agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3411 .



Scrisoare de An Nou
proză [ ]

Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Florinel ]

2016-01-03  |     | 




Gogoșico,
Îți scriu acum la-nceput de an, așa tolănită și îmbuibată cum stau și-aproape dormind pe domnia mea, părăsită și uitată de toți, nici poștașu' nu sună la ușă. Măcar o dată, darmite cum am auzit într-un film că face, de două ori. Și preotul l-am ratat, sau el m-o fi ratat pe mine, când a fost să vie cu Boboteaza. Că nu știu cum bate dascălul la ușă, ușor și delicat, de parcă s-ar teme să nu sperie duhurile rele. Am stat încordată și l-am așteptat toată ziua, că ne pusese bilețel că vine între niște ore, da' las' că parcă n-aș ști eu că așa-s bărbații ăștia, mincinoși. E drept că pe la o vreme am auzit o bufnitură, da-am zis că poate iar o folosește vecinu' de sus pe nevastă-sa pe post de halteră. Că doar nu era să mă gândesc că-l folosește preotul pe dascăl pe post de berbece.
Cum îți spuneam, preotul l-am dat gata, pardon! caltaboșul l-am dat gata, asemenea și piftia și sarmalele, pe preot l-am ratat, poștașu' s-o fi pierdut pe drum cu pensia, iar eu stau ca o cloșcă închipuită pe ouă imaginate, că de unde ouă, dragă, că le-am mâncat și pe-alea, deodată cu salata boeuf și alte chestii binefăcătoare la colesterol.
Tu ce mai faci? Cântarul tău mai rezistă? Că al meu și-a dat ochii - pardon! acul - peste cap și-a sucombat taman acum când era mai multă nevoie de el. Uite, nu mă mir, că și cântaru-i de gen masculin, așa fac ăștia, dragă, te lasă când ți-e lumea mai grasă. Ã.. mai dragă, am vrut să zic. Lasă, Gogoșico, începem noi alergătura: ba la Fisc să ne plătim impozitele, ba la ANAF amenzile, ba colo, ba dincolo, și uite-așa o să scoatem scroafa din noi (zic de aia tăiată la Crăciun, bien sure).
Tu ce-ai mai mâncat în ultimele cinci ore? Că mie mi s-a aplecat de toate, dar cel mai mult de emisiunile de la televizor. Dar știi ce cred, Gogoșico? Anu' ăsta o să fie unul parfum pentru mine. Zic asta fiindcă azi dimineață, când am ieșit să duc gunoiul, mi-a scos fericirea-n cale un ditamai norocul marca Pucky, câinele de la doi, pe care-am călcat (pe noroc, nu pe Pucky) și-am alunecat de m-am dus cu atavismul de noadă pe toate cele douăzeci și trei de trepte pân' la parter. Da' să știi c-am reușit să mă ridic în următoarea oră, așa că să nu-ți faci griji, ca atunci când a trebuit să chemați pompierii, chit că nu luase foc pe nicăieri.
Te las acum, nefericită și multă (zic de mine, nu te-nfoia!), uitată și părăsită de toți, dar cu nădejdea că asta nu va dura la plus infinit, că de anu-ăsta m-apuc de feng-shui, c-am auzit că se poartă în hailaif, și doar n-oi rămâne eu mai șuie decât mă știi.
Cu dragoste de soră cvasi-siameză, a ta, Aloțica.



.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!