agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2183 .



Despre politichia noastra de astazi
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [tunaru ]

2016-12-20  |     | 




Privind la disputele politice din jurul nostru, am remarcat sumedenie de acuze și devieri care nu fac bine nimănui, nici măcar lor, celor care le proferează. Ba din contră.
În loc de adversari politici, au ajuns să se considere dușmani personali, se ocărăsc, se jignesc și se disprețuiesc copios cu un entuziasm demn de o cauză mai bună. Își caută sau inventează vicii pentru a-i denigra iar limbajul degenerează spre cel de cartier că mahalale apreciem că nu mai sunt.
În loc să judece situația, ei judecă și condamnă fără apel, persoana incriminată. Asta e clasa pe care o au, ăștia sunt liderii (sunt și excepții dar foarte rare!) care ne conduc sau care vor să ne conducă în viitorul apropiat.
Nu vorbim de doctrine, nu vorbim de platforme ci comentăm numai purtarea demnitarilor așa cum se prezintă ei în fața electoratului, indiferent din care parte a lui provin.
E bine sau e rău ceea ce se întâmplă astăzi la noi?
Suntem niște oameni de plâns.
Credeți că se respectă sau se iubesc în forul lor interior? Dacă s-ar respecta, dacă s-ar iubi unii pe alții, s-ar vedea cu ochiul liber. Ei sunt niște oameni care au căzut iremediabil din iubire.
Dacă așa stau lucrurile, noi de ce i-am ales?
Aici problema este mai complicată. Nu am avut alții mai buni. Dar nici pretențiile noastre nu s-au ridicat mai sus. Ne-am complăcut și acum trebuie să suportăm consecințele.
Care este atunci viitorul nostru ca națiune?
Vai de noi!
Ce realizează ei printr-o astfel de conduită?
Dacă ar realiza cu adevărat, și-ar schimba comportamentul care numai rareori se încadrează în limitele normalității. În schimb fiecare își pregătește, fără să-și dea seama, propria lui de-cădere, părăsirea scenei politice și atunci când aceasta se va produce, va acuza persoane sau împrejurări iar pe sine se va absolvi considerându-se nevinovat dar și superior celorlalți.
Uitați-vă la primele 10 figuri proeminente ale scenei noastre politice și socotiți singuri asupra cărora nu planează indicii, anchete, cercetări penale referitoare la infracțiuni din cele mai grave. Cu precizarea că sarcina de a le dovedi este numai a instanțelor judecătorești.
E bine sau e rău că țara este condusă așa cum se întâmplă azi la noi?
Sigur că nu e bine.
Ce credeți că trebuie făcut să scăpăm din acest marasm?
Eu cred că trebuie să ne mutăm speranța în generația tânără, dar până atunci mai va.





.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!