului oștirilor, în Numele Dumnezeului oștirii lui Israel» Și Domnul l-a dat pe uriaș în mâinile lui, astfel tot pământul a știut că Israel are un Dumnezeu.
Acesta este omul care a vestit numele Domnului celor din cetatea Ninive? Iar ei au crezut în Dumnezeu, au vestit un post și s-au îmbrăcat cu saci, de la cei mai mari până la cei mai mici.
Acesta este omul care a fost aruncat în groapa cu lei, fiindcă se ruga Dumnzeului din ceruri.
Acesta este omul care a fost aruncat în cuptorul de foc fiindcă nu a vrut să se închine idolului din Babilon.
Acesta este omul căruia nu carnea și sângele i-au descoperit cine este Hristosul, Fiul Dumnzeului celui viu.
Dar chiar dacă nu ar fi făcut nimic din toate acestea, El – a arătat cu mâna spre mine. – Este omul pentru care Eu am murit pe cruce și l-am răscumpărat cu sângele meu. Nu-l puteți condamna la moarte, pentru că Eu i-am dăruit viața veșnică!

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!