agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2797 .



Iertare
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Forsaken ]

2004-02-09  |     | 




Azi e ziua cand trebuie sa iertam tot ce e rau, tot ce ni se intampla rau. Prin natura lor, oamenii sunt rai, egoisti, distrugatori. Putem fii buni numai daca vrem cu adevarat, putem face bine, doar daca exista vointa in sufletul acel mic si negru.
De cele mai multe ori, insa din dorinta de a face bine, mai rau facem, distrugem tot ce e frumos.
"...ne folosim unii de altii ca de niste topoare pentru a-i lovi pe cei care-i iubim cu adevarat..". Exact asta facem. As vrea sa spun ca sunt o persoana buna, dar nu sunt. Si totusi sunt oameni care tin cu adevarat la mine, si tare as vrea sa stiu de ce. Pentru ca sunt mai buni ca mine?! Probabil. As vrea sa le cer iertare tutror celor pe care i-am ranit, pe care i-am jignit, pe care i-am speriat cu gandurile mele negre. Voi nu aveti nici o vina, doar eu sunt vinovat, si am sa fac in asa fel incat sa nu mai aveti de suferit din cauza mea. Voi face tot posibilul pentru a face o lume mai buna si voi incepe cu mine, voi fi cel pe care-l iubiti, cel pe care eu l-am uitat de mult, dar stiu ca e in mine.
Azi incepe o noua era, un nou secol, un nou mileniu, o alta viata. E vremea ca toti sa ne adunam, sa ne luam de mana, si sa cantam frumusetea acestei dimineti de iarna, sa admiram soarele care inca vrea sa ne incalzeasca pe toti asa rai cum suntem, sa privim natura in toata splendoarea ei, si sa avem grija de tot ce ne inconjoara pentru ca mai tarziu s-ar putea sa nu mai aveam ce sa admiram.
Omul prin definitie este un animal, as putea spune ca este cel mai inteligent animal pentru ca reuseste sa stapaneasca aproape toate celelalte animale. Dar pe el cine il stapaneste? Cine il controleaza? Cine il imblanzeste? Omul se descurca de minune sa distruga, sa se distruga pe el insusi, pe cei ca el. Dar cel mai important e ca stie, poate, si de multe ori, are sentimente de iubire ,de admiratie, de venerare, de prietenie.Deci, se poate si bine.
Cineva imi spunea sa merg la psihiatru. Pentru ce? Sa-mi spuna ca sunt nebun? Nu sunt nebun, doar m-am lasat dus de intuneric, m-am lasat coplesit de probleme.Se intampla oricui asta. Totul e sa-ti revii cat mai repede inainte de a face rau in jurul tau. Poate nu mi-am revenit intru totul, dar stiu ca am forta sa trec peste orice, si voi trece pentru ca vreau asta. Am oameni care tin la mine, depind de mine, si pentru ei trebuie sa-mi revin, pentru ei trebuie sa traiesc. Iti multumesc prieten drag, tu cel care mi-ai deshis ochii inainte de a creea probleme celor pe care ii iubesc.
Si va veni vremea cand voi iubi si voi fi iubit...

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!