agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7343 .



La raul Piedra am sezut si-am plans
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Paulo_Coelho ]

2003-02-21  |     |  Înscris în bibliotecă de Andreea



(...)Uneori suntem stapaniti de un simtamant de tristete pe care nu izbutim sa ni-l controlam, spunea el. Ne dam seama ca momentul magic al zilei a trecut si noi nu am facut nimic. Viata isi ascunde atunci magia si arta.
Trebuie sa-l ascultam pe copilul care am fost candva si care inca mai exista in noi. Copilul acesta intelege momentele magice. Putem sa-i inabusim plansul, dar glasul nu i-l putem reduce la tacere.
Copilul acesta care am fost candva continua sa fie prezent. Fericiti fie copii, caci a lor este Imparatia Cerurilor.
Daca nu ne nastem inca o data, daca nu incepem sa privim viata cu inocenta si entuziasmul copilariei, nu mai are nici un sens sa traim mai departe.
Exista multe feluri de a te sinucide. Cei care incearca sa ucida trupul incalca legea lui Dumnezeu. Cei care incearca sa ucida sufletul incalca si ei legea lui Dumnezeu, chiar daca crima lor sare mai putin in ochii oamenilor.
Sa dam atentie celor spuse de copilul pe care il mai adapostim in inima. Sa nu ne rusinam de el. Sa nu-l lasam prada fricii, deoarece copilul acesta e singur si nu este aproape niciodata auzit.
Trebuie sa-i ingaduim ca uneori sa ne tine el haturile existentei. Copilul stie ca fiecare zi e diferita de celelalte.
Sa facem astfel incat el sa se simta din nou iubit. Trebuie sa-l facem sa se simta bine-chiar daca ar inseamna sa actionam altfel decat suntem obisnuiti, chiar daca asta ar parea ca o sminteala in ochii celorlalti.
Amintiti-va ca intelepciunea oamenilor este nebunie in fata lui Dumnezeu. Daca ii vom da ascultare copilului pe care-l purtam in suflet, ochii nostri vor reincepe sa straluceasca. Daca nu vom pierde contactul cu acest copil, nu vom pierde contactul cu viata.(...)

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!