agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3192 .



În Numele Domnului
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lory ]

2005-09-24  |     | 



Copii abuzați... un termen relativ nou în vocabularul nostru de democrați în continuă tranziție. Ce înseamnă un copil abuzat? ... să vedem ; un copil abuzat fizic înseamnă unul expus unor situații menite să-i provoace vătămări corporale, mai precis, un copil bătut.
Un copil abuzat sexual este cel asupra căruia, părintele natural, își exercită forța fizică și morală, profitând de imposibilitatea lui de-a se apăra, pentru a-și satisface necesitățile sexuale. Astfel, produce daune grave și reduce în mod substanțial potențialul de dezvoltare psihică și de multe ori îl distruge pe cel de creativitate, al copilului.
Abuzul economic este atragerea sau forțarea copilului în a presta munci fizice aducătoare de venituri. Efectele acestui abuz sunt dăunătoare pe termen lung, putând provoca blocaje ale gândirii, tulburări de somn, frică, panică, iritabilitate. Cu timpul, aceste modificări, vor influența nefast personalitatea și sistemul valoric al individului.
Aș dori să aduc în atenția dumneavoastră un altfel de abuz. Unul care nu este incriminat de nici o lege. Se întâplă acum, în România anului 2005.
V-ați gândit la abuzuri în Numele Domnului?

............................................................

Naomi e frumoasă și deșteaptă. În generală, era mereu alături de premianții întâi. Are 18 ani și e cea mai mare din cei 19 copii ai familiei. Da, ați înțeles bine! În 18 ani, mama ei, membru al unei organizații religioase, a născut 19 copii. Pare-mi-se că e gravidă din nou, nu știi niciodată cand nu e, burta îi e umflată permanent.
Naomi e înaltă și subțire, blondă pai, cu un păr superb până la mijloc, mereu împletit și acoperit cu o basma. Umblă îmbrăcată în fuste negre, până la glezne și taioare închise până la gât, fie vară, fie iarnă. Picioarele ei mici și fine sunt încălțate cu un fel de pantofi ca ai bătrânelor gătite pentru ultimul drum.
În școală, copii râdeau de ea, mici monștrii care-o strigau ,,Aleluia''. Eu m-aș fi bătut parte-n parte cu ei, dar ea se ducea în fundul clasei și se-așeza cu coatele pe pervaz, fără nici un cuvânt. După ce am plecat la liceu, care-ncotro, Naomi a rămas acasă, s-o ajute pe mama ei să-i crească pe cei mici. Nu aveau televizor, nici radiou, nu citeau altceva decât Biblia. Naomi se ducea pe munți cu caprele toată ziua, pentru ca seara să trudească până la miezul nopții.... era greu să saturi 20 de guri. Singura zi când o vezi ieșind, e duminica, atunci când merge la adunare.
Într-o zi, am întâlnit-o din întâmplare. Poate datorită felului meu de-a fi, intimidez uneori.... așa o fi fost și cu ea. M-am bucurat mult și-am vrut s-o îmbrățișez, s-o strâng un pic. Ea s-a dat speriată înapoi.
- Ce e Naomi?
- Nu pot să te las să mă atingi, să mă ierți, să nu te superi, poate vede cineva.
- Și ce dacă vede?
- Tu ești din lume, eu abia m-am botezat și n-am voie să ating oamenii din lume.
Am rămas blocată un moment. Eu sunt din lume, așadar.
- Tu de unde ești Naomi, nu tot din lume?
- Eu sunt de la Christos.
- Naomi, ești schimbată mult de când nu ne-am mai întâlnit. Aproape că nu te mai văd deloc. Vino într-o zi să stăm de vorbă, oricând vrei tu.
- Nu pot și nici timp nu am. Spălăm cu mâna pentru ăia mici. Și dacă aș veni în casa ta m-ar pedepsi mama.
- Îmi pare rău Naomi, nu știu de ce, dar îmi vine să plâng... e aiurea, nu-mi da atenție! Ce vrei să faci mai departe?
- Peste două săptămâni mă căsătoresc cu un frate din Arad și plec cu el.
- Sper că n-ai să faci în fiecare an câte un copil, ca mama ta.
- Am să fac dacă e voia Domnului, pentru că pruncii se nasc numai în Numele Domnului!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!